victreX
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 70
- İsim
- Ahmet
- Bütçe
- 7000
Şu an lise 2'ye gidiyorum. Elime güzel bir fırsat geçti 2 hafta içinde telefon almam gerek. Bena üniveristeye gittiğimde bile sorun çıkarmayacak bir telefon lazım. Zaten lise 2 bitti sayılır. Yani en az 6 yıl beni götürmesi gerek. Çok oyun oynayan birisi değilim, telefonu zorlayacak (PUBG) gibi oyunlar oynamıyorum. Genelde clash of clans gibi eski popüler oyunlar ve arada sırada da bus simulator ult. gibi simülasyon oyunları oynuyorum. Şu an aklımda iki model var, S20 FE Snapdragon ve A53. Bu iki telefonun benim araştırmam sonucunda gördüğüm artı ve eksi yönlerini kısaca yazacağım. Belki aranızda bu iki telefonu da kullananlar vardır, kullanan arkadaşlar da tecrübelerini paylaşılarsa güzel olur.
S20 FE Snapdragon:
Bataryasından şikayetçi olanlar var ancak 2 hafta içerisinde kendini optimize ettiği söyleniyor.
Android 14'te kalacak deniyor.
Telefonu 120Hz de kullanmayı düşündüğüm için ne kadar ekran süresi alırım bilmiyorum.
5G'si yok.
Galaxy A53:
İşlemcisi S20FE'den performans olarak kötü ancak batarya performansı daha yüksek.
Android 16 alacak.
5G'si var.
S20FE'de olan 3X optik zoom yok.
4K 60FPS video çekemiyor.
Benim anlam veremediğim bir şey var. S20FE bildiğim kadarıyla kutudan android 11 ile çıkıyor. Exynos 1280'li A53'e bile android 16 sözü verildiyse SD 865'li bir telefonu neden android 14'te kalıyor?
Son olarak yazılım konusunu kafaya takmaya gerek var mı? android 16 alan bir telefon beni daha uzun götürür diye düşünüyorum. Bu düşünce yanlış mı yoksa S20FE de android 14 almasına rağmen beni A53 kadar uzun götürür mü?
S20FE mi almak daha mantıklı, yoksa A53 mü?
S20 FE Snapdragon:
Bataryasından şikayetçi olanlar var ancak 2 hafta içerisinde kendini optimize ettiği söyleniyor.
Android 14'te kalacak deniyor.
Telefonu 120Hz de kullanmayı düşündüğüm için ne kadar ekran süresi alırım bilmiyorum.
5G'si yok.
Galaxy A53:
İşlemcisi S20FE'den performans olarak kötü ancak batarya performansı daha yüksek.
Android 16 alacak.
5G'si var.
S20FE'de olan 3X optik zoom yok.
4K 60FPS video çekemiyor.
Benim anlam veremediğim bir şey var. S20FE bildiğim kadarıyla kutudan android 11 ile çıkıyor. Exynos 1280'li A53'e bile android 16 sözü verildiyse SD 865'li bir telefonu neden android 14'te kalıyor?
Son olarak yazılım konusunu kafaya takmaya gerek var mı? android 16 alan bir telefon beni daha uzun götürür diye düşünüyorum. Bu düşünce yanlış mı yoksa S20FE de android 14 almasına rağmen beni A53 kadar uzun götürür mü?
S20FE mi almak daha mantıklı, yoksa A53 mü?