Neler Yeni

Ekran Kartı Testleri Ne Kadar Doğru?

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
Arkadaşlar YouTube'de gördüğüm testler çok farklı olabiliyor sizin bana önerebileceğiniz gerçekten doğru testler yapan bir kanal var mı birde ek olarak soruyorum 3000 TL ye kadar bütçemi zorlayacağım RTX 2060 indirimde almak mı mantıklı yoksa RX 5600XT yeterli olur mu mesela bu ikilinin doğru bir testini yapan kanal önerisi varsa yazarsanız sevinirim.

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,737
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
profil mesajları ve konu dışı
hangi oyunları oynadığına ya da ne yaptığına bağlı bazı oyunlar DLSS destekli RTX 2060 ile RTX açınca bile bazen daha yüksek FPS bile alabiliyorsun DLSS'i araştırabilirsin ama sistemin ne amaçlı olduğu da önemli 3D mark testine de bakılabilir.
untitled-1.png

şöyle bir videoda var mesela DLSS kapalı.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hangi oyunları oynadığına ya da ne yaptığına bağlı bazı oyunlar DLSS destekli RTX 2060 ile RTX açınca bile bazen daha yüksek FPS bile alabiliyorsun DLSS'i araştırabilirsin ama sistemin ne amaçlı olduğu da önemli 3D mark testine de bakılabilir.
Alıntıyı görüntüle
şöyle bir videoda var mesela DLSS kapalı.
oyun amaçlı bir sistem olacak şuan elimde 1050 ti r3 2200g var önce ekran kartını satıp 1380 tl bütçem var onun üstüne ekleyip bir ekran kartı almak istiyorum sonrada işlemciyi değiştireceğim ama şuan ekran kartına mı yoğunlaşayım yoksa işlemciye mi ve oynadığım oyunlar pubg cs go rainbow mordhau rocket league hitman2 assasins tarzı hikayeli oyunlar hikayeli oyunlar arada bir olabilir ama yinede kaldırsın ekran kartı o tarz oyunları yani uzun süre upgrade etmeyeceğim bir sistem oluşsun istiyorum tahmini bütçem 2500 TL civarı olur muhtemelen eğer fiyatlar düşerse RTX 2060 alsam daha mı beni uzun süre götürür yoksa rx 5600XT alsamda olur mu birde A320M anakartım var MSI A320M GRENADE tam adı işlemciye o.c yapabilir miyim ekran karına oluyoda işlemciye olmuyor sanırım daha farklı nasıl güçlendirebilirim cpu hızlandırma programları var internette işe yarıyor mu?

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,737
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
oyun amaçlı bir sistem olacak şuan elimde 1050 ti r3 2200g var önce ekran kartını satıp 1380 TL bütçem var onun üstüne ekleyip bir ekran kartı almak istiyorum sonrada işlemciyi değiştireceğim ama şuan ekran kartına mı yoğunlaşayım yoksa işlemciye mi ve oynadığım oyunlar PUBG cs go rainbow mordhau rocket league hitman2 assasins tarzı hikayeli oyunlar hikayeli oyunlar arada bir olabilir ama yinede kaldırsın ekran kartı o tarz oyunları yani uzun süre upgrade etmeyeceğim bir sistem oluşsun istiyorum tahmini bütçem 2500 TL civarı olur muhtemelen eğer fiyatlar düşerse RTX 2060 alsam daha mı beni uzun süre götürür yoksa rx 5600XT alsamda olur mu birde A320M anakartım var MSI A320M GRENADE tam adı işlemciye o.c yapabilir miyim ekran karına oluyoda işlemciye olmuyor sanırım daha farklı nasıl güçlendirebilirim cpu hızlandırma programları var internette işe yarıyor mu?
o oyunlar için 2060 alsan daha iyi özellikle PUBG için.

Revntron

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
640
İsim
Serdar BULUT
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
o oyunlar için 2060 alsan daha iyi özellikle PUBG için.
arada fiyat farkları ikiside aslında bütçe zorlayıcı ama indirime girdiğinde dolarda biraz düştüğü zaman fiyatlar nasıl değişir rx 5600xt vs rtx 2060 testlerine baktığımda çokta fark yok aslında pubg de 5 fps var rx 5600xt + ryzen 5 2600 nasıl bir ikili birde a320m anakartla işlemcimi o.c hiç yapamaz mıyım a320m grenade modeli 3.nesil ryzen destekliyor

cici

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,737
İsim
9304
İlgilendiği Kategoriler
arada fiyat farkları ikiside aslında bütçe zorlayıcı ama indirime girdiğinde dolarda biraz düştüğü zaman fiyatlar nasıl değişir rx 5600xt vs rtx 2060 testlerine baktığımda çokta fark yok aslında PUBG de 5 fps var rx 5600xt + ryzen 5 2600 nasıl bir ikili birde a320m anakartla işlemcimi o.c hiç yapamaz mıyım a320m grenade modeli 3.nesil ryzen destekliyor
PUBG'de 5700 XT ile testi var biraz daha bakınca nvıdıa kartların pubg gibi oyunlarda daha perofmranslı olduğunu görebilirsin sanırım DLSS de destekliyordu.

Utku

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
85
İsim
Utku
Twitter
utkuoloji
Facebook
utkuablak77
Ben çok kararsız buluyorum çünkü ;

Bu linkteki arkadaş 5700 XT ile yapmış benchmark 110fps almış ama bende aynı ayarlarda 5700 ile aynı FPS değerlerini alıyorum. O Yüzden bu şekildeki testler değişken olabiliyor.

Top Bottom