Neler Yeni

Elektrik kesintisinden sonra bilgisayarda aşırı yavaşlama

Ömer G.

80+
arkadaşlar bundan 3-4 gün önce elektrik kesintisi oldu ve böyle gider 10 dk sonra gelir ya onun gibi de olmadı sabah kalktım normal rutinim olarak ilk iş power tuşuna bastım tuvalete gittim tam ışığı yaktım baktım ışık yanıp sönüyor sonra odama gittiğimde ise bilgisayarın açılmamış olduğunu ve ışıklarının yanıp söndüğünü ve fanın hızının artıp azaldığını gördüm tam fişleri çekecektim ki patlama sesi geldi bilgisayar olduğundan korkmuştum fakat taktığım led lambadanmış sonra bilgisayar açıldı normal hayata devam ettim fakat o günden beri işlemci aniden aşırı kullanılıyormuş gibi gözüküyor ve pc çok yavaş acaba o an esnasında ne olmuş olabilir? ve denetim masasında bu aralar sistem kesintisi diye bir şey görmeye başladım acaba bilgisayarda bi parça mı bozuldu ve onsuz çalıştırıyor anlayamadım.

Zırto

80+ Bronze
arkadaşlar bundan 3-4 gün önce elektrik kesintisi oldu ve böyle gider 10 dk sonra gelir ya onun gibi de olmadı sabah kalktım normal rutinim olarak ilk iş power tuşuna bastım tuvalete gittim tam ışığı yaktım baktım ışık yanıp sönüyor sonra odama gittiğimde ise bilgisayarın açılmamış olduğunu ve ışıklarının yanıp söndüğünü ve fanın hızının artıp azaldığını gördüm tam fişleri çekecektim ki patlama sesi geldi bilgisayar olduğundan korkmuştum fakat taktığım led lambadanmış sonra bilgisayar açıldı normal hayata devam ettim fakat o günden beri işlemci aniden aşırı kullanılıyormuş gibi gözüküyor ve pc çok yavaş acaba o an esnasında ne olmuş olabilir? ve denetim masasında bu aralar sistem kesintisi diye bir şey görmeye başladım acaba bilgisayarda bi parça mı bozuldu ve onsuz çalıştırıyor anlayamadım.
Psu markası ne?

Yakup.

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Harddisk var ise bad sector testi yapın.
Ssd varsa hız testi yapın.

Zırto

80+ Bronze
Harddisk var ise bad sector testi yapın.
Ssd varsa hız testi yapın.
Psu la alaklı sıkıntı vardır bence patlama sesi normal değil psu su corsair vs550 eski modeli olabilir

HafızRakun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Ahmet Zeyrek
Hocam bana da olmuştu işe yarar mı bilmem ama psu yu arkadan kapatıp açma tuşuna abanmıştım 15-20 saniye düzelmişti.
Yine bir forumda okumuştum

Ömer G.

80+
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
şuan bilgisayardayım ve garanti belgesinden bakayım dedim galiba kasa ile yanında gelen bir 550W psu olması lazım kasa da corsair carbide spec-delta rgb cc-9020121 550W led fanlı atx oyuncu kasası yanlış bir şey dediysem ya da söylediysem kusura bakma bu psu konusunda falan biraz cahilim
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam bana da olmuştu işe yarar mı bilmem ama psu yu arkadan kapatıp açma tuşuna abanmıştım 15-20 saniye düzelmişti.
Yine bir forumda okumuştum
tamamdır müsait olunca onu da denerim teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:

Psu la alaklı sıkıntı vardır bence patlama sesi normal değil psu su corsair vs550 eski modeli olabilir
patlama sesi kendi kullandığım ledlerden geldi bilgisayarda herhangi bir patlama sesi oluşmadı

HafızRakun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
628
İsim
Ahmet Zeyrek
Kapatıp açma tuşu yazmışım bilgisayarı açma tuşu yanlış anlama

Ömer G.

80+

Ekler

• ssd.png
    ssd.png
    29.6 KB · Hit: 97

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
sistem kesintisi diye bir şey görmeye başladım
Çakışan uygulamalar ve çöken uygulamalar sebep oluyor buna.

Bu adımları uygulayın. Windows'un bozulmuş dosyaları falan varsa düzeltebilir.

Tekrar böyle bir durum olursa hemen bilgisayarın güç düğmesine uzun süre basarak gücü kesin.

Ömer G.

80+
Çakışan uygulamalar ve çöken uygulamalar sebep oluyor buna.

Bu adımları uygulayın. Windows'un bozulmuş dosyaları falan varsa düzeltebilir.

Tekrar böyle bir durum olursa hemen bilgisayarın güç düğmesine uzun süre basarak gücü kesin.
her şeyi yaptım,bir hata gözükmedi teşekkür ederim.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,012,072
Üyeler
160,349
Son üye