Elektrik kesintilerinden sonra bilgisayarım aniden kapanıyor.

BlackW1t

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhaba sıkıntısız çalışan masaüstü bilgisayarım mahallede sürekli gerçekleşen ani elektrik kesintilerinden sonra bilgisayarım açıldıktan 30-40 bazen 1.30 saat kadar çalıştıktan sonra elektrikler gitmiş gibi aniden kapanmaya başladı. Bilgisayarım stres anında yada dinlenme anında aynı süre bazlarında kapanıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Sistem Bilgileri:
Asus Tuf Gaming GTX 1650 super 4 gb
Ryzen 5 3600
MSI B450m pro m2 max anakart
8 gb ram
Platoon 600w psu
Samsung m2 240 gb ssd
Kioxia 480 gb ssd

Son düzenleme:
Merhaba sıkıntısız çalışan masaüstü bilgisayarım mahallede sürekli gerçekleşen ani elektrik kesintilerinden sonra bilgisayarım açıldıktan 30-40 bazen 1.30 saat kadar çalıştıktan sonra elektrikler gitmiş gibi aniden kapanmaya başladı. Bilgisayarım stres anında yada dinlenme anında aynı süre bazlarında kapanıyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Statik elektriği almayı dene .

Bilgisayarıma stres testide yaptım ekran kartı en fazla 73 dereceyi görürken işlemcim 95 gibi fazla değerler gördü ancak işlemciyi dinlenme moduna aldığımda 5 dk gibi bir sürede 35-40 derecelere kadar düştü bu normal mi

Ekler

• CFC0AB78-95AD-466C-BECF-C6FF28B3CF15.jpeg
    CFC0AB78-95AD-466C-BECF-C6FF28B3CF15.jpeg
    1.7 MB · Hit: 44
  • 5BC70591-0417-42F0-B5D8-51955F559CC8.jpeg
    5BC70591-0417-42F0-B5D8-51955F559CC8.jpeg
    3.3 MB · Hit: 46
Hocam işlemci termal macununu değiştirin ve bakım yapın PC ye.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kapanmadan önce işlemcinin sıcaklığı ne kadardı.
Saat 10 gibi bilgisayarı açıp kapanmasını bekledim hatta kronometre ile süre tuttum bu aradada bilgisayarı zorlayacak bir oyun açtım ve kapanasıya kadar sıcaklıklara baktım. Sıcaklıklar cpu da 70 gpu da 60 olarak gördüm. Tuttuğum sürede 27 dakika açık kalmıştı.

Bu kesintiler donanımlardan birine zarar vermiş olabilir. Ben anakart ve güç kaynağından şüpheleniyorum. Bir de bu tarz yardım konularında nedense sistemin özellikleri belirtilmiyor. Sisteminizi de yazın. Farklı bir güç kaynağı ile test etme şansınız varsa deneyin.

Bütün fişleri ve bağlantıları çek bios pilini 15 20 dakika çıkart tekrar tak harddisklerine bir sağlık durumu kontrol yap harddisklerin zarar görmüş olasılığı yüksek çünkü. Başka bir prizde dene hiç olmadı mecbur son çare PSU değişikliliği bir parçan zarar görmüş ve elektiriği çok çekiyor olabilir pc için fazla güç kalmayınca kapanıyor olabilir birde fast boot yani hızlı başlatmayı kapat hatayla karşılaştığı için de kendini kapatıyor olabilir hata anında kapatmayı engelleme diye bir şey vardı ama unuttum Youtubeden bakabilirsin yada bilen biri söylesin

psu arızası gibi . zarar görmüş olabilir. statik almak istiyorsan bios pilini çıkarmadan alamazsın. psu yu kapat. fişi prizden çek. ekran kartını çıkar. bios pilini çıkar.2 dk bekle.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,220
Üyeler
184,599
Son üye
Zorkier
Geri