Çok teşekkür ederimEvet, fanın yalpa yapması ileride sorun çıkarabilir. Şu anda ses yapmasa bile rulman aşınması, dengesiz soğutma ve performans düşüşü gibi riskler doğurabilir. İade veya değişim talep etmen en sağlıklı çözüm olur.
Fan Yalpa Yapıyorsa Ne Olabilir?
- Denge sorunu: Fan düzgün dönmediği için zamanla rulmanlar aşınır, ses yapmaya başlar.
- Soğutma verimsizliği: Yalpa hareketi hava akışını bozar, GPU hotspot sıcaklıkları artabilir.
- Titreşim kaynaklı hasar: Uzun vadede PCB’ye zarar verebilir veya diğer fanları etkileyebilir.
- Garanti dışı kalma riski: Sorun ilerleyip fiziksel hasara yol açarsa garanti kapsamı dışında kalabilir.
Kullanıcı Deneyimleri ve Teknik Forumlar Ne Diyor?
- Linus Tech Tips ve Reddit gibi platformlarda benzer fan sorunları yaşayan kullanıcılar, iade veya değişim talebinde bulunmuş ve üretici genellikle kabul etmiş.
- XFX markası, fan sorunlarında genellikle değişim odaklı yaklaşım sergiliyor, özellikle ürün yeni alındıysa.
İade/Değişim İçin Ne Yapmalısın?
- Vatan Bilgisayar’a 14 gün içinde başvur: Tüketici hakları kapsamında ayıplı ürün sayılabilir.
- Video çekimi önerilir: Fanın yalpa hareketini belgelemek, teknik servisin değerlendirmesini kolaylaştırır.
- Kutuyu ve faturayı sakla: İade/değişim sürecinde gerekli olabilir.
- XFX Türkiye distribütörüyle iletişime geçebilirsin: Vatan süreci uzatırsa doğrudan teknik destek alabilirsin.
Fan şu anda ses yapmasa bile, bu tür yalpa hareketleri genellikle ileride sorun çıkarır.Özellikle yüksek performanslı kartlarda soğutma çok kritik olduğundan, garanti sürecini başlatmak en mantıklı adım olur.
Tavsiye
magzaya belirt degişim yapsınlarArkadaşlar iyi günler vatandan xfx rx9070xt ekran kartı aldım fanın bir tanesi yalpa yaparak çalışıyor ses falan suanlik yok ama ilerde sorun yapar mi iade yada değişim yapayım mı teşekkürler
Gönderdim değişim istedim değişim yapmazlarsa iade yapcammagzaya belirt degişim yapsınlar
Ürünü gönderdim değişim istedim degistirmezlerse iade istiycemTakmadan önce bir çevirdin mi? O videolarda açıp çeviriyorlar ya sırf şov değil fanları test ediyorsun. Değişim mümkün ama yeni fan almak için sanırım firmayla iletişime geçmen gerekir ayrıca sıfır ürün saçma olur. Böyle toplara girme, iade et. Umarım aynı fiyata yenisini alırsın, değişim istemeni pek önermem. Ne derler bilemeyiz. Bekletirler teknik servis ayağına diye düşünüyorum.
yaparlar buyuk ıhtımalleGönderdim değişim istedim değişim yapmazlarsa iade yapcam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Ürünü gönderdim değişim istedim degistirmezlerse iade istiycem