Neler Yeni

Emeviler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Carl-S

80+ Gold
Birileri tarih dersinden çıktı yada ödevi var.

Emeviler her ne kadar katı olsalarda din üzerinde büyük gelişmelerde bulundular. Ama görüş olarak zaten kaba oldukları için Abbasiler ortaya çıktı.
Ödev veya ders yok zaten mezun biriyim sadece düşünceler merak ettim. :)
Arap ırkçılığı ile hareket eden devlet, tabii ırkçılık ile hareket edince uzun sürmemiş yıkılmışlar. Bunları yıkan Abbasiler daha hoşgörülü davranmıştır, ırkçılık yapmamıştır.
Yanlış bilmiyorsam Avrupa topraklarına ayak basan ilk Müslüman devleti idi. Bunun izlerini hala İspanya'da görebiliyoruz. Günümüzde Avrupa'nın göbeğinde İslami eserler var, işte camiidir, medresedir falan filan. Bu eserleri orada görmek garip oluyor.
İspanya'da müslümanlar bir zamanlar yaşayınca eserleri olması normal.
Emevilerin uyguladığı politikalar yüzünden Müslüman olan insan sayısı azaldı ve Türklerin Müslümanlığa yakınlaşmayı bırak İslam dininden özellikle uzak durdular Emevi yönetimi aşırı acımasız ve saçmaydı ayrıca şuan günümüzde bile devam eden İslam ayrılıklarının sebebi Emevi devletini kuran kişilerdir
Bildiğim kadarıyla bazı Türkler kılıç zoruyla müslüman ettiler diye biliyorum.
Emeviler iyi bir devletti ama en az iyilikleri kadar hataları da vardı. ve kim bilir, belki de Allah onlara bir ceza olarak devletlerini yıkmıştır.
Doğru tarihte güçlü devlettir hızlı fetihler yapmıştır tabi çoğu asimile ettiler diye biliyorum.

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Ödev veya ders yok zaten mezun biriyim sadece düşünceler merak ettim. :)

İspanya'da müslümanlar bir zamanlar yaşayınca eserleri olması normal.

Bildiğim kadarıyla bazı Türkler kılıç zoruyla müslüman ettiler diye biliyorum.

Doğru tarihte güçlü devlettir hızlı fetihler yapmıştır tabi çoğu asimile ettiler diye biliyorum.
İspanyadaki müslğmanlar emevilerdi işte.

Türkler bildiğim kadarıyla kendi isteğiyle ve abbasi zamanında oldular.

Kadir_1987

80+ Silver
Arap ırkçılığı ile hareket eden devlet, tabii ırkçılık ile hareket edince uzun sürmemiş yıkılmışlar. Bunları yıkan Abbasiler daha hoşgörülü davranmıştır, ırkçılık yapmamıştır.
Yanlış bilmiyorsam Avrupa topraklarına ayak basan ilk Müslüman devleti idi. Bunun izlerini hala İspanya'da görebiliyoruz. Günümüzde Avrupa'nın göbeğinde İslami eserler var, işte camiidir, medresedir falan filan. Bu eserleri orada görmek garip oluyor.
Avrupa da Camii Ve Medrese görmek neden garibine gidiyor ?

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Avrupa da Camii Ve Medrese görmek neden garibine gidiyor ?
Balkanlarda normal bak Osmanlı toprağıydı zamanında. Oradan öteye git. İtalya, Almanya, Norveç'e bak hiç birinde tarihi dini eser yok sadece İspanya'da var. İşte bu değişik oluyor. Bu değişiklik olumlu anlamda bir değişiklik. Çünkü oraya çok yabancı bir kültür. Eskiden gelmiş oraya hâlâ etkisinj sürdürüyor. Muazzam bir şey. Aynı şey uzun süre İslam devletinin elinde kalmış Hristiyanların eserlerinde de geçerli. Misal Ayasofya.

Kadir_1987

80+ Silver
Balkanlarda normal bak Osmanlı toprağıydı zamanında. Oradan öteye git. İtalya, Almanya, Norveç'e bak hiç birinde tarihi dini eser yok sadece İspanya'da var. İşte bu değişik oluyor. Bu değişiklik olumlu anlamda bir değişiklik. Çünkü oraya çok yabancı bir kültür. Eskiden gelmiş oraya hâlâ etkisinj sürdürüyor. Muazzam bir şey. Aynı şey uzun süre İslam devletinin elinde kalmış Hristiyanların eserlerinde de geçerli. Misal Ayasofya.
Bilgilendirme için teşekkürlerimi bir borç bilirim ;)

SIR_INDO_SCARF

80+ Silver
Orada haliyle adamların eli boş durmayacak. Kendi eserlerini yapacaklar haliyle. Emeviler ispanyaya kadar gittikleri için oralarda eserleri var.
images.png

Direk bu şekilde oldukları yerler buralar. Yani buralarda eserleri olması normal.

Sheader

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,198
İsim
Mustafa Enes Bulut
endulus emei kurucusu tarık bın zıyadın kıtabını okuyorum tarık bın zıyad hakkında dusuncelerım olumlu ama otekı emevıler bıraz zorba oldugu ıcın pek sevmem

Top Bottom