Neler Yeni

Emeviler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Carl-S

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,185
İsim
s
İlgilendiği Kategoriler
Laptop önerileri ve Telefon önerileri
Emeviler Arap Irkçılığı'nı çok katı bir şekilde benimsemiştir. Hem İslama zarar vermişler olduğunu düşünüyorum.
Birde çoğu kılıç zoruyla müslüman ettiler diye biliyorum emevilerde.
Emeviler sınırları.
IMG_20220223_140626.jpg

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Emeviler Arap Irkçılığı'nı çok katı bir şekilde benimsemiştir. Hem İslama zarar vermişler olduğunu düşünüyorum.
Birde çoğu kılıç zoruyla müslüman ettiler diye biliyorum emevilerde.
Emeviler sınırları.
Alıntıyı görüntüle
Tabi Irkcılık sorundu tabi Ha Keza Abbasi devletida buna Tepki olarak doğdu
Islama zarar verdi tam olarak diyemeyiz cünkü Emevi Devletinde biim faliyetleri vardı.
Kılınç Zoruyla Müslüman ettiklerini sanmıyorum. Yoktur da demiyorum.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,092
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Arap ırkçılığı ile hareket eden devlet, tabii ırkçılık ile hareket edince uzun sürmemiş yıkılmışlar. Bunları yıkan Abbasiler daha hoşgörülü davranmıştır, ırkçılık yapmamıştır.
Yanlış bilmiyorsam Avrupa topraklarına ayak basan ilk Müslüman devleti idi. Bunun izlerini hala İspanya'da görebiliyoruz. Günümüzde Avrupa'nın göbeğinde İslami eserler var, işte camiidir, medresedir falan filan. Bu eserleri orada görmek garip oluyor.

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_
İspanyol tarihini okurken nasıl bazı ispanyolları zorla müslüman yapmaya çalıştıklarını okumuştum. Şuanda ispanyada bolca müslüman olmasının sebebide Emeviler diye biliyorum. Araplarda kılıç zoruyla müslüman yapma olayı neredeyse her devlette vardı bence. Sadece emevileri suçlayamayız. Osmanlı İmparatorluğu dışında Gayrimüslümlere iyi davranan devlet yoktur bence.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Okuyacaksan Merak edersen okuyabilirsin Islam Ansiklopesinde uzun uzuna anlatılmış.

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Anime / Tarih /Eğitim / Siyaset / Teknoloji
Emevilerin uyguladığı politikalar yüzünden Müslüman olan insan sayısı azaldı ve Türklerin Müslümanlığa yakınlaşmayı bırak İslam dininden özellikle uzak durdular Emevi yönetimi aşırı acımasız ve saçmaydı ayrıca şuan günümüzde bile devam eden İslam ayrılıklarının sebebi Emevi devletini kuran kişilerdir

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Emevilerin uyguladığı politikalar yüzünden Müslüman olan insan sayısı azaldı ve Türklerin Müslümanlığa yakınlaşmayı bırak İslam dininden özellikle uzak durdular Emevi yönetimi aşırı acımasız ve saçmaydı ayrıca şuan günümüzde bile devam eden İslam ayrılıklarının sebebi Emevi devletini kuran kişilerdir
ayrıca şuan günümüzde bile devam eden İslam ayrılıklarının sebebi Emevi devletini kuran kişilerdir
Haricilik 3. Halife Osmanda Başlayıp Hz. Ali Zamanında belirginleşmiştir.
Bu Kısım yanlış ama Tabi İslam Ayrılıkları bu dönemde belirgindi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
ayrıca şuan günümüzde bile devam eden İslam ayrılıklarının sebebi Emevi devletini kuran kişilerdir
Haricilik 3. Halife Osmanda Başlayıp Hz. Ali Zamanında belirginleşmiştir.
Bu Kısım yanlış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hz.Osman kendi soyuna ayrıcalık vermesi zaten belli tartışmalar çıkarmıştır ek olarak Hakem olayında yaşananlar ve sonrası var

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Hz.Osman kendi soyuna ayrıcalık vermesi zaten belli tartışmalar çıkarmıştır ek olarak Hakem olayında yaşananlar ve sonrası var
Soy bakımından Emevilerse öyledir ama Devlet öncesinde vardı ayrılıklar onu diyorum.

Andromakhe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
AAAAA
İlgilendiği Kategoriler
Soy bakımından Emevilerse öyledir ama Devlet öncesinde vardı ayrılıklar onu diyorum.
o konuda haklısınız ben sadece emevi devletini kuran kişilerin bu ayrılıklarda etkili olduğunu belirttim

BERKANY

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,364
İsim
Berkay BABUCCU
şöyle özetleyebilirim ben.Hz Osman ve Ali döneminde Emevi devletinin bir kurnazlığı söz konusu.Ayriyetten özellikle Muaviyenin oğlu Yezid'i tahta geçirmek için yaptığı yalan yanlışlar,tehditler ile birlikte bir de Saltanat sistemini de ortaya koyduğu (halifeliği buna dayatması) belirli.Yezidin bir de Kerbela olayını koyarsak İslami olarak büyük problemleri ortaya çıkarmıştır.SIFFİN savaşı da bunun en büyük kanıtı.Ancak devlet olarak bir çok bilimsel gelişmelere de yol açtı bunu da göz ardı etmemek gerek.Yani negatif ve pozitif bir çok kısım mevcut.Ancak dini açıdan bana göre biraz negatif diyebilirim.Yezid döneminde Yezidin zevk düşkünlüğü de yayılmayı engelledi.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Birileri tarih dersinden çıktı yada ödevi var.

Emeviler her ne kadar katı olsalarda din üzerinde büyük gelişmelerde bulundular. Ama görüş olarak zaten kaba oldukları için Abbasiler ortaya çıktı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,816
Üyeler
161,346
Son üye
SamereL
Top Bottom