Thadox
80+ Bronze
Araştırdığımda benim sisteme 1000VA yeterliydi diye aldım. Sizin bahsettiğiniz sisteme tahmini olarak bence en azından 2000VA gerekli olur diye düşünüyorum.7600-4080s
Mesaj otomatik birleştirildi:
7800x3d de olabilir şuan belirsiz açıkçası eğer ikinci el alırsam yoksa 7600
Zaten bende elektrik gider gitmez hemen kapatıyorum verdiğin bilgi için sağol. Senin sistem neydi bu arada.Elektrik gittiğinde oyundaysan direkt oyunu kayıt edip çıkman lazım 1000VA da yükteyken max 4-5 dakika dayanır. Ben sistem boştayken test ettim google da takılırken 34 dakika dayandı.
Zaten alma sebebim elektrik yokken oyun oynamak değil, pc yi güvenli şekilde kapatmak olduğu için 1000VA aldım bende.
UPS türüne göre değişir ama normal kullanıcılar line interactive türünde kullanıyor. İçinde akü var bu akü elektrik gider gitmez milisaniyelik hızda devreye giriyor ve seni bir süre tutuyor sende bu süre zarfında güvenle bilgisayarını kapatabiliyorsun. Aynı zamanda yüksek akım düşük akım gibi dalgalanmalardan da koruyor. Sizin sisteme 1000VA yeterli olur. Marka olarak APC/Schneider öneririm.hocam ups nedir tam olarak ne aratırsak çıkar