Ekstra bir fan performansa etki eder mi??

Spawl

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
527
merhaba arkadaşlar rtx 2060 r5 5600x bir sistemde sıvı soğutucu alırsam performansta bir artış olurmu fps artışı olurmu yoksa stok fanda yeterlimidir yeterli değilse ne kadar fark vardır böyle bir sistemde sıvı soğutucu/ekstra soğutucu alınmalımıdır

merhaba arkadaşlar rtx 2060 r5 5600x bir sistemde sıvı soğutucu alırsam performansta bir artış olurmu fps artışı olurmu yoksa stok fanda yeterlimidir yeterli değilse ne kadar fark vardır böyle bir sistemde sıvı soğutucu/ekstra soğutucu alınmalımıdır
Sadece serin çalışmasını sağlar buda ekran kartı işlemci falan yükteyken daha az sıcaklıkları görmesini sağlar,5-10 fps yükselir belki.

Şöyle olur
Sıcak ortamda çalışan kasalarda oyunlarda kasma olur
Sen bu kasayı soğutunca kasma gider
Ama fps artmaz diye düşünüyorum

Daha çabuk soğur işlemcin ve kendini daha iyi boostlar

Performansta artış olacağını sanmıyorum ama aldıktan sonra OC yaparsanız artış olur.

söyle diyim sistemi toplamadım bazı kişiler fan almalısın dediler o yüzden böyle bir konu açtım
Fan alınması lazım o zaman.
Sıvı soğutucu da alabilirsinz.

Sıcaklıklar yüksekse sıvı soğutma eklediğiniz zaman sıcaklık düşüceği için tahminimce boost clock mhz lerine daha kolay çıkıcaktır. Ve sıvı soğutma size biraz overclock ta sunacağı için performans artışı sağlar

Sıcaklık değerlerin normalse gerek yok, sıcaklıklar ne durumda?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,161,825
Üyeler
184,504
Son üye
EnesKzl
Geri