hocam yarın bir gün bozulduğunda beko da daha rahat muhattap bulursunuz benceArkadaşlar sizce tercihim hangisi olmalı ? Fiyatları aynı özellikleri çok uzun olduğundan buraya yazmadım
Hocam dedikleriniz doğru fakat 6 vs 8 program kısmı kafamı karıştırdı )Merhaba, yine ben.
Bu iki model arasında bir karşılaştırma yapacak olursak;
Beko'nun maksimum sıcaklığı 300 derece iken, Electrolux'da bu 250 derece.
Beko 72L hacime sahipken, Electrolux 57L hacime sahip.
Alıştıktan sonra ikisinin de kullanımı kolaylaşacaktır; ancak Beko'nun fonksiyonları joystik yardımıyla bilmeyen birisinin bile kullanabileceği şekilde ayarlanmış iken, Electrolux'da nasıl fonksiyon seçildiği hakkında hiçbir fikrim yok.
Electrolux'ın enerji tüketimi A sınıfı iken, Beko bu konuda bilgi vermemiş.
Ayrıca Beko'nun iç tasarımı, fanı vs. gerçekten çok daha şık duruyor.
Aslında 6 program var. Şişirmek için Fan + ışık ve Işık olarak 2 adet fazladan fonksiyon belirtmişler. Yalnızca ışığı açıp, boş fırının içini izlemeyecekseniz çokta gerekli bir özellik değil. Geriye kalan 6 fonksiyon zaten aynı, büyük ihtimalle Beko'da ışığı açmak için farklı bir mekanizma kurmuştur; fakat fonksiyon olarak tanıtmamıştır.Hocam dedikleriniz doğru fakat 6vs8 program kısmı kafamı karıştırdı )
AnladımAslında 6 program var ve şişirmek için Fan + ışık ve Işık olarak 2 adet fazladan fonksiyon belirtmişler. Yalnızca ışığı açıp boş fırının içini izlemeyecekseniz çokta gerekli bir özellik değil. Geriye kalan 6 fonksiyon zaten aynı, büyük ihtimalle Beko'da ışığı açmak için farklı bir mekanizma kurmuştur; fakat fonksiyon olarak tanıtmamıştır.
Sanırım servis dolayısıyla beko 1 adım önde gibi, siz hangisini satın alırdınızAyrıca kesin olmamakla birlikte, biraz da kasalarımızda bulunan hava akışından yola çıkarak, Beko'nun fanının ortada olması hava akışını sağa ve sola eşit şekilde dağıtarak, yemeğin her bölümünün eşit miktarda pişmesine yardımcı olacaktır diye düşünüyorum. Tabii ki bu konuda Electrolux'ın da iddiaları var ve nihayetinde hepsi mühendislerin ellerinden çıkıyor ve fanı yana koymalarının bir sebebi vardır diye düşünüyorum.
Aslında çok yakınımda hem beko hemde electrolux servisi var,300 metre falanBende Beko alırdım diye düşünüyorum. Yine de içinize sinmezse ve şehir merkezinde oturuyorsanız, bayileri gezerek de sorabilirsiniz. Ben Ankara, Keçiören'de oturuyorum ve genel olarak Samsung, Vestel, Beko, Profilo gibi firmaların bayileri 100-200 metre uzaklıkta olduğu için onları tercih ediyorum. Sizin de kendi çevrenize göre bir tercih yapabilirsiniz veya en azından bilgi edinmek amacıyla onların bayilerini gezip, ürünler hakkında teknik detayları sorabilirsiniz.