Çözüldü✓ Ekran kartı ve anakart hakkında bir soru

ShaWixy

80+
Reaksiyon skoru
17
Gördüğüm hazır sistemlerde ekran kartı pcie 5 anakart pcie 3 olmasına rağmen takıyor ben bu durumu anlamadım pcie 5 olunca pcie 3 lük bir anakarta takmak sıkıntı çıkartmıyor mu kötü olan bir şey değilmi bende asus rtx 3060 ti var 256 bit pcie 4 bende pcie 3 bir anakarta taka biliyormuyum takıla bilirmi ben aradaki farkı anlamadım veya pcie olayını anlamadım

Gördüğüm hazır sistemlerde ekran kartı pcie 5 anakart pcie 3 olmasına rağmen takıyor ben bu durumu anlamadım pcie 5 olunca pcie 3 lük bir anakarta takmak sıkıntı çıkartmıyor mu kötü olan bir şey değilmi bende asus rtx 3060 ti var 256 bit pcie 4 bende pcie 3 bir anakarta taka biliyormuyum takıla bilirmi ben aradaki farkı anlamadım veya pcie olayını anlamadım
5 şeritlik kapasite varken 3 şerite mahkum işlem yaptığını varsay bir sorun teşkil etmiyor

Pcıe slotları geriye dönük olduğu için pcıe 5 bir ekran kartını pcıe 3 bir anakartta takabilirsiniz ama bant genişliği düştüğünden dolayı fps kaybı olur. (Yani pcıe 5 olan ekran kartınız pcıe 3 hızında çalışır)

He anladımm pcie 4 lük DDR 4 am4 anakart bulamadım buldum ama 4 bin veya 4500 fazla pahalı sizin bildiğiniz varmı
Pcıe slotları geriye dönük olduğu için pcıe 5 bir ekran kartını pcıe 3 bir anakartta takabilirsiniz ama bant genişliği düştüğünden dolayı fps kaybı olur. (Yani pcıe 5 olan ekran kartınız pcıe 3 hızında çalışır)

fark yok gibi

X16 pini olan ekran kartlarında bir sıkıntı olmaz. Ama ekran kartı x8 veya x4 ise performans düşüşüne yol açar. 3060Ti x16 olduğu için bir sorun çıkmayacaktır.

Şu video sizin sorunuzun net cevabı olacaktır. RTX 5090 gibi bir canavar ile dahi PCIe farkı neredeyse yok. En azından oyun performansı konusunda bunu söyleyebiliriz herhalde. Ha render işlemidir, yok efendim M2 SSD hızlarıdır onlar PCIe 5.0'da değişebilir. Onu da render ile uğraşanlara sormak lazım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,179,289
Üyeler
187,177
Son üye
Bgrklnc
Geri