Elveda Pardus! Güle güle!

Fazla kasmana gerek yok, dünyanın çoğu Linux kullanıyor zaten bilmeden ya da BSD kullanıyor.

1 hafta sonra : elveda manjaro
Yok manjaro sağlam bir sistem. Bu konuyu geyik amaçlı açtım. Bir de pardus'un ubi'de kaldığını söylemek için. Ama manjaro'da tecrübem var. Ama ben birinde Cyberpunk 2077 oynadım hem de böyle 1 ay falan oynadım yani. Hangi dağıtım olduğunu bi hatırlayabilsem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fazla kasmana gerek yok, dünyanın çoğu Linux kullanıyor zaten bilmeden ya da BSD kullanıyor.
Size sorular sorabilir miyim? Linux hakkında yani.

Yok manjaro sağlam bir sistem. Bu konuyu geyik amaçlı açtım. Bir de pardus'un ubi'de kaldığını söylemek için. Ama manjaro'da tecrübem var. Ama ben birinde Cyberpunk 2077 oynadım hem de böyle 1 ay falan oynadım yani. Hangi dağıtım olduğunu bi hatırlayabilsem.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Size sorular sorabilir miyim? Linux hakkında yani.
Sorabilirsiniz.

Ben şimdi bu Linux'u öğrenmek istiyorum. Böyle inciğine falan girmek istiyorum. Sizce nasıl başlamalıyım. Kullanarak evet ama nasıl kullanarak?
Önce Wikipedia gibi kaynaklardan Linux vs ile ilgili her şeyi okumalısın (dosya sistemleri, kullanılan popüler yazılımlardan başlayabilirsin).

Önce Wikipedia gibi kaynaklardan Linux vs ile ilgili her şeyi okumalısın (dosya sistemleri, kullanılan popüler yazılımlarda başlayabilirsin).
Başladım onlara zaten. BTK Akademi'de falan.

Başladım onlara zaten. BTK Akademi'de falan.
Bu dediklerimin çoğunu BTK akademiden öğrenmen mümkün değil. Çoğu Türkçe olmayan konular ve sadece profesyoneller (gömülü sistem mühendisleri vs gibi) kişilerin hâkim olduğu meseleler. Aslında Linux'dan evvel, PC donanımları (I²C, GPIO, PCI, MMU vs gibi) ve UEFI (LK, Coreboot, BIOS) gibi yazılım konularını araştırman lazım. Bunları bilmeyenlerin halini görüyoruz zaten (rezil rüsva oluyorlar yani).

Bu dediklerimin çoğunu BTK akademiden öğrenmen mümkün değil. Çoğu Türkçe olmayan konular ve sadece profesyoneller (gömülü sistem mühendisleri vs gibi) kişilerin hâkim olduğu meseleler. Aslında Linux'dan evvel, PC donanımları (I²C, GPIO, PCI, MMU vs gibi) ve UEFI (LK, Coreboot, BIOS) gibi yazılım konularını araştırman lazım. Bunları bilmeyenlerin halini görüyoruz zaten (rezil rüsva oluyorlar yani).
Takip et dediğiniz bir YouTube kanalı var mı Linus Tech Tips dışında.

Herhangi bir YT kanalı vs. etmiyorum. Hepsi rastgele ecnebi siteleri.
Tamamdır işin ucundan bir yerlerden başlayacağım. Tabi dersleri aksatmamaya da çalışacağım. Bıkmazsam benim için uzun bir yol var gibi görünüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,182,157
Üyeler
187,631
Son üye
hamdiogretmen
Geri