Ekran kartı termal macun değişimi

Vohen

80+
Reaksiyon skoru
4
ASUS GT 730 GDDR3 2 GB 128-Bit olan bir ekran kartına sahibim fakat bu sıralar oyunda tam yükte 77 dereceye vurduğu oldu ve bende malesef ki bu durumda şikayetçiyim. Evde termal macun mevcut , GPU'nun çekirdek yüzeyini kontak sprey ile temizlersem kısa devre gibi sorunlar yaratabilir mi? Alternatif olarak evde kolonya var ancak içinde etil alkol haricinde su bileşenleri bulunabilip kısa devre yapabilir diye tahmin ediyorum çünkü bu tür durumları yaşayan birkaç forum üyeleri görmüştüm. Yardımlarınızdan dolayı şu an teşekkürümü ve hürmetimi sunuyorum.

77C iyi sıcaklık denebilir, kolonya ile de silen vardı ama doğrudan çekirdek plakasının üzerine dökmenizi önermem zira GT730'un plakası küçük biraz.

Onun hakkında bir bilgim yok, fazla bastırmayın zira plakayı kırabilirsiniz.
Devre temizleyici olarakta geçmekte adı. Devrenin etrafına sıkarsam bir sorun yaratabilir mi? Duyduğum kadar uçucu özelliği var idi.

Devre temizleyici olarakta geçmekte adı. Devrenin etrafına sıkarsam bir sorun yaratabilir mi? Duyduğum kadar uçucu özelliği var idi.
Plaka hariç sıkmanızı önermiyorum, o sıvıyı daha önce kullanmadım o yüzden kesin konuşamayacağım.

Plaka hariç sıkmanızı önermiyorum, o sıvıyı daha önce kullanmadım o yüzden kesin konuşamayacağım.
Aslında eski GeForce 210 ekran kartımın fan üzeri ve etrafındaki devrelerine sıkmıştım. Fanı hiç açmayıp termal macunu temizlemeyip 73 dereceden 54 dereceye kadar düşürmüştü fakat bunun sormamın sebebi iki ekran kartının devre yolları, transistörleri, kondansatörleri vs. aynı değiller. Bu sebepten ötürü bu suali size yönelttim. Eğer sprey hakkında fikriniz yoksa bu konu hakkında yardım edeceğini düşündüğünüz kişiler varsa konuya çağırabilir misiniz? Bu arada cidden fikriniz ve cevabınız için teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,095,275
Üyeler
174,106
Son üye
CROSSOVER
Geri