Neler Yeni

Elektrik gidip geldi

Thadox

80+ Bronze
7600-4080s
Mesaj otomatik birleştirildi:

7800x3d de olabilir şuan belirsiz açıkçası eğer ikinci el alırsam yoksa 7600
Araştırdığımda benim sisteme 1000VA yeterliydi diye aldım. Sizin bahsettiğiniz sisteme tahmini olarak bence en azından 2000VA gerekli olur diye düşünüyorum.

Elektrik gittiğinde oyundaysan direkt oyunu kayıt edip çıkman lazım 1000VA da yükteyken max 4-5 dakika dayanır. Ben sistem boştayken test ettim google da takılırken 34 dakika dayandı.

Zaten alma sebebim elektrik yokken oyun oynamak değil, pc yi güvenli şekilde kapatmak olduğu için 1000VA aldım bende.
Zaten bende elektrik gider gitmez hemen kapatıyorum verdiğin bilgi için sağol. Senin sistem neydi bu arada.

hocam ups nedir tam olarak ne aratırsak çıkar
UPS türüne göre değişir ama normal kullanıcılar line interactive türünde kullanıyor. İçinde akü var bu akü elektrik gider gitmez milisaniyelik hızda devreye giriyor ve seni bir süre tutuyor sende bu süre zarfında güvenle bilgisayarını kapatabiliyorsun. Aynı zamanda yüksek akım düşük akım gibi dalgalanmalardan da koruyor. Sizin sisteme 1000VA yeterli olur. Marka olarak APC/Schneider öneririm.

rasputin

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
102
İsim
Uğur
hocam jeneratör alcak kadar endişe etmenize gerek yok bu kadar :D ama oturduğunuz bölgede çok fazla elektrik kesintisi oluyorsa ups alıp bilgisayarınızı daha garantiye almış olursunuz hemde pat diye pc de kapanmaz 15 20dk daha çalışır

dediğim gibi benim pc başındayken nerden baksan 10 kez elektrik gitmiştir ama halen sapasağlam sistem
jenaratör yetmez dostum tedaşla anlaş trafo almalısın ...

Aykut D.

80+ Gold
Elektrik kesintisi sisteme zarar vermez. Cihaz prizde takılıyken elektriğin gelmesi zarar verir . İlk elektrik verildiğinde voltaj çok dalgalı yada yüksek olduğundan cihazlara zarar veriyor .

Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Dağhan Mete Aköz
İlgilendiği Kategoriler
Masaüstü Bilgisayar hakkında her şey
Top Bottom