En iyi 9060XT 16GB modeli nedir?

Hocam tekrardan rahatsız diyorum, şimdi de içime diğer kablolar dert oldu. Bunlar bir sorun yaratabilir mi, çıkartırsam ne olur.

Yok hocam yaratmaz hiçbir kablo. Lakin önceden hiç ekran kartı değiştirmediyseniz bir bilene değiştirmeniz veya yardım almanızda fayda var. Nitro 9000 serisinde kablo gizleme olayı çıkardı. Sanırsam bu modelinde de 8 pin pcie kablosu standart öne değil, arka kısma kapağı sökülüp takılıyor. Eğer öyleyse montajda biraz zorlanabilirsiniz. Bir de pahalı ürünler. Çıkartmaya çalışırken eskisini PCie slotunu yamultabilirsiniz, anakartların yonga setleri 3 fanlı ekran kartlarının hizasına geliyor; kasanız da dar, ekran kartını sığdırmaya çalışırken yonga setini bozabilirsiniz. O yüzden bir bilenden yardım almakta fayda var. Çok bir şey istemezler. Samimiyetiniz varsa bedavaya yaparlar.

Yanlış... Gigabyte (Windforce) bakır boru soğutması kullanıyor 15 yıllık teknoloji.
9060xt için nitro almaya gerek yok.

Yanlış, yanlış ve yanlış. Bunun bir altında dediğin her 3 fanlı, her 2 fanlıdan iyi değildir dediğin de yanlış. Çünkü ben her 3 fanlı, her 2 fanlıdan iyidir diye bir şey söylemedim. Pulse modeli Pure modelinden iyidir de demedim. Pulse modeli ve Pure modeli birbirlerine kılıf giydirilmiş ve neredeyse aynı modeller dedim. Senin yine başka bir yanlışın da sıcaklık değerleri:

Arada nereden baksan 5 derece oynuyor. Pure modelini de bulabilirim istersen. Ama sitesinde aynı soğutma bloğunu kullanıyoruz yazdığı için gereksiz çaba.

Üstüne üstlük Pure 7000 serisiyle çıkmış bir seri. Pulse modelleri 7900 ve 9070 XT harici 2 fanlı, Pure serisi 7000 serisinde 3 fanlı. Bu da Pure serisinin aynı soğutma bloğu olduğu için fan fazlasıyla daha serin çalışacağının garantisi.

Hadi yetmezmiş gibi bir de legal olmayan yollarla Noctua fan alımını da önerdin. Bu da yanlış.

Cevap yanlış, yanlış, yanlış.

Hayır hocam sinir olduğum şey sadece uslüp. Bu kadar fazla bilmeyin. Bu kadar fazla bilmek sağlığa zararlı. Gigabyte çöp, Pure, Pulse çöp, o çok iyi, bu çok iyi. Bunlar göreceli kavramdır. Sen Pure alırsın; sorundan geçilmez. Gigabyte alırsın sorunsuz çalışır. Ya da Gigabyte alırsın sorun yaşarsın, Pure alırsın sıkıntı yaşamazsın. Teknoloji biraz şans da işi. Sen bakır boruya çöp diyorsan hiçbir hava soğutmalı ürün kullanmamalısın. Bak testlerde hiçbir önemi olmayan 5 derecelik fark yapmış Gigabyte. İsterse 70 derecede çalışsın ne fark eder? 80'e kadar yolu var. 80'den sonra düşünürüz. 5-10 derece için bu kadar artisliğe lüzum yok.

Tavsiyem modele pek bakma en uygununu al geç kalan para ilede sisteminde işlemcini vs yükselt

Yok hocam yaratmaz hiçbir kablo. Lakin önceden hiç ekran kartı değiştirmediyseniz bir bilene değiştirmeniz veya yardım almanızda fayda var. Nitro 9000 serisinde kablo gizleme olayı çıkardı. Sanırsam bu modelinde de 8 pin pcie kablosu standart öne değil, arka kısma kapağı sökülüp takılıyor. Eğer öyleyse montajda biraz zorlanabilirsiniz. Bir de pahalı ürünler. Çıkartmaya çalışırken eskisini PCie slotunu yamultabilirsiniz, anakartların yonga setleri 3 fanlı ekran kartlarının hizasına geliyor; kasanız da dar, ekran kartını sığdırmaya çalışırken yonga setini bozabilirsiniz. O yüzden bir bilenden yardım almakta fayda var. Çok bir şey istemezler. Samimiyetiniz varsa bedavaya yaparlar.
Ekran kartı takıp çıkarmışlığım var, zorlamadan bir denerim. Baktım olmuyor yardım alırım, çok teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tavsiyem modele pek bakma en uygununu al geç kalan para ilede sisteminde işlemcini vs yükselt
Am5 sisteme geçmeme daha var hocam

Ekran kartı takıp çıkarmışlığım var, zorlamadan bir denerim. Baktım olmuyor yardım alırım, çok teşekkürler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Am5 sisteme geçmeme daha var hocam
Ufaktan birimini yap bence hocam

en iyisi bu 4ü gibi duruyor

Bunların arasında da en iyisi Nitro+'dır yine muhtemelen. Watt değerleri fabrika çıkışı 160 gözüküyor ama 160 watt TGP'lilerin OC olsun veya olmasın incelemelerinde 220 ve 230 watt arası çektiğini gördüm dün. Öyle Nitro+ modeli de değil, Pulse modeli.. Benim bu seride tasarım olarak XFX çok hoşuma gitti. Donanım olarak zaten Nitro+ harici hepsi aynıdır. Şu Gigabyte'ın beyaz AMD kartları Türkiye'ye de gelmeli. Hiç denk gelmedim sanırım Gigabyte'ın beyaz modellerine AMD tarafında. Nvidia'da da AERO modelleri bulunuyor ama çok rahatlıkla bulunmuyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,274
Üyeler
184,612
Son üye
Burry
Geri