Neler Yeni

Yardım Enermax liqmaxflo 360, phanteks p500a ya sığmıyor

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,323
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ne yapabilirim? Vida delikleri denk gelmiyor. 360mm soğutucu resmen sığmıyor. CPU güç kablosu takılıyken hiç girmiyor bile, boruyu sağa doğru veriyorum. Soğutucnun sol tarafı kasaya çarpıyor direkt yani vida deliğine bu şekilde denk gelme olasılığı yok gibi. Öne de takmak istemiyorum sırf üstte güzel gözüksün diye almistim
Screenshot_2025-02-18-18-01-29-91_965bbf4d18d205f782c6b8409c5773a4.jpg

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,256
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Ne yapabilirim? Vida delikleri denk gelmiyor. 360mm soğutucu resmen sığmıyor. CPU güç kablosu takılıyken hiç girmiyor bile, boruyu sağa doğru veriyorum. Soğutucnun sol tarafı kasaya çarpıyor direkt yani vida deliğine bu şekilde denk gelme olasılığı yok gibi. Öne de takmak istemiyorum sırf üstte güzel gözüksün diye almistimAlıntıyı görüntüle
Uymuyorsa oraları ince uçla delip vidalayabilirsin, bir de siyah pul atarsin araya vidanin cıkma durumu olmaz

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,323
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Uymuyorsa oraları ince uçla delip vidalayabilirsin, bir de siyah pul atarsin araya vidanin cıkma durumu olmaz
Enermaxın başka bir 360mm' si var bu ondan 0.5 cm daha uzun diye sığmıyor şaka gibi öne push pull yaptım suan ama bu sefer de pompadan cok fazla su sesi geliyor ve 1 boruda su akmıyor gibi cok cok az.
Ama ısı olarak T6 Ultra dan 10-14 derece kadar daha iyi suanlık

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,256
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Enermaxın başka bir 360mm' si var bu ondan 0.5 cm daha uzun diye sığmıyor şaka gibi öne push pull yaptım suan ama bu sefer de pompadan cok fazla su sesi geliyor ve 1 boruda su akmıyor gibi cok cok az.
Sıcaklığı düşürse bile ben olsam tam performans almak isterim, su sesi gelmesi, su akmıyor gibi olması vesaire hoşuma gitmezdi açıkçası
Bence benim dediğim gibi düzgün bir şekilde, çirkin olmayacak şekilde delip vidalayabilirsin ki düzgün çalışsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıcaklığı düşürse bile ben olsam tam performans almak isterim, su sesi gelmesi, su akmıyor gibi olması vesaire hoşuma gitmezdi açıkçası
Bence benim dediğim gibi düzgün bir şekilde, çirkin olmayacak şekilde delip vidalayabilirsin ki düzgün çalışsın.
Pardon yanlış okumuşum, takmışsın herhalde ama soğutucu sorunlu sanırım, gönder değişime, hatta iadeye gönder tam uyan bir şey al istersen

Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,323
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Pardon yanlış okumuşum, takmışsın herhalde ama soğutucu sorunlu sanırım, gönder değişime, hatta iadeye gönder tam uyan bir şey al istersen
Pompayı son hıza alıp kasayı eğdim biraz suan sogutmada sorun yok gibi şu kasayı delme işine de bi bakıcam

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Ses bir süre sonra gider yavaş yavaş o havayı atıp suyu dolduruyor öne taktığında onda sorun yok ama üste sığması lazım o kasaya arctic giriyor.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,323
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ses bir süre sonra gider yavaş yavaş o havayı atıp suyu dolduruyor öne taktığında onda sorun yok ama üste sığması lazım o kasaya arctic giriyor.
Hayır hiçbir şekilde sıgmıyor. Kalınlık değil radyatör çok uzun. LİQMAXFLO sıgmıyor ama liqmax III var o sığıyor. Liqmaxflo 0.5cm daha uzun Kasanın sacına carpıyor direkt sogutmanın vida yeri den gelmiyor. Solda yer yok yani radyatörün sol tarafı kasanın sol tarafına carpıyor ama daha da sola gitmesi lazım vidaların denk gelmesi için.

Başta sorunu RM650x' in BORU GİBİ CPU kablosundan oldugunu sandım ama onu cıkarnca da olmadı direkt uzun, böyle olacağını bilsem 420mm alır öne bir şekilde oturturdum

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Hayır hiçbir şekilde sıgmıyor. Kalınlık değil radyatör çok uzun. LİQMAXFLO sıgmıyor ama liqmax III var o sığıyor. Liqmaxflo 0.5cm daha uzun Kasanın sacına carpıyor direkt sogutmanın vida yeri den gelmiyor. Solda yer yok yani radyatörün sol tarafı kasanın sol tarafına carpıyor ama daha da sola gitmesi lazım vidaların denk gelmesi için.

Başta sorunu RM650x' in BORU GİBİ CPU kablosundan oldugunu sandım ama onu cıkarnca da olmadı direkt uzun, böyle olacağını bilsem 420mm alır öne bir şekilde oturturdum
5mm ile sığmaması garip. Arka tarafı oturt önde neresi denk gelmiyor foto atsana. Bu radyatörün sol tarafındaki plastik diğerinden uzun sanırım. O 5mm fark oradan.

1739934337790.png

1739934354617.png
1739934371988.png

Anladım şu kısım dar. Plastik kalın olduğu için tam denk gelmiyor.
1739934564665.png

Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,323
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
5mm ile sığmaması garip. Arka tarafı oturt önde neresi denk gelmiyor foto atsana. Bu radyatörün sol tarafındaki plastik diğerinden uzun sanırım. O 5mm fark oradan.

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Anladım şu kısım dar. Plastik kalın olduğu için tam denk gelmiyor. Alıntıyı görüntüle
Bu sol taraftaki cıkıntı olmuyor bu işaret attığın yere değiyor vida yerine denk gelmiyor sola itilmediği için. Kalınlıktan yana zaten sıkıntı yok 95mm yer var

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Bu sol taraftaki cıkıntı olmuyor bu işaret attığın yere değiyor vida yerine denk gelmiyor sola itilmediği için. Kalınlıktan yana zaten sıkıntı yok 95mm yer var
Anladım anladım. 8 vida yerine 6 vida atabiliyor musun peki ?

Yok 6 atamazsın öndekiler de tutmaz. Ortalara 4 atabilirsin.

Son düzenleme:

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,323
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Anladım anladım. 8 vida yerine 6 vida atabiliyor musun peki ?
Hiç vida yeri gelmiyor 2 tane atarım belki anca ama sol veya sağ köşeye vida atmadıgım sürece radyatör sarkacak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,839
Üyeler
168,356
Son üye
furkeyn
Top Bottom