ekran kartının görüntü vermemesi 🤔

shinygue

80+
Reaksiyon skoru
3
merhabalar, çalışan bir ekran kartını sistemime taktığımda ekran gelmiyor...
sistemi apu kullanıyorum, sistem özellikleri bunlar:
gigabyte b450m h
amd ryzen 5 5600g
8x2 asus tuf gaming ram
500w cooler master psu

sistemi güçlendirmek için rtx 3060 takmayı düşünüyorum fakat pcyi denemek için gt1030 ve gt 730 taktığımda ekrana görüntü vermiyor. sistemi işlemci üzerinden başlattığımıda ekran geliyor (ekran kartı sökülü şekilde) bunun sebebi ne olabilir? yardımcı olursanız sevinirim 🙏

gigabyte b450m h
amd ryzen 5 5600g
8x2 asus tuf gaming ram
500w cooler master psu

sistemi güçlendirmek için rtx 3060 takmayı düşünüyorum fakat pcyi denemek için gt1030 ve gt 730 taktığımda ekrana görüntü vermiyor. sistemi işlemci üzerinden başlattığımıda ekran geliyor (ekran kartı sökülü şekilde) bunun sebebi ne olabilir? yardımcı olursanız sevinirim 🙏
Çip,vram,

ya da en basiti girişleri doğru takmamis olabilirsin

gigabyte b450m h
amd ryzen 5 5600g
8x2 asus tuf gaming ram
500w cooler master psu

Hdmi kablosunu ekran kartına taktınız mı

apu kullanıcıların çoğu bunu atlıyor. ekran kartı takıyorlar sonra hdmi yada dp kablosunu anakartın üzerinde unutuyorlar :) bazen bu arada anakarttan kaynaklanan durumlarda oluyor clrcmos tavisye edilir.

silindi

Son düzenleme:
evet takmistim
Post automatically merged:

apu kullanıcıların çoğu bunu atlıyor. ekran kartı takıyorlar sonra hdmi yada dp kablosunu anakartın üzerinde unutuyorlar :) bazen bu arada anakarttan kaynaklanan durumlarda oluyor clrcmos tavisye edilir.
yok o kadar da değil ya 😬 tavsiye ettiğinizi deniyim eve gidince

Secure boot açık mı?
hatırlamıyorum eve gidince kontrol edicem

silindi

Son düzenleme:

evet takmistim

yok o kadar da değil ya 😬 tavsiye ettiğinizi deniyim eve gidince

hatırlamıyorum eve gidince kontrol edicem
Ekran kartını söküp işlemci ile görüntü alın. Daha sonrasında bıos'a gidip secure boot ayarını kapatın ve tpm açın

Ekran kartını söküp işlemci ile görüntü alın. Daha sonrasında bıos'a gidip secure boot ayarını kapatın ve tpm açın
Daha sonrasında ekran kartınızı takıp tekrar deneyin

secure boot kapatinca duzeldi 😭 masraftan kurtardınız beni... teşekkür ederim hepinize

Daha sonrasında ekran kartınızı takıp tekrar deneyin
Gigabyte anakartlarda secure boot ile ilgili sıkıntı yaşayanlar olmuş görüntü alma konusunda. Onu bir araştırın.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,201,466
Üyeler
190,918
Son üye
deepclaw
Geri