Neler Yeni

🔥İndirim ENERMAX LIQMAXFLO ARGB 360mm Sıvı Soğutma 2999 TL

goku010203

80+ Bronze
ENERMAX LIQMAXFLO iyi bir soğutucudur biraz sesli çalışır ama fiyat çok iyi, bu arada arctic liquid freezer iii 360 - 420 nin rakibide olamaz.
Rakibi olamaz? İii 420 ile benzer sıcaklık değerlerini görüyor, 360dan daha iyi. Yani iii 420nin dengi.
Gidin biraz araştırma yapın öyle konuşun...

Ekler

• image.png
    image.png
    519.4 KB · Hit: 55

shaco27

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
eyyüb
420 ye uygun kasa bulsam almak isterdim de kasalar 7k dan başlıyor en ucuzu lancool III galiba o da 5.6k
Mesaj otomatik birleştirildi:

fansız boş kasa satılsa aslında çok işime gelecekte bilmiyorum
2ci piyasaında grublarda güzel kasalar var aslında 4-5 arası başlar genelde.
gerçekten çok masraflı oluyor 420mm kasalar.
13 tane fan aldım 7 bin tl tuttu
6 bin tl boş kasa tuttu deep cool morpheus.
3400 tl sıvı tuttu.
en fazla fan eksik alırsın tek tip olmaz 14-17 arası gidiyor rahat.

umutatwss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
341
İsim
umut
Rakibi olamaz? İii 420 ile aynı sıcaklık değerlerini görüyor, iii 360dan daha iyi.
lf iii 420 modelinden 0.7 derece sıcak sadece 360mm olarak acaba 420mm modeli nasıldır

2ci piyasaında grublarda güzel kasalar var aslında 4-5 arası başlar genelde.
gerçekten çok masraflı oluyor 420mm kasalar.
13 tane fan aldım 7 bin tl tuttu
6 bin tl boş kasa tuttu deep cool morpheus.
3400 tl sıvı tuttu.
en fazla fan eksik alırsın tek tip olmaz 14-17 arası gidiyor rahat.
fanım var aslında rgb tarzı işlerle işim olmadığı için elimdeki fanın aynılarını 1.5 civarı maliyetle 7 ye tamamlarım da kasa bulmam gerekiyor bi de radyatörün fanlarını değişmek falan çok gidiyor aslında her türlü 2. el bulsam kargo parası çok tutar heralde :D

umutatwss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
341
İsim
umut
kullandığın kasa çok güzelmiş sade tasarım vb güle güle kullan ekran yeri falan hoşuma gitti ama çok pahalı maalesef

shaco27

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
eyyüb
lf iii 420 modelinden 0.7 derece sıcak sadece 360mm olarak acaba 420mm modeli nasıldır

fanım var aslında rgb tarzı işlerle işim olmadığı için elimdeki fanın aynılarını 1.5 civarı maliyetle 7 ye tamamlarım da kasa bulmam gerekiyor bi de radyatörün fanlarını değişmek falan çok gidiyor aslında her türlü 2. el bulsam kargo parası çok tutar heralde :D
aslında normal fanda işini görür 12 cm sıgıyor biz abartıp 14 takıyoruz boş masraf ettim hep :) biraz pişmanım.

umutatwss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
341
İsim
umut
Oyuna göre değişir, o yüzden dengi diyorum.
f p olarak baktığımız zaman ve ekstra yedek sıvı ile gelmesi ve lf iii rgbsiz olan 420mm 5k ya satılırken enermax 3.6k ya satılıyor bayağı güzelmiş fiyatı hoşuma gitti ama tek sorun kasam maalesef

aslında normal fanda işini görür 12 cm sıgıyor biz abartıp 14 takıyoruz boş masraf ettim hep :) biraz pişmanım.
dediğiniz gibi 7k biraz fazla da olsun be hocam almışken aldınız artık fan falan düşünmezsiniz :D güzel de duruyor yani
bana böyle fansız 420mm desteği olan 3 4k fiyat bandında bi kasa olsa çok güzel olurdu da işte 420mm destekleyen kasa sayısı çok az ve olanlar da çok pahalıya satılıyor

shaco27

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
eyyüb
araştırmıştım.
noctua 60mm fanını takabiliyorsunuz bu sıvıya :) baya sessiz oluyor parası olan sessiz preimum sıvıya dönüştürebilir.
ve bu sıvının sıvı doldurma yeri var yanında extra sıvı geliyor power pin kablosunu takınca doluyor.

f p olarak baktığımız zaman ve ekstra yedek sıvı ile gelmesi ve lf iii rgbsiz olan 420mm 5k ya satılırken enermax 3.6k ya satılıyor bayağı güzelmiş fiyatı hoşuma gitti ama tek sorun kasam maalesef

dediğiniz gibi 7k biraz fazla da olsun be hocam almışken aldınız artık fan falan düşünmezsiniz :D güzel de duruyor yani
bana böyle fansız 420mm desteği olan 3 4k fiyat bandında bi kasa olsa çok güzel olurdu da işte 420mm destekleyen kasa sayısı çok az ve olanlar da çok pahalıya satılıyor
fanları satmaya attım bütçe kalmadı :D perişan oldum 9 regular 6 reverse aldım birde :)

goku010203

80+ Bronze

360mm olanını alabilirsin o zaman.

umutatwss

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
341
İsim
umut
araştırmıştım.
noctua 60mm fanını takabiliyorsunuz bu sıvıya :) baya sessiz oluyor parası olan sessiz preimum sıvıya dönüştürebilir.
ve bu sıvının sıvı doldurma yeri var yanında extra sıvı geliyor power pin kablosunu takınca doluyor.

fanları satmaya attım bütçe kalmadı :D perişan oldum 9 regular 6 reverse aldım birde :)
arcticlerdeki pompa kısmındaki fan tarzı hesabı mı ? arctic modelinde pompa kısmında ekstra vrm soğutucu var eğer o hesapsa gayet güzelmiş aslında
fanlar hocam bi ara benimde bi fan sevdam vardı da hemen bitti yoksa bende artık elime geçen parayla fan alırdım da o kadar etki etmediğini fark edince boşverdim şöyle söyleyim r5 5600 kullanıyorum thermalright peerless assassin 120 var fanları nzxt aer p120 kasa fanları id cooling af125k ben işlemcideki radyatörün fanları sökülü sadece kasa fanları takılı şekilde 15 dakikalık full teste soktuğumda bile işlemcim ısınmamıştı güzel bir hava akışı kurduğumu düşünüyorum :D

360mm olanını alabilirsin o zaman.
kasam dark maxima v20 aslında 360mm de desteklemiyor almışken 420mm kasa alayım diyorum ama istediğim bütçede de 420mm kasalar yok ne yapacağım bilemedim

shaco27

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
eyyüb
arcticlerdeki pompa kısmındaki fan tarzı hesabı mı ? arctic modelinde pompa kısmında ekstra vrm soğutucu var eğer o hesapsa gayet güzelmiş aslında
fanlar hocam bi ara benimde bi fan sevdam vardı da hemen bitti yoksa bende artık elime geçen parayla fan alırdım da o kadar etki etmediğini fark edince boşverdim şöyle söyleyim r5 5600 kullanıyorum thermalright peerless assassin 120 var fanları nzxt aer p120 kasa fanları id cooling af125k ben işlemcideki radyatörün fanları sökülü sadece kasa fanları takılı şekilde 15 dakikalık full teste soktuğumda bile işlemcim ısınmamıştı güzel bir hava akışı kurduğumu düşünüyorum :D

kasam dark maxima v20 aslında 360mm de desteklemiyor almışken 420mm kasa alayım diyorum ama istediğim bütçede de 420mm kasalar yok ne yapacağım bilemedim
kaliteli mesh normal kasa bile yeterli uçuk bir fark olmuyor.
hep sessiz serilerde hava soğutma kullandım büyük olanlar genelde :D
ninja 5,fuma 2,deep cool ak620 dijital,noctua,thermalright felan en beğendim.
ninja 5 ti efsane sessizdi :D 800 max hızı vardı yanlış bilmiyorsam birde kocaman.
çok kaliteli macunda alsan en iyileri bile olsa 2-3 derece oynuyor işlemciye göre yani.
tutup 7800x3d kullanıyorsun istersen liqiut macun düşüceği derece belli.
bildiğim bir şey varsa fps kasa alıcan mesh şart güzel bir hava uygun yollu bitti kalanı boş masraf.

StrangerIX

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,472
İsim
Baran Kut
Rakibi olamaz? İii 420 ile benzer sıcaklık değerlerini görüyor, 360dan daha iyi. Yani iii 420nin dengi.
Ya şimdi böyle diyorsunuz ama test ortamları ne şekilde oluyor orasını tam olarak bilmeden iki grafikle daha iyi olduğunu söylüyorsunuz.

Örnek mesela bu videoda Liquid Freezer III 360 ideal ses düzeyi olarak belirledikleri 35 desibel'de en iyisi. En iyisi demem de AMD platformunda en iyisi. Intel'e gelince kendisini geçen soğutucular var ama hepsi ya kendisinden kat be kat daha sesli veya pompası daha randımanlı çalışıyor.

Attığınız grafikteki Trinity Performance'ı geçiyor.

Ama mesela AMD'de ideal seste en iyisi dediğim full hızda daha demin geçtiği Trinity Performance'tan daha geri kalıyor ama yine kendisinden üstte olan tüm soğutuculardan çok daha sessiz çalışıyor.

CPU Cooler Benchmark AMD R9 3950X OC ~198W 100_ Fan Speed GamersNexus (SUPPORT_donate store.ga...png

Şimdi bu grafiklere baktığımda Enermax modelinin hem seste hem de performansta bu kadar başarılı olduğunu düşünmüyorum. Çünkü birçok modelde olduğu gibi bir yerden feragat etmesi gerekiyor. Deli performans isteyen sesten, sessizlik isteyen performanstan feragat ediyor.

Bunun kıvamını oturtan çok az model var.

Başka bir video örneği misal. Nasıl test ettiğini %100 tutarlı anlatmıyor.

6:43 ve sonrasında yaptığı testte 280'lik Liquid Freezer III ile aynı derece değerlerini gördüğünü söylüyor.

Neyse kısacası tümünü test edeni görsek de bile kendi ortamına göre bile sıcaklıklar değişebilir ve evinde birebir aynı sonucu göremeyebilirsin. O yüzden genelde ürünün fiyatına göre sunduğu performansa bakmak bizim ülkemizin durumu açısından daha doğru.

Top Bottom