En iyi 9060XT 16GB modeli nedir?

Takarken dikkatli takın işte. Anakarta çok değdirmemeye çalışın. Darboğaz oluşması drop yapması işte hocam. Anlık gpu kullanımını takip edin. 95-90'ın altına düşüyorsa hikayeli oyunlarda darboğaz yapıyor demektir. O da anlık fps dropları oluşturacaktır. Fps oyunlarında gpu kullanımı daha az oluyor genelde. Onlar daha çok işlemci oyunlar olduğu için ama hikayeli oyunlarda sürekli %100 gpu kullanımı olmalı sıfır darboğaz için. %95'e inmesi vs. problem değil ama ondan da aşağısına inerse anlık droplar oluşturacaktır.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ne demek hocam. Ben de aklınıza bile gelemeyecek şeyleri kafaya takıyordum eskiden. Şimdi biraz daha rahatım :D
Umarım ben de sizin gibi olabilirim, çok teşekkür ederim. Ekran kartı desteği almalı mıyım?

Şuan testte

9060xt SAPPHIRE RADEON 16

Modeli

Stres testinde 77 geçmiyor

Fanlar sürekli yüzde 30 da

Umarım ben de sizin gibi olabilirim, çok teşekkür ederim. Ekran kartı desteği almalı mıyım?

Çift fanlı ekran kartı alacaksanız almanıza gerek yok hocam ama 3 fanlı alacaksanız almanızı tavsiye ederim. Anakartınızın da PCie slotunda koruma braketi yok. O yüzden 3 fanlı ekran kartları için gpu destek braketi almanızda fayda var.

Şuan testte

Modeli

Gpu kullanımı mı %77'i geçmiyor hocam? Test ettiğiniz işlemci 5600 mü bir de?

Şuan testte

Modeli

hocam işlemciniz nedir?

Çift fanlı ekran kartı alacaksanız almanıza gerek yok hocam ama 3 fanlı alacaksanız almanızı tavsiye ederim. Anakartınızın da PCie slotunda koruma braketi yok. O yüzden 3 fanlı ekran kartları için gpu destek braketi almanızda fayda var.

3 fanlı nitro+ için önerebileceğiniz bir destek var mı

hocam işlemciniz nedir?

3 fanlı nitro+ için önerebileceğiniz bir destek var mı

İki tip var hocam onlardan. Biri kasanın ızgaralarına takılan, diğeri de direkt ekran kartının altına konulan. İkinci dediğim çoğulukla 3D yazıcı ile basıyorlar. Bu yüzden uyguna bulunabiliyor. Ekran kartı ve kasanın altındaki mesafeyi ölçüp ona göre araştırabilirsiniz. Izgaraların oradan takılanın montajları biraz daha zor oluyor. Gamepower marka gördüm geçenlerde gpu braketi. Pahalı bir tık ama hoş duruyor. Ama montajı bir tık zorlayabilir. Anakartın üzerinden usb paneli bağlantı yapmanız lazım, anakartınızın ARGB desteği varsa 3 pin ARGB bağlantısını yapmanız falan lazım. Bu yüzden yerden dikilenlerden almanız daha iyi olabilir. Hem çok çok daha ucuza bulursunuz.

İki tip var hocam onlardan. Biri kasanın ızgaralarına takılan, diğeri de direkt ekran kartının altına konulan. İkinci dediğim çoğulukla 3D yazıcı ile basıyorlar. Bu yüzden uyguna bulunabiliyor. Ekran kartı ve kasanın altındaki mesafeyi ölçüp ona göre araştırabilirsiniz. Izgaraların oradan takılanın montajları biraz daha zor oluyor. Gamepower marka gördüm geçenlerde gpu braketi. Pahalı bir tık ama hoş duruyor. Ama montajı bir tık zorlayabilir. Anakartın üzerinden usb paneli bağlantı yapmanız lazım, anakartınızın ARGB desteği varsa 3 pin ARGB bağlantısını yapmanız falan lazım. Bu yüzden yerden dikilenlerden almanız daha iyi olabilir. Hem çok çok daha ucuza bulursunuz.
Bu nasıldır hocam

Bu nasıldır hocam
Boyutları uyduğu sürece hepsi aynı işlevi görecektir hocam zaten. Keyfinize göre seçin bir tanesini. Kart gelmeden almayın bir de hocam. Kartı alın aradaki mesafeyi öyle ölçün.

Alüminyum plakalı ekran kartlarının daha hızlı ısındığına dair yorumlar var. Bu yüzden ekran kartı arka plakasının metal olanını tercih etmeniz daha uygun olacaktır.

7500f

Sıcaklık değeri 77

Stres Testte zaten %100 kullanıyor

Ama Gigabyte'ın; Sapphire Pulse ve Pure modelinden daha iyi olduğunu düşünüyorum.
Yanlış... Gigabyte (Windforce) bakır boru soğutması kullanıyor 15 yıllık teknoloji.
9060xt için nitro almaya gerek yok.

Prime serisi harici asus alabilirsin

Yanlış... Gigabyte (Windforce) bakır boru soğutması kullanıyor 15 yıllık teknoloji.
9060xt için nitro almaya gerek yok.
3 fanlı 9060 XT'nin 2 fanlı Pure ve Pulse modelinden daha soğuk çalışacağını düşünüyorum yine de. Zaten oldukça küçük ve giriş seviye bir ekran kartında sıcaklıkta problem yaşayacağını da sanmıyorum.

Pure ve Pulse modelinin soğutmasını araştırdım şimdi. Kompozit soğutma kullanıyormuşlar. Yani bakır + alüminyum. İşlemciler için de hava soğutucu önerin var mı hocam? Malum hepsi bakır borulu oluyor ya hani :D 15 senelik teknoloji ne de olsa.

Son düzenleme:
3 fanlı 9060 XT'nin 2 fanlı Pure ve Pulse modelinden daha soğuk çalışacağını düşünüyorum yine de. Zaten oldukça küçük ve giriş seviye bir ekran kartında sıcaklıkta problem yaşayacağını da sanmıyorum.

Pure ve Pulse modelinin soğutmasını araştırdım şimdi. Kompozit soğutma kullanıyormuşlar. Yani bakır + alüminyum. İşlemciler için de hava soğutucu önerin var mı hocam? Malum hepsi bakır borulu oluyor ya hani :D 15 senelik teknoloji ne de olsa.
Yanlış, yanlış, yanlış.. Her 3 fanlı, iki fanlılardan daha iyi soğutma sağlıyor demek değil. Gigabyte Windforce serisi 700'lü serilerden beri en kötü 3 fanlı soğutmaya sahip.
Pulse modeli dümdüz aliminyüm soğutma sunar, daha az ısı borusu, kalitesiz heatsink, pure modeli ise nitro+ modelindeki gibi buhar odasına sahiptir. Nitro serisinden önceki Vapor-X serilerinde kullanılan sistem.. Pulse modeline göre daha çok hava çeker, daha iyi soğutur. Fanları bearing sistemine sahiptir. Lehimleri Pulse modeline göre daha kaliteli malzemeden yapılır. DH15'in bakır borusu 3cm yarıçapında, ayrıca kendi içerisinde X sistemine sahip, 360mm'liklerle savaşıyor. Öneririm. 15 yıldır bu piyasadayım. :)

Geri