- Konu Sahibi Konu Sahibi
Ödev veya ders yok zaten mezun biriyim sadece düşünceler merak ettim.Birileri tarih dersinden çıktı yada ödevi var.
Emeviler her ne kadar katı olsalarda din üzerinde büyük gelişmelerde bulundular. Ama görüş olarak zaten kaba oldukları için Abbasiler ortaya çıktı.
İspanya'da müslümanlar bir zamanlar yaşayınca eserleri olması normal.Arap ırkçılığı ile hareket eden devlet, tabii ırkçılık ile hareket edince uzun sürmemiş yıkılmışlar. Bunları yıkan Abbasiler daha hoşgörülü davranmıştır, ırkçılık yapmamıştır.
Yanlış bilmiyorsam Avrupa topraklarına ayak basan ilk Müslüman devleti idi. Bunun izlerini hala İspanya'da görebiliyoruz. Günümüzde Avrupa'nın göbeğinde İslami eserler var, işte camiidir, medresedir falan filan. Bu eserleri orada görmek garip oluyor.
Bildiğim kadarıyla bazı Türkler kılıç zoruyla müslüman ettiler diye biliyorum.Emevilerin uyguladığı politikalar yüzünden Müslüman olan insan sayısı azaldı ve Türklerin Müslümanlığa yakınlaşmayı bırak İslam dininden özellikle uzak durdular Emevi yönetimi aşırı acımasız ve saçmaydı ayrıca şuan günümüzde bile devam eden İslam ayrılıklarının sebebi Emevi devletini kuran kişilerdir
Doğru tarihte güçlü devlettir hızlı fetihler yapmıştır tabi çoğu asimile ettiler diye biliyorum.Emeviler iyi bir devletti ama en az iyilikleri kadar hataları da vardı. ve kim bilir, belki de Allah onlara bir ceza olarak devletlerini yıkmıştır.