Öncelikle iyi akşamlar dostlar ben bir kaç araştırmayla ve sağ olsun donanımhaberde bana yardım eden kişilerle beraber RTX3060'ın Palit 2 fanlı modelini 4400TL'ye sipariş ettim elime geldi ve sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.
Bu konuyuda ekran kartlarını nasıl ucuza alabileceğiniz göstermek amacıyla açıyorum iyi okumalar.
1.Adım: Yardım eden kişilerden link beklemek
İlk olarak telefonunuzu donanımhaberin uygulamasını indirip şu konuyu favorilere almanızı öneririm bildirimleri alıp orada ki size yardımcı olacak kişilerin paylaştığı ekran kartlarını görebilirsiniz:
NVIDIA ve AMD ekran kartlarının stok durumlarını takip edin ve en son güncellemeler ve kullanılabilirlik bilgileriyle en yeni donanımlara ilk siz sahip olun. Stoklara göz atın, bildirimler ayarlayın ve sosyal medyayı izleyin.
mobile.donanimhaber.com
Sizden ricam konuya boş mesaj yazmamanız oraya atılan linkleri görüp tıklayıp almaya çalışırsınız tabi ki bir sorunuz olursa yazarsınız orası ayrı çoğu bilgide ilk sayfada bulunuyor.
2.Adım: Listeleri F5'lemek
1.Adımda ki attığım konu da bir kaç tane link verilmiş orada ki konuya saygısızlık olmaması amacıyla koymayacağım konuya gidip bakabilirsiniz buraya ekran kartlarının ülkelerde ki listeleri var aradığınız kartları kendi hesabınızın listesine ekleyin ekledikten sonra listeler şu şekilde gözükecektir:
Alıntıyı görüntüle
Burada gördüğünüz gibi ben CTRL + Mouse ortası ile küçülterek fotoğraf attım ekran kartlarının sağlarında gözüken butonların 3 tanesinde üstte ki büyük olan sarı olduğunda stok gelmiş demektir sayfayı 5 saniyede bir F5'leyerek yapabilirsiniz bunun için eklenti kuranlar var eklenti ismini hatırlamıyorum
Bunu bütün ülkelerde teker teker üstte sekme açıp takip edebilirsiniz ama dezavantajı uğraştırıcı.
Bilgilendirmiş olayı bir ürünü sepete eklediğinizde sepet boş diyorsa o ürün arkadaşlar başka kişiler tarafından satın alınmıştır unutmayın
BİN BİTER BİN STOK GELİR
3.Adım: Partalert
İlk önce DC ya da Twitterdan bakmanız gerekiyor Twitter sayfasını 3.adımın sonuna koyacağım
Discord üzerinden anlatmam gerekirse discord sunucusuna girmek için google'a partalert discord yazmanız yeterli link paylaşmak yasaktır diye paylaşmayayım
Discorda girdikten sonra şöyle bir yer olacak sağda ki kanallarda buraya girin:
Alıntıyı görüntüle
Buraya girdikten sonra hafif yukarı çıkıp sizin almak istediğiniz ekran kartlarının emojilerine tıklamanız gerekiyor tıpkı şu şekilde:
Alıntıyı görüntüle
Mesela ben 3060 arıyorum sadece 3060 için 1'e basmam gerekiyor altta ki emojilerden 1'e basmışım
Bunları seçtikten sonra sağda ki kanallarda yine şöyle bir kısım açılacak:
Alıntıyı görüntüle
Burada stok geldiği zaman link atılıyor mesela en son şu atılmış:
3060 409 İngiliz Sterlinine şuan ki kur ile 4300TL yapıyor almak için hızlı yakalamanız gerekiyor
Bilgilendirme: Keep refreshing (1-2 minutes) Linklerde bu yazıyor
Yani 1 2 dakika boyunca sayfayı yenileyin açtıktan sonra stok gelebilir anlamına geliyor açar açmaz bitmiş demeyin.
Twitter sayfası:
Burada da en son 725Euro'ya 3070 girmiş 6500TL
Bana sorarsanız nasıl aldın diye 1.adım ile aldım gece saat 3 4 gibi atıldı link umarım yararlı olmuştur eksiklerim varsa affedin elimden geldiğince düzgün anlatmaya çalıştım kargo ve ödeme kısmında neler yaşadığımı alta yazıyorum
Kargo ve Ödeme:
Dostlar ilk öncelik
SATICI ve
GÖNDERİCİ Amazon ise herhangi bir fazladan gümrük ücreti çıkmıyor ödeme kısmına geldiğinizde hangi ücret çıkarsa onu ödüyorsunuz eğer sanırsam avrupa ülkelerinden alırsanız amazon tarafından size sağlanan 2 yıl garanti var
Kargo kısmına gelirsek eğer alacağınız kart ön sipariş ise ne zaman geleceğini dair bazen amazon size tahmini bir zaman dilimi veriyor ya da hiç vermiyor benimkinde vermedi ve ben 25 Şubat sipariş ettim 1 Mart kargoya verildi ve 4 Martta elimdeydi ama sizinki belki 1 ay belki 2 ay sürebilir ama o kadar süreceğini zannetmiyorum ama kesin bir şey yok söylemiş olayım
Önemli bilgilendirme: Eğer yurtdışından ilk ekran kartı siparişiniz ise kargo firması ya da gümrük sizi arayıp sizden TC Kimlik No'nuzu istiyor ve bu şekilde %90 ihtimal gümrükten geçiyor herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz bir de sizden yetki belgesi istiyorlar bunu da çok kolay bir şekilde paintten editleyip yollayabilirsiniz sorun olmaz
Ama eğer ikinci ekran kartı siparişiniz ise yurtdışından sıkıntı yaşarsınız büyük ihtimal çünkü sizden vekaletname istiyorlar bu durumda neden istiyorlar detayını bilmiyorum ama istiyorlar söylemiş olayım notere gidip vs uğraşırsınız sonra benden söylemesi.
Konuya etiketlenmek isteyenleri şu kısma atıyorum hocam okuduğunuz için teşekkürler.
@FlapJack @KOCAEFE