Neler Yeni

Ekran,klavye ve maus ışıkları sönüyor kasa çalışmaya devam ediyor.

KeZa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Kemal zabun
Merhaba arkadaşlar, bundan 7 ay önce stoklarda v4 sistem kalmayınca bende parçaların birkaçında oynama yaparak sistemi topladım. Ama aldığım günden itibaren şöyle bir sorunum var. Bazen açıldıktan 1 dk sonra, bazen 3 saat, bazen oyun oynarken monitör ekranı kapanıyor. Klavye ve maus ışıkları da sönüyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. Sebebini çözmek için çok araştırma yaptım ama bulamadım. Ama araştırmalarımda v4 sistemi parçalarından kullanarak benzer bir sistem toplayanlarda bu sorunu yaşayanlar nadirde olsa varmış. Sistem özelliklerimi yazıyorum. Bir fikri olan bilgisi olan lütfen yardım etsin insan bilgisayardan soğuyor.

Ekran kartı: RX 570 4 GB OC Armor.
RAM: G.Skill 8 GB 3200 MHz.
İşlemci: Ryzen 5 2600
Anakart: B450 M-K ASUS Prime 3466 MHz.
Kasa: Rampage X-hourse 600W 80 Plus
Disk: 1 TB HDD segate.

Emre Baş

80+ Gold
Bios güncellemesi yapabilirsin

miktwa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Utku Genç
Merhaba arkadaşlar, bundan 7 ay önce stoklarda v4 sistem kalmayınca bende parçaların birkaçında oynama yaparak sistemi topladım. Ama aldığım günden itibaren şöyle bir sorunum var. Bazen açıldıktan 1 dk sonra, bazen 3 saat, bazen oyun oynarken monitör ekranı kapanıyor. Klavye ve maus ışıkları da sönüyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. Sebebini çözmek için çok araştırma yaptım ama bulamadım. Ama araştırmalarımda v4 sistemi parçalarından kullanarak benzer bir sistem toplayanlarda bu sorunu yaşayanlar nadirde olsa varmış. Sistem özelliklerimi yazıyorum. Bir fikri olan bilgisi olan lütfen yardım etsin insan bilgisayardan soğuyor.

Ekran kartı: RX 570 4 GB OC Armor.
RAM: G.Skill 8 GB 3200 MHz.
İşlemci: Ryzen 5 2600
Disk: 1 TB HDD segate.
her şey olabilir. Hard Disk oksitlenmesine bakmanı tavsiye ederim.

ventioNN

80+ Platinum
BIOSU'u sıfırla, BIOS pilini çıkar tak. Kablolaları kontrol et.

KeZa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Kemal zabun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
her şey olabilir. Hard Disk oksitlenmesine bakmanı tavsiye ederim.
Eski HDD yi kullanmıştım kasa için onu bi kontrol edeceğim birazdan.
Mesaj otomatik birleştirildi:

BIOSU'u sıfırla, BIOS pilini çıkar tak. Kablolaları kontrol et.
Hiç yapmadım araştırayım nasıl yapılıyormuş :) Ayrıca bilgisayar donduktan sonra kapatıp açtığımda bios ekranına atıyor beni bunun durumla bir alakası olabilir mi? Ben ram hızı 3000 iken 3200 yapmıştım bundan sonra daha çok sıklaştı donma?

KeZa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Kemal zabun
Bilgisayarı kapatıp açtığımda live update 6 sürümü mevcut yüklemek ister misiniz? diye soruyor bana. Biraz kurcalayayım dedim ve programa girdim. Güncelleme var dedi indirdim ve kurmaya başladı. Kurulum bitmedi ama uygulama kapandı arka fonda bir yerlerde çalışmaya devam ediyordu sanırım. Sonrasında ekrana bir haller oldu çizgiler renkler birbirine girdi yine maus klavye ekran kapandı ve kasa çalışmaya devam ediyordu. Biraz bekledim tepki yok reset attım bilgisayar açıldı ve bildirimlerde "default radeon wattman settings have been restored dye to unexpected system failure " yazıyordu. Sanırım yüklemeye çalışırken bios çöküyor ve bilgisayar kendini korumaya alıyor tepki sıfır. Ne yapmam gerektiğiyle ilgili bilgim ve düşüncemde o şekilde sıfır :) Teknik detayları pek bilmem bios güncellemesini deneyeceğim nasıl olduğunu öğrenip bakalım olacak mı göreceğiz.

Kiito

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mete
Ben de seninle benzer bir sisteme sahibim ve son zamanlarda aynı sorunu alıyorum. Oyun oynarken bir anda ekran, mouse, klavye vs. kapanıyor ancak kasa ve kasa ışıkları açık kalıyor. Çok garip bir şekilde çözümü bulamadım. Sanırım X-Horse'da bulunan güç kaynağından kaynaklı olabilir. Rampage'in güç kaynaklarından kaynaklı olabileceğini söyleyen birçok kişi var ama tekrar o masrafa girer miyim emin değilim.

Ekran kartı: ASUS TUF GeForce GTX1660 OC 6GB.
RAM: Crucial Ballistix 8GB 3000MHz.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
Disk: 1 TB HDD Seagate ve 480 GB SSD Crucial.

• Beğen
Reaksiyonlar: KeZa

KeZa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Kemal zabun
Ben de seninle benzer bir sisteme sahibim ve son zamanlarda aynı sorunu alıyorum. Oyun oynarken bir anda ekran, mouse, klavye vs. kapanıyor ancak kasa ve kasa ışıkları açık kalıyor. Çok garip bir şekilde çözümü bulamadım. Sanırım X-Horse'da bulunan güç kaynağından kaynaklı olabilir. Rampage'in güç kaynaklarından kaynaklı olabileceğini söyleyen birçok kişi var ama tekrar o masrafa girer miyim emin değilim.

Ekran kartı: Asus TUF GeForce GTX1660 OC 6GB.
RAM: Crucial Ballistix 8GB 3000MHz.
İşlemci: Ryzen 5 2600.
Anakart: B450 M-K Asus Prime 3466 MHz.
Disk: 1 TB HDD Seagate ve 480 GB SSD Crucial.

Yeni yeni çıkan bir sorun olduğuna inanmıştım. Araştırınca fark ettim ki haklıyım. Bir çözümü olacak mutlaka ama ne zaman göreceğiz. İnşallah bozuk bir parça çıkmaz.

Kiito

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Mete
Yeni yeni çıkan bir sorun olduğuna inanmıştım. Araştırınca fark ettim ki haklıyım. Bir çözümü olacak mutlaka ama ne zaman göreceğiz. İnşallah bozuk bir parça çıkmaz.
Yaptığım testlerde ekran kartında sorun görmedim. Ama sanırım PSU'da sorun var. Yeterli gücü veremiyor ya da hasar gördü. Sanırım Rampage kasa alırken dikkat etmeliydim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Mehmet Ali Çelik
psu dadır tahminimce sıkıntı benim bilgisayarda arada sırada prize (süpürgeyi takınca özelliklede oluyor sistem güç kesiyor direkt ) rampage almayın psu olarak fan sıkıntısı vs de yapıyormuş bilgisayarcımdan duydum tabikide

KeZa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
17
İsim
Kemal zabun
Ben bu sorunu belgeleyip video kaydı filan alacağım. Teknik servise göndereceğim. Diğer parçaları denedim sorun PSU'da gözüküyor diye. Bakalım ne cevap gelecek :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,048,012
Üyeler
166,308
Son üye
eseko
Top Bottom