Neler Yeni

Ekran kartının voltajını düşürmek bilgisayara zarar verir mi?

RtXxxxx

80+
Reaksiyon skoru
17
Ekran kartım : RTX 2060 OC
Ekran kartımın Memory clock ayarını yükseltip voltajını düşürdüm biraz durdu ekran gidip geldi sonra ekranda birkaç çizgi belirdi sonra bilgisayar hemen kapattım tekrar açtım hiçbir sorun yok gayet güzel çalışıyor tekrar açtım kapattım birkaç kez şimdilik bir şey yok sizce bir şey olmuş mudur ileride sorun çıkartır mı?

Vermez. Eğer çok çok düşük voltaj verirsen ekran kartı senin yaptığın voltaj ayarını kaldırıp stok olanı geri koyar. En azından benim RX570 imde ve 5500XTmde böyle oluyordu.

Vermez. Eğer çok çok düşük voltaj verirsen ekran kartı senin yaptığın voltaj ayarını kaldırıp stok olanı geri koyar. En azından benim RX570 imde ve 5500XTmde böyle oluyordu.
Cevabın için teşekkürler sadece ekranda çizgiler belirdiği için biraz endişelendim bir şey olmaz değil mi şu an çizgi falan yok ama o an vardı hemen ayarlara reset atıp bilgisayarı yeniden başlattım

Cevabın için teşekkürler sadece ekranda çizgiler belirdiği için biraz endişelendim bir şey olmaz değil mi şu an çizgi falan yok ama o an vardı hemen ayarlara reset atıp bilgisayarı yeniden başlattım
Ekran kartı senin girdiğin voltajı sıfırlamış heralde iyi bir ayar girmedin.

Ekran kartı senin girdiğin voltajı sıfırlamış heralde iyi bir ayar girmedin.
Şimdi size en baştan anlatıyorum: (Baştan sona okursanız beni çok mutlu edersiniz 🙂)
Ben direkt şu ayarları girdim

Sonra kaydettim gayet güzel çalışıyordu hatta ekran kartım serinledi güç tüketimi azaldı gayet güzel hiç bir sorun olmadan çalışıyordu sonra ben bu ayrı MSI afterburner programına kaydettim ve bilgisayarı yeniden başlattım ve otomatik olarak o kaydettiğim ayarları uyguladım sonra biraz zaman geçti önce siyah ekran geldi gitti sonra çizgiler oluştu sonra ben ayarları sıfırlayıp bilgisayarı yeniden başlattım ve çizgi falan kalmadı başımdan geçen olay tamamen böyle.
Bu arada ilginiz için çok teşekkür ederim 🙏

Geri