Neler Yeni

Elektrik gidince sisteme nasıl zarar geliyor?

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Bu konu bayadır kafamda, yağmurlar filan da artınca merak ettim. Elektrik gidince sisteme nasıl zarar geliyor? Elektrik geldikten sonraki dengesiz akım mı zarar verir? Ve bunu önlemek için ne yapılabilir?

En İyi Cevap
Bu konu bayadır kafamda, yağmurlar filan da artınca merak ettim. Elektrik gidince sisteme nasıl zarar geliyor? Elektrik geldikten sonraki dengesiz akım mı zarar verir? Ve bunu önlemek için ne yapılabilir?
elektrik kesinti anından çok gidip gelmeler sıkınt8 çıkarir Özellikle düşük voltaj direkt yanma sebebidir Bu yüzden akım korumalı prizler upsler veya akım korumalı psular tercih edilmeli

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Kötüymüş geçmiş olsun. :(
Sağol, kimsenin başına gelmez umarım. Allah'tan komşu evde değildi, teras katından 2 metre çapında delik açılmış yatak odasına. Evde olsalardı düşünemiyorum.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
nsjjsjsjsjjsjs. Olm yeni üyelik yaptım, daha önce bi foruma hiç üye olmamıştım, nası konuşcamı şaşırdım 🤣🤣🤣🤣
Hoşgeldin. Olur öyle şeyler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sağol, kimsenin başına gelmez umarım. Allah'tan komşu evde değildi, teras katından 2 metre çapında delik açılmış yatak odasına. Evde olsalardı düşünemiyorum.
Paratoner şart o zaman.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
nsjjsjsjsjjsjs. Olm yeni üyelik yaptım, daha önce bi foruma hiç üye olmamıştım, nası konuşcamı şaşırdım 🤣🤣🤣🤣
Hoşgeldin.
Gece gece sinirim bozuk. Reprot attım kusura bakma. Lütfen bilmedigin şeyler hakkında yorum yapma 🤜

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Hoşgeldin. Olur öyle şeyler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Paratoner şart o zaman.
Aynen paratoner şart. Yakınlarında cami, okul, hastane gibi yerler varsa paratoner vardır. Ben tatil köyünde yaşıyorum ve yıldırım bölgesiymiş burası. Hakikaten de çok yıldırım düşüyor, sadece sitenin ortasındaki büyük trafoda paratoner kuruldu. Yıldırım da bizim komşunun evine o paratoner kurulmadan 1 sene önce düşmüştü. Paratoner sadece teknolojiyi değil aynı zamanda hayat da kurtarır.

baltazar

80+ Platinum
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,644
İsim
A.Ş.
İlgilendiği Kategoriler
Güç Kaynakları
Aynen paratoner şart. Yakınlarında cami, okul, hastane gibi yerler varsa paratoner vardır. Ben tatil köyünde yaşıyorum ve yıldırım bölgesiymiş burası. Hakikaten de çok yıldırım düşüyor, sadece sitenin ortasındaki büyük trafoda paratoner kuruldu. Yıldırım da bizim komşunun evine o paratoner kurulmadan 1 sene önce düşmüştü. Paratoner sadece teknolojiyi değil aynı zamanda hayat da kurtarır.
Geçmiş olsun hocam. Yakına düştüyse elektromanyetik etkiden her şeyi bozar.

Abranas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
510
İsim
Semih Yıldız
Elektrik kesintilerinde prizi çekmeye dikkat etmeni öneririm. Monitördür harddisktir hep yanmıştı benim , hiç hoş şeyler değil :D

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik kesintilerinde prizi çekmeye dikkat etmeni öneririm. Monitördür harddisktir hep yanmıştı benim , hiç hoş şeyler değil :D
Benim prizin açma-kapama tuşu var ondan kapatırım hep. Hatta kullanmadığımda hep kapalı kalır.

Top Bottom