Öneri En güçlü oyun işlemcisi nasıl belirleniyor

loewry

80+ Silver
Reaksiyon skoru
991
Merak sardı, en güçlü oyun işlemcisi denilince r7 9800x3d geliyor akıllara 20k fiyat diyelim. R9 9900x3d 9950x3d,7950x3d gibi daha pahalı doğal olarak daha güçlü işlemciler varken 9800x3d ve 7800x3d nasıl en güçlü işlemciler oluyor? 9800x3d ile 9950x3d arasında 12-13k fark var

Çok satan mallarin yerine gelenler genelde daha iyidir

7800x3d ve 9800 x3d aşırı fazla satti amd bile beklemiyordu

E yeni işlemci sipariş etmek oyle kolay degil tsmc adami ipe dizer aylarca bekletir

Oda napacak gidecek elindekini koyacak mecburen
Keşke az daha ucuz olsaydı 9800x3d, ben nedense 7800x3d yi çok uygun buluyorum fiyat olarak ama tabi almışken 9800x3d alalım kafa işlemciden yana relax olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

9800x3d çekeceksen anakart markana dikkat et yakma işlemciyi
Gigabyte a620h :D

Keşke az daha ucuz olsaydı 9800x3d, ben nedense 7800x3d yi çok uygun buluyorum fiyat olarak ama tabi almışken 9800x3d alalım kafa işlemciden yana relax olur

Gigabyte a620h :D
Birde anakart bak istersen king 😀

Birde anakart bak istersen king 😀
Zamanı gelince onuda değişecez elbet:D işlemci yanması diye bir şey olmaz ya. Yani a620 ile o işlemciyi 20 dk stres testine sokarsak belki bişeyler paket olabilir :D

@shankar1 hocamında dediği gibi o işlemciyi hangi anakartla olursa olsun uzun süre streste tutsak yine sıkıntı çıkarma ihtimali var

Zamanı gelince onuda değişecez elbet:D işlemci yanması diye bir şey olmaz ya. Yani a620 ile o işlemciyi 20 dk stres testine sokarsak belki bişeyler paket olabilir :D
hiç zorlamadan Asus b650m k veya tarzı bir anakart ve 7800x3d alabilirsin 9800x3d almanın faydası soğutması daha iyi olur 7800x3d ye göre

hiç zorlamadan Asus b650m k veya tarzı bir anakart ve 7800x3d alabilirsin 9800x3d almanın faydası soğutması daha iyi olur 7800x3d ye göre
Hocam olay para değilde şöyle söyleyeyim evde anakart değişip temiz format + kurulum vb yapamam, bilgisayarcı götürmek istesem 20-25dk uzaklıkta var oda otobüsle götüremem aile bireyleride uğraşmaz, yaş 18 olmadığı için işim zor seneye yazın hem 18 hemde ehliyet olmuş olacak onu bekliyorum anakart için

@shankar1 hocamında dediği gibi o işlemciyi hangi anakartla olursa olsun uzun süre streste tutsak yine sıkıntı çıkarma ihtimali var

İşlemciyi istesende yakamazsın bozamazsın tabi gidip 500w verirsen demiyorum standart durumları konuşuyorum

İslemci kendin saat hızlarını aşağı çeker sogumak icinbaktı hala olmuyor sistemi kapatır

Bilgisayardan bozulacak en son parçadan biri islemcidir

Hocam olay para değilde şöyle söyleyeyim evde anakart değişip temiz format + kurulum vb yapamam, bilgisayarcı götürmek istesem 20-25dk uzaklıkta var oda otobüsle götüremem aile bireyleride uğraşmaz, yaş 18 olmadığı için işim zor seneye yazın hem 18 hemde ehliyet olmuş olacak onu bekliyorum anakart için
O zaman en mantıklısı hocam bende 20 yaşındayım kendim çalışarak alıyorum hayırlısı olsun Allah gönlünüze göre versin 🙂

İşlemciyi istesende yakamazsın bozamazsın tabi gidip 500w verirsen demiyorum standart durumları konuşuyorum

İslemci kendin saat hızlarını aşağı çeker sogumak icinbaktı hala olmuyor sistemi kapatır

Ben genel kronik yanma sorununundan bahsetmiştim hocam biliyorsunuzdur zaten

O zaman en mantıklısı hocam bende 20 yaşındayım kendim çalışarak alıyorum hayırlısı olsun Allah gönlünüze göre versin 🙂

Ben genel kronik yanma sorununundan bahsetmiştim hocam biliyorsunuzdur zaten
Sizede hocam sağolun

Doğru diyon kral her konumda varsın valla:D

Bu mosfet sıcaklıklarına bakabiliyozmı anakartın. 7500f ile bakacağım şuan ne kadar ısınıyor, birde 9800x3d alınca bakarım ne kadar zorlanmaya başlamış diye

Geçen gün kim biri yazmıştı bizim forumda 2 elden 9800xd almış hemde uyguna
Bu devirde kim satar o islemciyi 2 elde bulmak coook zor

Adam sogutamiyordu işlemci boşta 65 felan max 90 lar e ne oluor clock değeri aşağı cekiyor performans alamiyor adam

Boşuna mı satti o her kimse artık oda fark etti dandik slikon hemen elden çıkarmış

Forumda ara belki bulursun

@heloguys senmiydin kanka o genelde senin başına geliyor böyle şeyler dkfkdgk

Geçen gün kim biri yazmıştı bizim forumda 2 elden 9800xd almış hemde uyguna
Bu devirde kim satar o islemciyi 2 elde bulmak coook zor

Adam sogutamiyordu işlemci boşta 65 felan max 90 lar e ne oluor clock değeri aşağı cekiyor performans alamiyor adam

Boşuna mı satti o her kimse artık oda fark etti dandik slikon hemen elden çıkarmış

Forumda ara belki bulursun

@heloguys senmiydin kanka o genelde senin başına geliyor böyle şeyler dkfkdgk
İnşallah benim başımada gelmez 😕

Ya alınır niye alinmasin sadece adamdan test sonuçlarını isteyerek bakacaksin termal degerlerine saat hızlarına voltajlarina sonra alacaksin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,173,140
Üyeler
186,297
Son üye
Berat33
Geri