Neler Yeni

En kötü tasarıma sahip hazır sistem siteleri 📋 (Anket) 📋

En kötü tasarıma sahip siteler

• İtopya

Oylar: 21 26.3%
  • Sinerji

Oylar: 3 3.8%
  • GameGaraj

Oylar: 24 30.0%
  • Gaminggen

Oylar: 5 6.3%
  • İncehesap

• Vatanbilgisayar

• Gencergaming

Oylar: 5 6.3%
  • Pckolik

Oylar: 6 7.5%
  • Teknogenetik

Oylar: 10 12.5%

• Oy kullanan toplam üye
    80

codcubiri

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,253
İsim
Ömür
ben gençer gaming diyorum abdullah abinin sistemlerini almaya çalışırken 3.dünya savaşı çıktı alamadım

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,294
İsim
Furkan Görür
Gamegaraj ve gaminggen de çok fazla seçenek var .
Gamegaraj nasil bu kadar oy almış şaşırdım.
Sırf resim göstermiyor diye oy verilmez bence . Seçtiğin parçaları bilmiyorsan sorun zaten sendedir .
Neyse gamegaraj avukatı gibi oldum ama belirtmek de istedim .

Benim oyum itopya ya . Hem pahalı hem güzel olmayan sistemleri var.
fotoğraf önemli. Anakart alırken 2 tane m2 slotu var mı ya da 4 ram slotu var mı diye görüyoruz

ReelJoker

80+
seçtiğin ürünü bilmiyorsan senin sorunu sözüne tam anlamı ile katılamayacağım malesef

bir anakart modeli
mesela b450 den örnek verelim hatta daha da daraltalım b450 prime diyelim sonu r ile biteni var k ile biteni var k II ile biteni var
sen bunları epey den karşılaştırırken birbirlerine çok benzemesine rağmen aradaki küçük farklılıkları karşılaştırıp kafana yazabiliyorsun
buna birde görsel destek gelince daha da kafana yazabiliyorsun (mesela r serisinin mosfet soğutması ince bir şekilde giderken k serisi küçük l çizmiş diyebiliyorsun) (ürünlere gidip senin dediğin gibi değil başka ürün özelliğini anlatıyorsun demeyin modeli kafandan attım şu an)

fakat hazır sistem toplarken ürün görseli yanında olmadığında bazen yaaaa bu hangi modeldi diyebiliyorsun
bu yüzden seçtiğin ürün yanında görsel olması bence önemli en azından site tasarımın bunu desteklemiyorsa bile
seçtiğin ürünün yanında küçük bir kutucuk olmalı ilgili ürüne git diye en azından ona tıkladığında yan sekmede ürünü görmelisin

MİSAL EKRAN KARTI
bir markanın aynı alt modelde aynı gpu yu kullanan 3 tane çeşidi olaibiyor
sadece 1 2 harf değişikliği ile bile model değişebilyor

bunları bilmemek veya her an aklında tutamamak müşterinin suçu değil bence
görsel veya görseli barındıramıyorsan ilgili ürüne git sekmesi bulundurmamak müşterinin ürünü aklında bulunduramamasından daha büyük eksiklik bence
Anakart model tasarımı konusunda bilgi edinmek için dediğin doğru bir şey fakat TÜRKİYE'de o kadar bilinçsiz son kullanıcı varki adam MARKA MODELİ yazan ürünü google'da araştırmayıp sonra aldığında ''aaaa böylemiymiş'' demekte. Burda görsel çok birşeye etki etmiyor aslında görsele bakmadanda alan insan çok fazla forumlarda yazan yazılara veya çevresinde donanımdan anladığını sandığı insanlara uyup. Burda konu site tasarımları değil ülkemizde bulunan BİLİNÇSİZ İNSANLARIN bilinçli kullanıcı olması için üretici sitelerinden ürünü araştırmaları veya test videolarını izlemeleri.

Ekran kartı konusunda, ekran kartı detaylarını öğrenmek için görsel çok yanlış bir şey en sağlıklı ürün öğrenim şekli marka modeli belirlenin ürünü üretici sitesinde bulup bakmak çünkü sitelerde yanlış görseller konulabilmekte bu her parça için geçerli aslında sonuçta siteyi yöneten insanlarda senin benim gibi insan fakat üretici siteleri zibilyon tane görsel onayından geçtiği için bu hata olma olasılığı daha az.

Bu site tasarımı konusunda ülkemizdeki sistem üreticileri kötü haklısınız fakat sitenin iyi olup olmaması BİLİNÇSİZ SON KULLANICININ olduğu gerçeğini değiştirmez. Dünyanın en iyi sitesini tasarlasanızda yine insanlar araştırmadan ne aldığını bilmeden yine satın alım sağlayacaklar.(En detaylı siteyi tasarlasanız bile kalitesiz bir ürünün tasarımı güzel olabilir ve buda ARAŞTIRMA YAPMAYAN İNSANIMIZI yine yanılgıya düşürebilir)

Sistem alıcak veya farklı bir ürün alacak İNSANIN tek yapması gereken şey ARAŞTIRMADIR.

kronik1907

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
649
İsim
Görkem
Anakart model tasarımı konusunda bilgi edinmek için dediğin doğru bir şey fakat TÜRKİYE'de o kadar bilinçsiz son kullanıcı varki adam MARKA MODELİ yazan ürünü google'da araştırmayıp sonra aldığında ''aaaa böylemiymiş'' demekte. Burda görsel çok birşeye etki etmiyor aslında görsele bakmadanda alan insan çok fazla forumlarda yazan yazılara veya çevresinde donanımdan anladığını sandığı insanlara uyup. Burda konu site tasarımları değil ülkemizde bulunan BİLİNÇSİZ İNSANLARIN bilinçli kullanıcı olması için üretici sitelerinden ürünü araştırmaları veya test videolarını izlemeleri.

Ekran kartı konusunda, ekran kartı detaylarını öğrenmek için görsel çok yanlış bir şey en sağlıklı ürün öğrenim şekli marka modeli belirlenin ürünü üretici sitesinde bulup bakmak çünkü sitelerde yanlış görseller konulabilmekte bu her parça için geçerli aslında sonuçta siteyi yöneten insanlarda senin benim gibi insan fakat üretici siteleri zibilyon tane görsel onayından geçtiği için bu hata olma olasılığı daha az.

Bu site tasarımı konusunda ülkemizdeki sistem üreticileri kötü haklısınız fakat sitenin iyi olup olmaması BİLİNÇSİZ SON KULLANICININ olduğu gerçeğini değiştirmez. Dünyanın en iyi sitesini tasarlasanızda yine insanlar araştırmadan ne aldığını bilmeden yine satın alım sağlayacaklar.(En detaylı siteyi tasarlasanız bile kalitesiz bir ürünün tasarımı güzel olabilir ve buda ARAŞTIRMA YAPMAYAN İNSANIMIZI yine yanılgıya düşürebilir)

Sistem alıcak veya farklı bir ürün alacak İNSANIN tek yapması gereken şey ARAŞTIRMADIR.
siz demek istediğimi tam anlamamışsınız
ben ürünleri görsel olarak seçmekten bahsetmiyorum

misal anakart araştırıyorsunuz
aynı çipsetin 3 farklı modelini ram frekans desteği sata port m2 ssd port sayısı gibi bir çok çeşitliliği ile inceleyip seçiminizi yapıyorsunuz
bu arada bu 3 ürün arasında görsel bir farklılık var ise
mosfet soğutması veya 2 tane üründe m2 soğutması yok iken bir tanesinde dahili m2 soğutması bulunması gibi
bu görsel de aynı gün satın alım yapmayacaksanız ilerleyen günlerde aklınızda kalması için yardımcı olan bir etki

2 3 gün sonra hazır sistem seçerken
misal anakart seçiminde
asus b450m ....... dan 2 tane seçenek var özelleştirme seçeneğinde
yaaaaa bunun hangisi benim iki gün önce incelediğim üründü diye
tek tek googledan özelleştirme seçeneğindeki ürün modelini harfi harfine yazıp aramak yerine
ürüne ait bir görsel veya özelleştirme seçenkerinin olduğu alanda ilglili ürüne git seçeneği olursa
ordaki görsel üzerinden de direkt 2 gün önceki seçtiğiniz ürün o mu değil mi diye bakabilirsiniz

bu ekran kartı için de böyle

hiç bir şey bilmeden sadece görsel üzerinden ürün elbetteki seçilmez
miss turkey anakart güzeli seçimi yapmıyoruz sonuçta

son olarak bilinçsiz kullanıcılar konusundaki yorumlarınıza da şunu ekleyeyim
zaten bu konuda çok fazla bir bilginiz yok ise
kedni başınıza kararlar vererek gerek tekli donanım ürnü alarak sitem toplamak gerek hazır sistem almak yanlış

bunun için
gerek içinde bulunduğumuz forum
gerek buna benzer forumlar
gerek facebook donanım grupları gibi gruplarda
ihtiyaçlar ve max bütçe doğrultusunda ttavsiye isteyerek iletişim kurmak daha iyi olur

bizim burada asıl tartıştığımız şey
üst düzey bir teknoloji bilgisine sahip olmasak ta
az çok sistem toplamadan anlayan insanların
her gün fiyat performans amaçlı araştırma yaptıkları sitelerdeki tasarımsal eksiklikler

ReelJoker

80+
siz demek istediğimi tam anlamamışsınız
ben ürünleri görsel olarak seçmekten bahsetmiyorum

misal anakart araştırıyorsunuz
aynı çipsetin 3 farklı modelini ram frekans desteği sata port m2 ssd port sayısı gibi bir çok çeşitliliği ile inceleyip seçiminizi yapıyorsunuz
bu arada bu 3 ürün arasında görsel bir farklılık var ise
mosfet soğutması veya 2 tane üründe m2 soğutması yok iken bir tanesinde dahili m2 soğutması bulunması gibi
bu görsel de aynı gün satın alım yapmayacaksanız ilerleyen günlerde aklınızda kalması için yardımcı olan bir etki

2 3 gün sonra hazır sistem seçerken
misal anakart seçiminde
asus b450m ....... dan 2 tane seçenek var özelleştirme seçeneğinde
yaaaaa bunun hangisi benim iki gün önce incelediğim üründü diye
tek tek googledan özelleştirme seçeneğindeki ürün modelini harfi harfine yazıp aramak yerine
ürüne ait bir görsel veya özelleştirme seçenkerinin olduğu alanda ilglili ürüne git seçeneği olursa
ordaki görsel üzerinden de direkt 2 gün önceki seçtiğiniz ürün o mu değil mi diye bakabilirsiniz

bu ekran kartı için de böyle

hiç bir şey bilmeden sadece görsel üzerinden ürün elbetteki seçilmez
miss turkey anakart güzeli seçimi yapmıyoruz sonuçta

son olarak bilinçsiz kullanıcılar konusundaki yorumlarınıza da şunu ekleyeyim
zaten bu konuda çok fazla bir bilginiz yok ise
kedni başınıza kararlar vererek gerek tekli donanım ürnü alarak sitem toplamak gerek hazır sistem almak yanlış

bunun için
gerek içinde bulunduğumuz forum
gerek buna benzer forumlar
gerek facebook donanım grupları gibi gruplarda
ihtiyaçlar ve max bütçe doğrultusunda ttavsiye isteyerek iletişim kurmak daha iyi olur

bizim burada asıl tartıştığımız şey
üst düzey bir teknoloji bilgisine sahip olmasak ta
az çok sistem toplamadan anlayan insanların
her gün fiyat performans amaçlı araştırma yaptıkları sitelerdeki tasarımsal eksiklikler
Ben zaten tasarım eksikliğini son bölümde haklı olduğunuzu belirterek sonlandırdım.

Fakat belirttiğim gibi site yöneten insanlarda senin benim gibi insan ve görselde, ürün bilgisinde veya farklı bir bilgide hata yapabilirler ki yapıyolarda, bunun en iyi çözümü her zaman marka modeli belirtilen ürünü üretici sitesinde aratmaktır. EPEY gibi platformlarda araştırmadan bahsetmişsiniz fakat EPEY'de çoğu ürün hakkında hatalı veya eksik bilgi verilebiliyor EPEY doğru bir araştırma sitesi olmayacaktır bunuda lütfen unutmayınız.

Tüm ürünleri sitesinden veya videolardan araştırmak daha mantıklı ve kesin bilgilere yol açmaktadır.

Birde ürünü araştırmak için ürünün marka modelini GOOGLE'a yazmak cidden zor bir iş değil basit bir işlem ama tabii ki ürünlerin içerisinde veya yanında üretici sitesine yönlendiren bir buton olsa insanların işi kolaylaşır fakat bunu hiçbir site yapmıyor yüksek ihtimalde yapmicak o yüzden markası modeli belirtilen şeyi üşenmeyip yazıp araştırmayı alışkanlık haline getirmek lazım.

Senin yazdığın şeyleri yanlış bir anlayışla karşılamadım sadece yazdığın şeylerde bana göre birkaç hata vardı ve bu hataları belirterek suçlu olunan veya yapılması gereken şeyleri belirttim. Ama yinede benim için en önemli sorun OEM bileşen veya hazır sistem satan firmaların siteleri değil, ARAŞTIRMA YAPMAYAN BİLİNÇSİZ TÜKETİCİDİR.

İyi günler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,876
Üyeler
166,848
Son üye
ozggurb
Top Bottom