Neler Yeni

En iyi filtre kahve demleme yöntemi

spidkey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
77
İsim
Furkan
hocam v60 dedigimiz ne oluyor? v60 dripper dedigimiz sey 50 TL degil mi zaten?
Mesaj otomatik birleştirildi:

ben her sabah ve aksam eve geldigimde makinada filtre kahve icerim hocam, Pratiklik acısından. Eger guzel bir kahve icmek istersem de mokapot kullanıyorum. Espresso mantıgına yakın ama aynı basıncı saglayamadıgından aynı tadı alamazsın. Gayet sert olur ben de spordan once iciyordum.
Hocam v60'lar 300'den basliyor su anda 50TL 2-3 yil once falandi

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
hocam v60 dedigimiz ne oluyor? v60 dripper dedigimiz sey 50 TL degil mi zaten?

ben her sabah ve aksam eve geldigimde makinada filtre kahve icerim hocam, Pratiklik acısından. Eger guzel bir kahve icmek istersem de mokapot kullanıyorum. Espresso mantıgına yakın ama aynı basıncı saglayamadıgından aynı tadı alamazsın. Gayet sert olur ben de spordan once iciyordum.
Evet biraz abartmısım ama gene karat ve kagıtla set bazında 600 800 arası

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
V60 Zor değilde,Masraflı. bir baslangıç seti min 1000tl. Press gene iyi bir tane alsan bile 300-600 arası.
Evde press var zaten, 4 numara filtre kağıdı falan da var zamanında kutu kutu almıştım. French press önerirseniz öyle yapayım.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Yok V60 Varsa V60 Yap French Press zamanın darsa diye.
Aralarında ne kadar zaman farkı olur ki? V60ım yok ama french press bana uygunsa boşuna v60 almayayım.

Ayrıca 4 numara düz filtre kağıdım da var, işe yarar mı? Yoksa dolapta durmaya devam etsin mi?

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Aralarında ne kadar zaman farkı olur ki? V60ım yok ama french press bana uygunsa boşuna v60 almayayım.

Ayrıca 4 numara düz filtre kağıdım da var, işe yarar mı? Yoksa dolapta durmaya devam etsin mi?
Yayar V60 Dripper Alırsın Ama ağzı dar bir Kettle ya da caydanlık ta lazım cünkü kağıdın üzerine koyacağın kahvenin kücük kücük azar azar damlaması lazım

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Yayar V60 Dripper Alırsın Ama ağzı dar bir Kettle ya da caydanlık ta lazım cünkü kağıdın üzerine koyacağın kahvenin kücük kücük azar azar damlaması lazım
Anlamadım, şimdi en iyi seçenek hangisi? elimde french press olduğu için onunla yapayım diyroum. French press ve normal filtre kağıdını karşılaştıracak olursanız hangisi daha iyidir? hangisini kullanmamı önerirsiniz?

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Anlamadım, şimdi en iyi seçenek hangisi? elimde french press olduğu için onunla yapayım diyroum. French press ve normal filtre kağıdını karşılaştıracak olursanız hangisi daha iyidir? hangisini kullanmamı önerirsiniz?
Hocam Filtre Kağıdı Tek Basına Kullanılamıyor.

Size söyle diyim,Kahve Hazırlama Aletlerini 3 Sınıfa ayırabiliriz.

1. Piston(veya Bastırmalı)Aletler:French ve American Press,AeroPress Örnek verilebilir.

Bir Piston yada Baskı uygulayan bir başlık Yardımıyla Posanın bir Kısmını Filtrelenmiş Kahve'yi başka bir kısma ayırmasıyla oluşur.
2.Damıtım (Kağıtlı) Aletler:Filtre Kahve Makinesi veya V60 Örnek verilebilir.

Bu Tarz Makinlerde 2 veya 4 Numara Kağıt Kullanılır. Kağıt Alet'in üzerine konulur. Kağıtın Üzerine Kahve Konur ve üzerine damlayan su damlamıyla Kahve Karat adı verilen Cam üzerine biriktir.

3.Basınclı Kahve Makineleri: Bunların mantıgı biraz daha komplike, Genelde kaynayan su Kahveyi Yukarı/Asağı cıkarmasıyla oluşur. Bu Kahveler "Espresso" verdiğimiz türü oluşur. Moka Pot ve Espresso Makinesi bu Türe örnek verilebilir.

Biraz karısık oldu ama Kağıtınız varsa V60 veya Makine'de kullanabilirsiniz.

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Hocam Filtre Kağıdı Tek Basına Kullanılamıyor.

Size söyle diyim,Kahve Hazırlama Aletlerini 3 Sınıfa ayırabiliriz.

1. Piston(veya Bastırmalı)Aletler:French ve American Press,AeroPress Örnek verilebilir.

Bir Piston yada Baskı uygulayan bir başlık Yardımıyla Posanın bir Kısmını Filtrelenmiş Kahve'yi başka bir kısma ayırmasıyla oluşur.
2.Damıtım (Kağıtlı) Aletler:Filtre Kahve Makinesi veya V60 Örnek verilebilir.

Bu Tarz Makinlerde 2 veya 4 Numara Kağıt Kullanılır. Kağıt Alet'in üzerine konulur. Kağıtın Üzerine Kahve Konur ve üzerine damlayan su damlamıyla Kahve Karat adı verilen Cam üzerine biriktir.

3.Basınclı Kahve Makineleri: Bunların mantıgı biraz daha komplike, Genelde kaynayan su Kahveyi Yukarı/Asağı cıkarmasıyla oluşur. Bu Kahveler "Espresso" verdiğimiz türü oluşur. Moka Pot ve Espresso Makinesi bu Türe örnek verilebilir.

Biraz karısık oldu ama Kağıtınız varsa V60 veya Makine'de kullanabilirsiniz.
Yok hocam karışık olmadı teşekkür ederim, benim aklım french presste kaldı. Elimde olduğunu bilmiyordum, bir arkadaş yazınca hatırladım. French press ile yapacağım, teşekkürler. Bu konuda vereceğiniz püf noktalar var mı? Deneyimlemişsinizdir illa ki.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Yok hocam karışık olmadı teşekkür ederim, benim aklım french presste kaldı. Elimde olduğunu bilmiyordum, bir arkadaş yazınca hatırladım. French press ile yapacağım, teşekkürler. Bu konuda vereceğiniz püf noktalar var mı? Deneyimlemişsinizdir illa ki.
Püf noktalar en Önemlisi Kahvenizin 95 derece yani kaynadıktan sonra 30 sn beklemeli, Kahveyi ilk başta cok az dökün sallayın kahve siyaha yakın olsun (Siyaha yakın olması Ön demleme sağlar), Sonrasında kendi recetenize göre mL ayarlayın, Demleye bırakırken aromaları karışması icin 1 2 tur karıştırın. Afiyet olsun.

POLAT ALEMDAR_

80+ Silver
Püf noktalar en Önemlisi Kahvenizin 95 derece yani kaynadıktan sonra 30 sn beklemeli, Kahveyi ilk başta cok az dökün sallayın kahve siyaha yakın olsun (Siyaha yakın olması Ön demleme sağlar), Sonrasında kendi recetenize göre mL ayarlayın, Demleye bırakırken aromaları karışması icin 1 2 tur karıştırın. Afiyet olsun.
Çok teşekkür ederim.

Hayırlı geceler.

Kahveyi ilk başta dökün sallayın kısmını anlamadım.

Akhisarli45

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
335
İsim
Berke
Timemore C3, Hario V60 02, Cafec abaca, termometre, hasas tartı.
Bu beşliyle çok iyi şeyler yaparsın

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Çok teşekkür ederim.

Hayırlı geceler.

Kahveyi ilk başta dökün sallayın kısmını anlamadım.
Kahveyi az dök su gözükmeyecek sekilde camı salla kahve siyaha calacak

Top Bottom