Şuan en iyi oyun işlemcisi ryzen 7 7800x3d diye biliyorum.konu merak amaçlı açılmıştır garip yargılar olmazsa sevinirim şuan halihazırda bulunan veya yakında çıkacak intel/amd en iyi oyun işlemcisi nedir?
4080 daha uygun olur ama o şekilde 1080de darboğaz yapar. 2k da biraz daha rahatlar.teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:
peki 4070ti ile beraber kullanıldığında darboğaz yaratır mı 1920x1080 bu parçalara fhd yeterli degil ama belirtmek istedim
anladım teşekkürler peki 4070ti için en uygun işlemci nedir (7500f kullanıyorum)4080 daha uygun olur ama o şekilde 1080de darboğaz yapar. 2k da biraz daha rahatlar.
Darboğaz mevzusu memlekette çok önemli bir sorunmuş gibi davranıyor, grafikleri ultraya çekmen darboğazı azaltır zaten. Ki darboğaz demek dünyanın sonu demek değil ekran kartın daha az kullanılır bu sayede daha az ısınır performansın da iyi olur zaten.teşekkürler
Mesaj otomatik birleştirildi:
peki 4070ti ile beraber kullanıldığında darboğaz yaratır mı 1920x1080 bu parçalara fhd yeterli degil ama belirtmek istedim
hocam sistem daha yeni yeni ve açıkcası bilgisizlikten dolayı korkuyorum grafikler çoğu oyunda full kullanıyorum zaten fakat sorun çıkma ihtimaline karşı tedirginimDarboğaz mevzusu memlekette çok önemli bir sorunmuş gibi davranıyor, grafikleri ultraya çekmen darboğazı azaltır zaten. Ki darboğaz demek dünyanın sonu demek değil ekran kartın daha az kullanılır bu sayede daha az ısınır performansın da iyi olur zaten.
Nasıl bir sorundan korkuyorsun ki? Bilgisayarlar zaten güvenli sistemler istersen OC yap işlemciye arttır ısınırsa kapanır yani her türlü koruma mekanizması var. Tabi sen saçma sapan uygulamalar ile yapmadığın sürece.hocam sistem daha yeni yeni ve açıkcası bilgisizlikten dolayı korkuyorum grafikler çoğu oyunda full kullanıyorum zaten fakat sorun çıkma ihtimaline karşı tedirginim
%10%15 evet sorun yaratmıyor %15 den sonrası FPS drop anlık donmaya neden oluyorDarboğaz mevzusu memlekette çok önemli bir sorunmuş gibi davranıyor, grafikleri ultraya çekmen darboğazı azaltır zaten. Ki darboğaz demek dünyanın sonu demek değil ekran kartın daha az kullanılır bu sayede daha az ısınır performansın da iyi olur zaten.
4070ti varsa zaten 1080 hangi işlemciyi takarsan tak az gelir. 2k hatta bazı durumlarda 4k bile oynatabilecek bir kart.hocam sistem daha yeni yeni ve açıkcası bilgisizlikten dolayı korkuyorum grafikler çoğu oyunda full kullanıyorum zaten fakat sorun çıkma ihtimaline karşı tedirginim
Sorun çıkarmaz hocam aşırı darboğaz sadece FPS droplar yapabilir o da her zaman olmaz.hocam sistem daha yeni yeni ve açıkcası bilgisizlikten dolayı korkuyorum grafikler çoğu oyunda full kullanıyorum zaten fakat sorun çıkma ihtimaline karşı tedirginim
Monitör Hertz değerine sabitlenir ise FPS değeri droplar nispeten yok olacaktır, FPS sınırı koymazsanız her cihazda drop yeme ihtimaliniz olur hocam.%10%15 evet sorun yaratmıyor %15 den sonrası FPS drop anlık donmaya neden oluyor