Neler Yeni

Ekran kartım anlık görüntü kesiyor

Merhabalar,

Öncelikle sistemim;

AMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor
Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4
Asus B450-Plus Gaming AMD B450 AM4 DDR4 4400
Asus ROG Strix GeForce RTX 2060 Super OC Evo Gaming 8GB 256Bit GDDR6 PCI-E 4.0
Thermaltake 750w PSU 80+ Silver
1*M.2SSD 2*SSD 2*HDD
Win 10 Home Sürüm 21h1 (Lisanslı orjinal)

Yaklaşık 1 ay önce oyun oynarken bir hata aldım sistem oyundan attı. Çok uzun bir şeyler yazıyordu. Maalesef ekran görüntüsünü alamadım. O sırada oyunda boşluk tuşuna basacaktım hata sırasında denk geldi hatayı kapatmış oldum. Bir daha aynı hatayı almadım. Hatadan sonra ekran kartımın programına baktığımda sıcaklığın 85 derece olduğunu gördüm. O günden beri video izlerken, oyun oynarken yada internette gezinirken ekranda 1-2 saniyeliğine siyah oluyor ve görüntü gidiyor. Her zaman olmuyor. Bazen 2 saatte 1, bazen de 10+ saat bilgisayarım açık oluyor. Her şeyi yapıyorum ama bahsettiğim durum olmuyor.

Sorunu çözmek için şunları yaptım;
- Ekran kartının söküp her tarafını temizledim.
- Sürücüsünü kaldırıp baştan yükledim.(Temiz kurulum yaptım)
- OCCT programında yük bindirdim. Hiç hata almadım. Sıcaklık 80 dereceyi geçmedi.

Teknik servisi en son çare olarak düşünüyorum. Tavsiyesi olan var mı ?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Monitörle alakalı olma ihtimali?
Monitörüm 3 senelik darbe vs almadı. Arızalı olduğunu nasıl anlarım ? Tavsiyen var mı ? Yeni monitör takmak dışında.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartı monitöre displayport üzerindenmi bağlı..
HDMI ile bağlı. Ekran kartında 2* DISPLAYPORT 1*HDMI 1*MİNİ HDMI var. Monitörümde sadece 2 adet HDMI var girişi var. İkisinde de denedim. Değişiklik olmadı.

Logithx

80+ Bronze
Zamanla kabloda da sorun çıkabiliyor kendi yaşadığım bir sorunu paylaşıyım ben displayport'ta kullanıyorum monitörü birde anlık gidip gelmeler olmaya başladı kaç tane kablo aldım hiç biri fayda etmedi paugge marka kablo alana kadar belki sorun kabloda da değildir ama denemeye değer..

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Zamanla kabloda da sorun çıkabiliyor kendi yaşadığım bir sorunu paylaşıyım ben displayport'ta kullanıyorum monitörü birde anlık gidip gelmeler olmaya başladı kaç tane kablo aldım hiç biri fayda etmedi paugge marka kablo alana kadar belki sorun kabloda da değildir ama denemeye değer..
Kablo alıp deneyim birde. Teşekkürler

04umut76

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,257
İsim
umut şahin
Merhabalar,

Öncelikle sistemim;

AMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor
Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4
Asus B450-Plus Gaming AMD B450 AM4 DDR4 4400
Asus ROG Strix GeForce RTX 2060 Super OC Evo Gaming 8GB 256Bit GDDR6 PCI-E 4.0
Thermaltake 750w PSU 80+ Silver
1*M.2SSD 2*SSD 2*HDD
Win 10 Home Sürüm 21h1 (Lisanslı orjinal)

Yaklaşık 1 ay önce oyun oynarken bir hata aldım sistem oyundan attı. Çok uzun bir şeyler yazıyordu. Maalesef ekran görüntüsünü alamadım. O sırada oyunda boşluk tuşuna basacaktım hata sırasında denk geldi hatayı kapatmış oldum. Bir daha aynı hatayı almadım. Hatadan sonra ekran kartımın programına baktığımda sıcaklığın 85 derece olduğunu gördüm. O günden beri video izlerken, oyun oynarken yada internette gezinirken ekranda 1-2 saniyeliğine siyah oluyor ve görüntü gidiyor. Her zaman olmuyor. Bazen 2 saatte 1, bazen de 10+ saat bilgisayarım açık oluyor. Her şeyi yapıyorum ama bahsettiğim durum olmuyor.

Sorunu çözmek için şunları yaptım;
- Ekran kartının söküp her tarafını temizledim.
- Sürücüsünü kaldırıp baştan yükledim.(Temiz kurulum yaptım)
- OCCT programında yük bindirdim. Hiç hata almadım. Sıcaklık 80 dereceyi geçmedi.

Teknik servisi en son çare olarak düşünüyorum. Tavsiyesi olan var mı ?

Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.
kablo veya görüntü aldığın çıkışta olabilir

Top Bottom