Neler Yeni

Elektrik kesintilerine çare

Mertdvrim

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
799
İsim
Mert
Arkadaşlar az önce elektrik kesintisi oldu bişey olduğunu düşünüyorum her parçam kaliteli psu corsair fakat insan ister istemez pahalı sistemlerden dolayı biraz çekiniyor bişey olucak diye alım koruması priz falan alsam nasıl olur iş görür mü kesintilerde ?

bythmn

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Akım korumalı prizin elektrik kesintilerinde çok bir faydası olduğu söylenemez. Çok kesinti yaşıyorsan UPS almalısın.

TahinPekmez

80+ Silver
Arkadaşlar az önce elektrik kesintisi oldu bişey olduğunu düşünüyorum her parçam kaliteli psu corsair fakat insan ister istemez pahalı sistemlerden dolayı biraz çekiniyor bişey olucak diye alım koruması priz falan alsam nasıl olur iş görür mü kesintilerde ?
tabi al tunçmatik tavsiye ederim. bizde kesinti olmuştu tv ekran kartı yandı. akım korumalı alın dediler aldık. bende pc de kullanıyorum. tel şarj ederken hiç ısınmıyor ama duvardaki prizden şarj edersem batarya ısınıyor telefonun. doğru akım çok önemli

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
ArtiAnius
Evet gün içinde 3.kere evimde sigorta attı PSU rampage olmasına rağmen hala zarar gelmedi bakalım hayırlısı diyorum şuan alsdhsjsj

Livaković

80+ Silver
Evet gün içinde 3.kere evimde sigorta attı PSU rampage olmasına rağmen hala zarar gelmedi bakalım hayırlısı diyorum şuan alsdhsjsj
bomlucak birazdan hocam itfaiye ekibini ben yolladım sonra teşşekkür edersiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

tek çözüm ups akım koruma çözmez sorunu upslerde 1000liradan başlar senin sistemine yetecek ups

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Hezekiel
Knk ya hattın bir yerinde kısa devre vardır ya da tek bir sigortaya kaldırabileceginden fazla linye bağlanmıştır eğer kendin elektrik işlerinden anlıyorsan ilk olarak prize kontrol et. Sonra atan sigortayı aç ve diğer sigortaları kapat telefonun şarj cihazıyla hangi odalarda elektrik var onu bak elektrik olan odaların buatların hepsine aç bütün linyeleri belirle fazladan bir linye çekip çekemecegine bak. Tabi diyeceksin ki anlasam zaten kendim yapardım diye sen de haklısın.

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan
Akım korumalı prizin elektrik kesintilerinde çok bir faydası olduğu söylenemez. Çok kesinti yaşıyorsan UPS almalısın.
Akım korumalı prizin niye faydası olmasın anlık gitgelde fazla gelen voltajı kesiyor istenilen şey bu zaten.

Messinin Ronaldosu

80+ Bronze
evet bizimde :(

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan
bomlucak birazdan hocam itfaiye ekibini ben yolladım sonra teşşekkür edersiniz

tek çözüm ups akım koruma çözmez sorunu upslerde 1000liradan başlar senin sistemine yetecek ups
Sorun olarak psunun limit voltajını aşmasıysa akım korumalı priz en ucuz çözüm zaten 80+ kaliteli psularda kendi korumaları da var senin sunduğun başka bir alternatif.

Livaković

80+ Silver
Akım korumalı prizin niye faydası olmasın anlık gitgelde fazla gelen voltajı kesiyor istenilen şey bu zaten.
voltajı kesiyor ama aniden kapanıyor değişirmi? bilginiz yoksa bu konu hakkında yorum yapmayın lütfen ups bilgisayaır kapamak için sağlıklı nasıl kapanıyorsa o şekilde kapanmasına yarıyor

Sorun olarak psunun limit voltajını aşmasıysa akım korumalı priz en ucuz çözüm zaten 80+ kaliteli psularda kendi korumaları da var senin sunduğun başka bir alternatif.
başka bir alternatif değil tek çözümü bu 80+ dediğin bu sefer psu çöp oluyor zamanla

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,529
İsim
ArtiAnius
Knk ya hattın bir yerinde kısa devre vardır ya da tek bir sigortaya kaldırabileceginden fazla linye bağlanmıştır eğer kendin elektrik işlerinden anlıyorsan ilk olarak prize kontrol et. Sonra atan sigortayı aç ve diğer sigortaları kapat telefonun şarj cihazıyla hangi odalarda elektrik var onu bak elektrik olan odaların buatların hepsine aç bütün linyeleri belirle fazladan bir linye çekip çekemecegine bak. Tabi diyeceksin ki anlasam zaten kendim yapardım diye sen de haklısın.
Çamaşır makinesinin kablosu aşırı ısınmadan yanmis hocam buldum şimdi 3 lu priz yanmış onu bir şekilde çözmem lazım makine durmuş niye durdu diyorum bende woshdkshdj

Dash Zeus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,238
İsim
Hezekiel
Çamaşır makinesinin kablosu aşırı ısınmadan yanmis hocam buldum şimdi 3 lu priz yanmış onu bir şekilde çözmem lazım makine durmuş niye durdu diyorum bende woshdkshdj
Tamam knk umarım çözebilirsin. Internette bir sürü video var 3lü priz nasıl bağlanır diye aratarak nasıl yapılacağını öğrenebilirsin. Çamaşır makinesinin kablosu yandıysa kablonun yanmış olduğu yer cok fazla bükülmüş de olabilir veya ezilmiş ona da dikkat et.
Camasir makinesinin kablosu nun yanmasinin diger bir nedeni de makine gereğinden fazla da akım çekmiş olabilir kabloyu onardıktan sonra çamaşır makinesinin normal çalışıp çalışmadığını bak camasir makinesinde sorun olup olmadığını anlayabilirsin ama unutma ki bu iki sorunda olmuş olabilir yani makine gereğinden fazla akım çekip kablonun zedelenmiş tarafından kısa devre ya da direnç yaratarak ısınmasını sebep olmuş ve dolaylı olarak kablonun yanmasını neden olmuş olabilir biraz uzun bir yazı oldu kusura bakma.

Hypnx

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
452
İsim
Batuhan
voltajı kesiyor ama aniden kapanıyor değişirmi? bilginiz yoksa bu konu hakkında yorum yapmayın lütfen ups bilgisayaır kapamak için sağlıklı nasıl kapanıyorsa o şekilde kapanmasına yarıyor

başka bir alternatif değil tek çözümü bu 80+ dediğin bu sefer psu çöp oluyor zamanla
Aniden kapanması donanıma zarar vermez elektriğin gitmesi değil gelmesi problem. Korunmalı priz varsa , "sorun olarak" windowsun çökmesini istemiyorsa başka bir alternatif bodruma jeneratör koyabilir o zaman 😂 Psu da istenilen korumalar varsa zaten çöp olmaması için üretiyorlar onu bilgili arkadaşım.

Top Bottom