Yasin-0637
80+
Merhabalar,
Öncelikle sistemim;
AMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor
Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4
Asus B450-Plus Gaming AMD B450 AM4 DDR4 4400
Asus ROG Strix GeForce RTX 2060 Super OC Evo Gaming 8GB 256Bit GDDR6 PCI-E 4.0
Thermaltake 750w PSU 80+ Silver
1*M.2SSD 2*SSD 2*HDD
Win 10 Home Sürüm 21h1 (Lisanslı orjinal)
Yaklaşık 1 ay önce oyun oynarken bir hata aldım sistem oyundan attı. Çok uzun bir şeyler yazıyordu. Maalesef ekran görüntüsünü alamadım. O sırada oyunda boşluk tuşuna basacaktım hata sırasında denk geldi hatayı kapatmış oldum. Bir daha aynı hatayı almadım. Hatadan sonra ekran kartımın programına baktığımda sıcaklığın 85 derece olduğunu gördüm. O günden beri video izlerken, oyun oynarken yada internette gezinirken ekranda 1-2 saniyeliğine siyah oluyor ve görüntü gidiyor. Her zaman olmuyor. Bazen 2 saatte 1, bazen de 10+ saat bilgisayarım açık oluyor. Her şeyi yapıyorum ama bahsettiğim durum olmuyor.
Sorunu çözmek için şunları yaptım;
- Ekran kartının söküp her tarafını temizledim.
- Sürücüsünü kaldırıp baştan yükledim.(Temiz kurulum yaptım)
- OCCT programında yük bindirdim. Hiç hata almadım. Sıcaklık 80 dereceyi geçmedi.
Teknik servisi en son çare olarak düşünüyorum. Tavsiyesi olan var mı ?
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.
Öncelikle sistemim;
AMD Ryzen 7 2700X Eight-Core Processor
Corsair Vengeance RGB Pro 16GB (2x8GB) 3600MHz DDR4
Asus B450-Plus Gaming AMD B450 AM4 DDR4 4400
Asus ROG Strix GeForce RTX 2060 Super OC Evo Gaming 8GB 256Bit GDDR6 PCI-E 4.0
Thermaltake 750w PSU 80+ Silver
1*M.2SSD 2*SSD 2*HDD
Win 10 Home Sürüm 21h1 (Lisanslı orjinal)
Yaklaşık 1 ay önce oyun oynarken bir hata aldım sistem oyundan attı. Çok uzun bir şeyler yazıyordu. Maalesef ekran görüntüsünü alamadım. O sırada oyunda boşluk tuşuna basacaktım hata sırasında denk geldi hatayı kapatmış oldum. Bir daha aynı hatayı almadım. Hatadan sonra ekran kartımın programına baktığımda sıcaklığın 85 derece olduğunu gördüm. O günden beri video izlerken, oyun oynarken yada internette gezinirken ekranda 1-2 saniyeliğine siyah oluyor ve görüntü gidiyor. Her zaman olmuyor. Bazen 2 saatte 1, bazen de 10+ saat bilgisayarım açık oluyor. Her şeyi yapıyorum ama bahsettiğim durum olmuyor.
Sorunu çözmek için şunları yaptım;
- Ekran kartının söküp her tarafını temizledim.
- Sürücüsünü kaldırıp baştan yükledim.(Temiz kurulum yaptım)
- OCCT programında yük bindirdim. Hiç hata almadım. Sıcaklık 80 dereceyi geçmedi.
Teknik servisi en son çare olarak düşünüyorum. Tavsiyesi olan var mı ?
Yardımcı olabilecek herkese şimdiden teşekkürler.