BuraKaya
80+
- Reaksiyon skoru
- 92
Merhaba dostlar, uzun zamandır (9 ay) kullandığım ekran kartımın ısı değerlerinden pek memnun değildim.
Gel vakit git vakit artık havaların yavaştan yavaştan ısınmasıyla da bir şeyler yapmam gerekiyordu ve yaptım.
Öncelikle kullandığım ekran kartından bahsedeyim Sapphire Rx570 Nitro+ 4Gb.
Şöylede bir anektot paylaşmak isterim daha önce termal ped ve macun yenilemesi yapmıştım ped boyutlarını orantısız macunu ise ne idüğü belirsiz bir bir şey kullanmıştım yaklaşık 1 saat önce yaptığım bu değişiklik ve sonuçları sizinle de paylaşmak istiyorum ve kullanılan malzemenin önemine dikkat çekmek istiyorum.
Az önce 1.5mm'lik bir termal ped kullandım ve deneme sonucunda ekran kartını hemen söküp çıkardım 1.5mm'lik bir ped çok kalın ve ısı iletiminden ziyade ısı yalıtımı sağlıyor en azından kullanım yeri ekran kartları değil bunu anladım.
Kullandığım ped kalınlığı 1.0mm kullandığım termal macun ise cooler master şu çok pahalı olan modeli.
Sonuçlar efso denilebilecek kadar güzel ve benim çok hoşuma gitti. görsellerde de sonuçları göreceğiz.
Yapılan işlemler;
-Termal ped değiştirildi.
-Termal macun değiştirildi.
-Kontak spreyi ve diş fırçasıyla kart temizlendi.
-Birazda sevgi şevkat....
Şimdi öncelikle ped ve macun yenilemesinden önceki fan değerlerini göstereceğim.
Sırasıyla değerler
45%-65%-85%-100%

-------------------------------------

------------------------------------

Evet bu görseller değişimden önceki halleriydi
Aşağıdakiler ise değiştikten sonra
Şimdi de ped ve macun yenilemesinden sonraki fan değerlerini göstereceğim.
Sırasıyla değerler
45%-65%-85%-100%

----------------------------------------

---------------------------------------

Evet Dostlar değerler bu şekilde şimdi olayın birde başka bir yüzü var ondan da bahsedeceğim sizlere.
Memory Clock ayarını sadece 1 derece açsam pc reset atıyordu bu soğutma ile alakası varmıdır bilmiyorum ama aşağıdaki fotoğraf beni çok memnun etti....

Bu ısı değerlerini yükseltmek için özellikle mining seçtim aşırı ısınma oluşturuyordu ve bu konuda kendime denek yaptım
-----Bu testler yapılırken kasa kapağı kapalı tutulmuştur-----
Umarım Ekran kartında ısı iletiminin önemini anlatabilmişimdir
Gel vakit git vakit artık havaların yavaştan yavaştan ısınmasıyla da bir şeyler yapmam gerekiyordu ve yaptım.
Öncelikle kullandığım ekran kartından bahsedeyim Sapphire Rx570 Nitro+ 4Gb.
Şöylede bir anektot paylaşmak isterim daha önce termal ped ve macun yenilemesi yapmıştım ped boyutlarını orantısız macunu ise ne idüğü belirsiz bir bir şey kullanmıştım yaklaşık 1 saat önce yaptığım bu değişiklik ve sonuçları sizinle de paylaşmak istiyorum ve kullanılan malzemenin önemine dikkat çekmek istiyorum.
Az önce 1.5mm'lik bir termal ped kullandım ve deneme sonucunda ekran kartını hemen söküp çıkardım 1.5mm'lik bir ped çok kalın ve ısı iletiminden ziyade ısı yalıtımı sağlıyor en azından kullanım yeri ekran kartları değil bunu anladım.
Kullandığım ped kalınlığı 1.0mm kullandığım termal macun ise cooler master şu çok pahalı olan modeli.
Sonuçlar efso denilebilecek kadar güzel ve benim çok hoşuma gitti. görsellerde de sonuçları göreceğiz.
Yapılan işlemler;
-Termal ped değiştirildi.
-Termal macun değiştirildi.
-Kontak spreyi ve diş fırçasıyla kart temizlendi.
-Birazda sevgi şevkat....
Şimdi öncelikle ped ve macun yenilemesinden önceki fan değerlerini göstereceğim.
Sırasıyla değerler
45%-65%-85%-100%

-------------------------------------

Evet bu görseller değişimden önceki halleriydi
Aşağıdakiler ise değiştikten sonra
Şimdi de ped ve macun yenilemesinden sonraki fan değerlerini göstereceğim.
Sırasıyla değerler
45%-65%-85%-100%

---------------------------------------

Evet Dostlar değerler bu şekilde şimdi olayın birde başka bir yüzü var ondan da bahsedeceğim sizlere.
Memory Clock ayarını sadece 1 derece açsam pc reset atıyordu bu soğutma ile alakası varmıdır bilmiyorum ama aşağıdaki fotoğraf beni çok memnun etti....

Bu ısı değerlerini yükseltmek için özellikle mining seçtim aşırı ısınma oluşturuyordu ve bu konuda kendime denek yaptım
-----Bu testler yapılırken kasa kapağı kapalı tutulmuştur-----
Umarım Ekran kartında ısı iletiminin önemini anlatabilmişimdir