Neler Yeni

Elektrik sigortası amper değeri Hk.

Kaan ÇABUK

Cezalı
80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
20,258
Arkadaşlar bizim evin ana sigortası yetersiz kalmaya başladı veya bozuldu, şofben ile normalden biraz daha fazla elektrik harcayan bir şeyi prize takınca sigorta atıyor. Şuanki sigorta kaç amper bilmiyoruz fakat 24 amper desek şuanki sigortaya ve 32/40 amper bir sigorta alsak sorun olmaz değil mi mantıken?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

forumda elektrikten anlayan kimse yokmu ya

Daha yüksek değerde bir sigorta takında evi yakın hocam.

Elektrik tesisatını eritirsiniz fazla çekilen akımdan dolayı bu da yangına sebep olur.

Eski tesisatı zayıf olan evlerde sayaçtan direk kablo çekilirdi ve ayrı bir sigorta konurdu. Buna rağmen elektrik voltajında zayıflama gözlenirdi . Yana bir ışık daha zayıf yanardı şofben çalışınca.

Sigorta sadece şofben için ayırılmalı , diğer eşyalar bağlanmamalı.

2 tip sigorta var birisi kaçak açık, diğeri normal kullanılan sigortalar..Atan hangisi ?

Gel gelelim değiştirmende bir zarar var mı,
1) Sigortanı 32 ampere çıkarabilirsin ama kablo kesitin önemli, eğer 2,5 luk kablo kullanıyorsan tesisatta (özellikle şofbene gelen) o zaman kabloyu yakarsın..4 lük kablo ve sert (nyy) kabloysa bir sıkıntı olmaz..
2) Şofben gibi demerajı yüksek cihazlarda ısınana kadar çok yüksek akımlar çeker dediğin gibi ana sigortanızın akım değeri düşükse atar..
3) En ve en önemlisi lütfen işi bilene yaptırın

2 tip sigorta var birisi kaçak açık, diğeri normal kullanılan sigortalar..Atan hangisi ?

Gel gelelim değiştirmende bir zarar var mı,
1) Sigortanı 32 ampere çıkarabilirsin ama kablo kesitin önemli, eğer 2,5 luk kablo kullanıyorsan tesisatta (özellikle şofbene gelen) o zaman kabloyu yakarsın..4 lük kablo ve sert (nyy) kabloysa bir sıkıntı olmaz..
2) Şofben gibi demerajı yüksek cihazlarda ısınana kadar çok yüksek akımlar çeker dediğin gibi ana sigortanızın akım değeri düşükse atar..
3) En ve en önemlisi lütfen işi bilene yaptırın
Kaçak akım olsa Şofben ile ek fazla güç çeken bir eşya bağlamasına gerek kalmadan atması gerekmez mi bilmediğimden soruyorum .

Yorum için teşekkürler.

Kaçak akım olsa Şofben ile ek fazla güç çeken bir eşya bağlamasına gerek kalmadan atması gerekmez mi bilmediğimden soruyorum .

Yorum için teşekkürler.
Kaçak akımın mantığı basitçe, giren ile çıkan akımı ölçer bir farklılık varsa devreyi keser..

Hangisnin attığından emin olmak için sordum ben sadece, sigorta ise sigortayı değiştirmek yerine sadece şofbene 1 adet sigorta bağlasanız, hem daha sağlıklı çalışır, hemde cihazını korur.. ama konu ana sigortaysa değiştirmekte gerekebilir

Geri