Neler Yeni

Elektrik-Elektronik Müh. İçin Bu Laptop Nasıldır?

BurakAkgn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Burak Akgün
donanım olarak iyi laptop fakat sogutma performansına bakmanızı öneririm

NightRose

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
donanım olarak iyi laptop fakat sogutma performansına bakmanızı öneririm
Oyun için kullanılmayacak ofis-iş gibi düşünülebilir. Yine de soğutması yeterli olmaz mı? Daha önce lenovo kullandım onda soğutma olarak sıkıntı yaşamadım oyun oynamama rağmen. Bunu başkasına bakıyorum bu arada.

QRuder

80+ Silver

Narkuc

80+ Bronze
Soğutması gayet yeterli , monster felan ile kıyaslamayın bile bende victus kullanıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

daha iyisi illaki vardır fakat bu fiyata yoktur
sogutmasi yeterli dediğin mesela cinebench r23 de multicore testinde performans cekirdekleri kac mhz ve kac derecede çalışıyor

NightRose

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam Konuyla Alakasız Ancak Bir Şey Sorabilir Miyim ?
Bu Sene YKS'ye Gireceğim, EEM Nasıldır ? Teknolojiyle İlgiliyim, Fiziği de seviyorum. Önerir Misiniz ? İş Olanakları Nasıl ?
Hocam ben okumuyorum, okul biteli çok oldu. Eşimin kardeşine bakıyoruz. O yüzden ne desem yalan olur.

Soğutması gayet yeterli , monster felan ile kıyaslamayın bile bende victus kullanıyorum

daha iyisi illaki vardır fakat bu fiyata yoktur
Bugün bunu alsam mı yoksa cuma gününü mü beklesem diye düşünüyorum.

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
Ben ilk seneyi bitirdim, 3050 işini görecektir. En azından ilk 2 sene için bunu söyleyebilirim. Sonrasında da yeterli olacağını düşünüyorum. Protheus, LtSpice vs zorlamaz zaten, AutoCAD de rahat çalışıyordu belki ilerleyen senelerde üzerine eğilirsen 3D çizimlerde daha iyi bir şeyler isteyebilirsin ama yine de iş görecektir. Oyun oynarım dersen şahsi tavsiyem en azından 3060 almandır, bütçen yeterse tabii ki. Çok fark eder.

NightRose

80+ Bronze
Ben ilk seneyi bitirdim, 3050 işini görecektir. En azından ilk 2 sene için bunu söyleyebilirim. Sonrasında da yeterli olacağını düşünüyorum. Protheus, LtSpice vs zorlamaz zaten, AutoCAD de rahat çalışıyordu belki ilerleyen senelerde üzerine eğilirsen 3D çizimlerde daha iyi bir şeyler isteyebilirsin ama yine de iş görecektir. Oyun oynarım dersen şahsi tavsiyem en azından 3060 almandır, bütçen yeterse tabii ki. Çok fark eder.
kullanacak kişinin bölümle alakalı yazılımları kullanmaktan farklı iş yapacağını sanmıyorum. Film, dizi izler ek olarak. O yüzden oyunla alakalı olmayacağı için max RTX 3050 işini görecektir diye düşünüyorum. İşlemcisi ve rami yüksek olmasının sebebi yazılımların daha hızlı çalışması DDR5 de o yüzden olsun istedim açıkçası.

Narkuc

80+ Bronze
3060 a girince fiyat çok artıyor ve işlemci performansi bariz düşüyor. en ucuz ryzen 5600h li 8gb ramli 3060 lar 23kdan başlıyor. ona bir de ram takviyesi yapmak falan zulüm. ek olarak işlemci performansi da önemli, 12500h nerde 5600h nerde

Ricciardo

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,911
İsim
Mehmet
kullanacak kişinin bölümle alakalı yazılımları kullanmaktan farklı iş yapacağını sanmıyorum. Film, dizi izler ek olarak. O yüzden oyunla alakalı olmayacağı için max RTX 3050 işini görecektir diye düşünüyorum. İşlemcisi ve rami yüksek olmasının sebebi yazılımların daha hızlı çalışması DDR5 de o yüzden olsun istedim açıkçası.
Güzel düşünmüşsün hocam, dediğin şekilde 3050 yeterli olacaktır. Ancak 3060 ın kayda değer bir şekilde iyi olduğunu yenilemek istiyorum, öğrencilik değil de öğrenciliğin devamında da kullanılacaksa 3060 çok daha uzun ömürlü olur diye düşünüyorum. Tabii o zaman başka bir bilgisayara da geçilebilir ancak bir defa alınıp uzun süre kullanılacaksa 3060 da değerlendirilebilir. Şimdiden hayırlı olsun.

NightRose

80+ Bronze
3060 a girince fiyat çok artıyor ve işlemci performansi bariz düşüyor. en ucuz ryzen 5600h li 8gb ramli 3060 lar 23kdan başlıyor. ona bir de ram takviyesi yapmak falan zulüm. ek olarak işlemci performansi da önemli, 12500h nerde 5600h nerde
aynen öyle. iş oyuna girmeyince 3060a gerek yok. işlemcisi ile ram kuvvetli olsun harici ekran kartı makul seviyede olsun dedik. bunu buldum en uygun.

Güzel düşünmüşsün hocam, dediğin şekilde 3050 yeterli olacaktır. Ancak 3060 ın kayda değer bir şekilde iyi olduğunu yenilemek istiyorum, öğrencilik değil de öğrenciliğin devamında da kullanılacaksa 3060 çok daha uzun ömürlü olur diye düşünüyorum. Tabii o zaman başka bir bilgisayara da geçilebilir ancak bir defa alınıp uzun süre kullanılacaksa 3060 da değerlendirilebilir. Şimdiden hayırlı olsun.
Sonrasında da muhakkak kullanılacak ancak grafik isteyen şeyler çok ön planda olmayacak yine de. İşlemcisi ve rami kuvvetli olsa yeterli. Şimdi ve 5 yıl sonrası için.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,889
Üyeler
163,737
Son üye
saizi893
Top Bottom