Neler Yeni

Öneri Ekran Kartıma Ne Zaman Bakım Yapmalıyım ?

KOD5101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
yiğit alp yaşin
Arkadaşlar ekran kartım MSI RTX 3060 GAMING X 12G 26.06.2023 tarihinde almışım. Benim bildiğim kartın kendisi 60 derece olana kadar fan açmıyor masaüstünde, youtube da, veya office uygulamaları gibi günlük işler yaparken 50 ile 55 derece oyunlarda da gözlemlemeye devam edeceğim fakat max 65 derecede çalışıyor. Bilgisayarı aldığım günden beri çok hikayeli oyun falanda oynadım en yüksek ayarlarda ama sıcaklıklar bana normal geliyor. Bu yıl içinde güzel bir kampanya falanda olursa bilgisayarlarda satmayı planlıyorum bu sebeple bakım yapıp güvenlik stickerını çıkarmalı mıyım emin olamadım sizce ne yapmalıyım ?

eternal_snow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
ömer faruk
Sıcaklıklar iyiyse hiç elletme dışarıdan temiz ve kuru bir bezle fanların tozunu al, bloğun arkasını sil geç

KOD5101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
yiğit alp yaşin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sıcaklıklar iyiyse hiç elletme dışarıdan temiz ve kuru bir bezle fanların tozunu al, bloğun arkasını sil geç
Bende şuana kadar hep o şekilde temizledim soğuk hava tuttum dış plakanın ve fanların tozunu aldım böyle ilerledim hep.

eternal_snow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
389
İsim
ömer faruk
Gayet yeterli sıcaklıklar anormal artış göstermediği sürece içini açmanıza gerek yok zaten

jombo

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,102
İsim
efe araci
Arkadaşlar ekran kartım MSI RTX 3060 GAMING X 12G 26.06.2023 tarihinde almışım. Benim bildiğim kartın kendisi 60 derece olana kadar fan açmıyor masaüstünde, youtube da, veya office uygulamaları gibi günlük işler yaparken 50 ile 55 derece oyunlarda da gözlemlemeye devam edeceğim fakat max 65 derecede çalışıyor. Bilgisayarı aldığım günden beri çok hikayeli oyun falanda oynadım en yüksek ayarlarda ama sıcaklıklar bana normal geliyor. Bu yıl içinde güzel bir kampanya falanda olursa bilgisayarlarda satmayı planlıyorum bu sebeple bakım yapıp güvenlik stickerını çıkarmalı mıyım emin olamadım sizce ne yapmalıyım ?
çok basit aslında şahsen ben 5 yıl boyunca temizlememek gibi bir hata yapmıştım (zorbalamayın artık 6 ayda bir temizliyorum XD) ekran kartı yine 70 dereceyi geçmiyordu sana önerim 6 ayda bir toz bakımı 2-3 sene de bir detaylı blok temizliği vb.

GPiro

80+ Platinum
daha 2. yılına bile girmemiş 3 4 senede aşagı yapmamak lazım

KOD5101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
yiğit alp yaşin
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
çok basit aslında şahsen ben 5 yıl boyunca temizlememek gibi bir hata yapmıştım (zorbalamayın artık 6 ayda bir temizliyorum XD) ekran kartı yine 70 dereceyi geçmiyordu sana önerim 6 ayda bir toz bakımı 2-3 sene de bir detaylı blok temizliği vb.
Tamamdır çok teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

daha 2. yılına bile girmemiş 3 4 senede aşagı yapmamak lazım
Teşekkür ederim içim rahatladı sağ olun.

KOD5101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
39
İsim
yiğit alp yaşin
oho daha garantisi bile vardır
Ben MSI ve ASUS ürünlerinde garanti süresi 3 sene diye biliyorum. Yani seneye falan sıcaklıklar artarsa serviste ücretsiz bakım yaptırabiliyor muyum ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ya da garanti allah korusun kart bozulursa diye mi güzel bir seçenek oluyor bu durumda sticker ı ondan sökmek istemiyorum bakım için.

Top Bottom