Neler Yeni

Ekran Kartı Tavsiyesi

mixproo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
halil ibo
merhaba ben apu sistem aldım bundan 2 3 sene önce ekran kartı takmak istiyorum sizce hangi ekran kartı benim için en uykunu olur ?

Aerocool VX Plus 400W Güç Kaynağı

ASRock A320M HDVR4 2DDR4 4SATA3 mATX AM4 Anakart

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,463
İsim
Hamza Ziya Üstün
İşlemci ve bütçe nedir? Güç kaynağının yalnızca bir adet 6 pin ekran kartı çıkışı var ve 400w olduğundan yüksek güç tüketimli kartlar için uygun değil. 6 pinden 8 pine dönüştürücü ile güç tüketimi çok düşük olduğundan RTX4060 takabilirsiniz ancak f/p oranı düşük ve işlemci güçsüzse darboğaz yapabilir. Bütçe azsa Apudan sonra 2. El 6 pin girişli rx470 ler bile büyük fark edecektir, aynı zamanda işlemci darboğaz ihtimali ve fiyatları da fazlasıyla düşük.

mixproo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
halil ibo
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci ve bütçe nedir? Güç kaynağının yalnızca bir adet 6 pin ekran kartı çıkışı var ve 400w olduğundan yüksek güç tüketimli kartlar için uygun değil. 6 pinden 8 pine dönüştürücü ile güç tüketimi çok düşük olduğundan RTX4060 takabilirsiniz ancak f/p oranı düşük ve işlemci güçsüzse darboğaz yapabilir. Bütçe azsa Apudan sonra 2. El 6 pin girişli rx470 ler bile büyük fark edecektir, aynı zamanda işlemci darboğaz ihtimali ve fiyatları da fazlasıyla düşük.
AMD A8 9600 APU Soket AM4 3.1GHz 2MB Önbellek 65W işlemcim bu reis ben hiç anlamam bu donanım işinden bana en uygununu söyler misin lütfen
Mesaj otomatik birleştirildi:

bide ben render alırken çok uzun sürüyor oyunlarda kasma donma var bunları hızlandırmam için 10k kadar bütçem var neler alıp hızlandırabilirim

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,463
İsim
Hamza Ziya Üstün
Hocam bayağı güçsüz bir işlemciniz var. İşlemciyi de değiştirmeniz gerekecek. 10k bütçe varsa 4060 bir seçenek değil maalesef. Render alıyorsanız uygun fiyatlı olarak ryzen 5 5500 alabilirsiniz devasa bir fark olur. Raminiz nedir? 8gb ise yetersiz, en az 16gb olması lazım. Bunları aldıktan sonra 6k kadar bütçeniz kalsa yanına da yine 2. El rtx 3060 çözmeye çalışın hocam. PSU da 550-600w yükseltmeniz gerekecek bu yüzden 10k bütçeyi biraz zorlamanız gerekir. Bütçe az olduğundan tüm parçaları 2. El almanızı tavsiye ederim. İşlemci, Ram, PSU ve Ekran kartı için Facebook Modart Alım Satım, ekran kartı için GPU World Türkiye grubuna bakın hocam. Ayrıca SSD niz yoksa kesinlikle SDD eklemesi de yapın. Pc nin bu yükseltmelerden sonraki performansı yüksek ihtimalle başınızı döndürecektir.

mixproo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
halil ibo
Hocam bayağı güçsüz bir işlemciniz var. İşlemciyi de değiştirmeniz gerekecek. 10k bütçe varsa 4060 bir seçenek değil maalesef. Render alıyorsanız uygun fiyatlı olarak ryzen 5 5500 alabilirsiniz devasa bir fark olur. Raminiz nedir? 8gb ise yetersiz, en az 16gb olması lazım. Bunları aldıktan sonra 6k kadar bütçeniz kalsa yanına da yine 2. El rtx 3060 çözmeye çalışın hocam. PSU da 550-600w yükseltmeniz gerekecek bu yüzden 10k bütçeyi biraz zorlamanız gerekir. Bütçe az olduğundan tüm parçaları 2. El almanızı tavsiye ederim. İşlemci, Ram, PSU ve Ekran kartı için Facebook Modart Alım Satım, ekran kartı için GPU World Türkiye grubuna bakın hocam. Ayrıca SSD niz yoksa kesinlikle SDD eklemesi de yapın. Pc nin bu yükseltmelerden sonraki performansı yüksek ihtimalle başınızı döndürecektir.
efendim çok teşekkür ederim tavsiyleriniz için ram 24 gb güç kaynağı hepsi için yeterli olur değil mi teşekkür ederim tekrardan
Mesaj otomatik birleştirildi:

birde sııfr ekran kartı uygun fiyatlı sizce hangisi olabilir

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,463
İsim
Hamza Ziya Üstün
Rica ederim. Ram 24gb ise gayet iyi. Psu dediğim gibi yetersiz 550-600w a yükseltmeniz gerekecek. Rame harcayacağınız parayı psu ya harcayıp yükseltebilirsiniz.

mixproo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
halil ibo
Rica ederim. Ram 24gb ise gayet iyi. Psu dediğim gibi yetersiz 550-600w a yükseltmeniz gerekecek. Rame harcayacağınız parayı psu ya harcayıp yükseltebilirsiniz.
hocam güç kaynağını değiştirmesini filan bilmem de o 400 wat a göre bir ekran kartı söyleseniz olur mu aceba sizi de meşgul ettim kusura bakmayın teşekkürler şimdiden

NoctuaFanBoyu

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,463
İsim
Hamza Ziya Üstün
Hocam o zaman dediğim gibi bütçeyi ya %50 kadar artırıp 8 pin dönüştürücüyle 9-10k ya 4060 ya da 6 pin girişli rx470 tarzı kartlar alabilirsiniz. Ama tavsiyem kesinlikle güç kaynağını değiştirmek olur. Zor bir şey değil, ekran kartı dahil 3 kablo ve ne kadar depolama cihazınız varsa o kadar kabloyu çıkarıp takacaksınız sadece. Kablolar birbiri yerine giremeyecek şekilde tasarlanmış, o yüzden isteseniz de yanlış takamazsınız. En kötü tam takamazsanız sistem güç almaz kabloyu sıkılaştırınca çözülür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,068,106
Üyeler
169,673
Son üye
yasin Bozkurt
Top Bottom