Ekran kartımdaki sorun

Reaksiyon skoru
1
merhaba üstadlar 5070 gigabyte windforce ekran kartım var bir anda ekran gitti ve kendi kendine max fan hızı açtı inanaılmaz sesliydi reset attım düzeldi neden kaynaklı olabilir psu ve kasa fazeon f15

merhaba üstadlar 5070 gigabyte windforce ekran kartım var bir anda ekran gitti ve kendi kendine max fan hızı açtı inanaılmaz sesliydi reset attım düzeldi neden kaynaklı olabilir psu ve kasa fazeon f15
Driver yüzünden çökmüştür bisey olmaz olur arada.

notmalmi max fan hızı ve ekran gitmesi psu zaten fazeon pek kaliteli değil gibi 650w
Yani çok kötü bi psu değil çok iyide değil psuda sıkıntı olsa her yüke bindiğinde kapanır böyle bi durum varmı.

Yani çok kötü bi psu değil çok iyide değil psuda sıkıntı olsa her yüke bindiğinde kapanır böyle bi durum varmı.
yok hocam ama ben pc yi toplattigda islemcime termal macun sürülmemiş sanırım yada başka birsey cızırtı sesi var anakartta yada işlemcide sordugumdada islemcinin üstünde geliyor dedi

yok hocam ama ben pc yi toplattigda islemcime termal macun sürülmemiş sanırım yada başka birsey cızırtı sesi var anakartta yada işlemcide sordugumdada islemcinin üstünde geliyor dedi
O cızırtı yüksek ihtimal coil whine'dır üstünde bobin olan her cihaz yapabilir ama genellikle fazla akım çekildiğinde ortaya çıkar, ekran kartından veya psudan geliyordur bi sıkıntı çıkarmaz sizi rahatsız etmek haricinde.

Büyük ihtimalle kart korumaya girmiş veya geçici bir güç / ısınma hatası yaşamış. Fanların bir anda %100 dönmesi genelde GPU’nun donması veya sinyal alamaması durumunda olur.
Şunları kontrol et:
1️⃣ PSU kabloları tam oturmuş mu, özellikle 8 pin güç girişi.
2️⃣ Sıcaklık değerlerine bak, belki termal macun kurumuştur.
3️⃣ Kartı sök tak, PCIe slotunu ve pinleri temizle.
4️⃣ Eğer sık tekrarlıyorsa PSU voltaj dalgalanması olabilir, başka PSU ile test et.

Bir kere olduysa dert değil ama sıklaşırsa ya PSU zayıf, ya da ekran kartında VRM / bellek tarafında sorun başlıyordur.

Büyük ihtimalle kart korumaya girmiş veya geçici bir güç / ısınma hatası yaşamış. Fanların bir anda %100 dönmesi genelde GPU’nun donması veya sinyal alamaması durumunda olur.
Şunları kontrol et:
1️⃣ PSU kabloları tam oturmuş mu, özellikle 8 pin güç girişi.
2️⃣ Sıcaklık değerlerine bak, belki termal macun kurumuştur.
3️⃣ Kartı sök tak, PCIe slotunu ve pinleri temizle.
4️⃣ Eğer sık tekrarlıyorsa PSU voltaj dalgalanması olabilir, başka PSU ile test et.

Bir kere olduysa dert değil ama sıklaşırsa ya PSU zayıf, ya da ekran kartında VRM / bellek tarafında sorun başlıyordur.
yanlislikla kablosuna deydim kurcalarken :) sorun yaratirmi

Geri