Neler Yeni

Entropi'nin görseller ile açıklaması .

1662214227760.png

Bireyi ; Entropi'nin şiddetine bağlı olarak ; işbu kareler gibi düşünün .

Kırmızı .. Kritiktir her an tetik almaya hazırdır , Mavi tonlarına kadar bu azalmaya devam eder .
Mavi tonlarında .. Tetiklenmesi için bir infial olması lazım gelir , çok zorlaşır tetiklenmesi ..
Yeşile doğru ilerledikçe tetiklenmesi .. imkansız hale gelir , Yeşilde ise .. tehlike tamamen ortadan kalkar .

Nörotransmitter dediğimiz amiyane tabir hormonların ; salınımına göre .. İç ve dış uyaranlara bağlı olarak .. Bireyde nasıl şartlı koşullanmışsa .. nasıl bir içsel ve dışsal savunma mekanizması geliştirmişse ..

İş bu nörotransmitterlerin salınımıyla .. birey .. işbu karelerde süreğen şekilde seyir edip durur .

Asetilkolin
Dopamin
Serotonin
GABA
DOPA
Taurin
Histamin
Noradrenalin
Adrenalin
Oksitosin

İşbu bireylerin toplu olarak yaşadığı .. mülki yönetim birimleri .. iller ilçeler .. kazalar köyler .. şu şekilde gösterilebilir .

1662215453591.png

İşbu bireyler .. dehşet yönetim kuramının da etkisiyle .. esasen gruplaşırlar .. İnsan türünün yapısı fıtratı bu şekildedir .. Tribal primitif .. Kabilecidir .

Sosyal kimlik kuramına göre .. İç grupçu Diş grupçu olarak .. İş grup kayırmacılığı dış grup yericiliği yapan bu bireyler .. İç gruplarını sürekli överek .. kendilerini de
yücelterek .. dış grubu da kötüleştirerek onları kötü göstererek .. doyuma ulaşırlar .

Görsel şuna döner .

1662215966730.png

Bu süreçte sosyal entropi artar .. Entropinin şiddeti .. sürekli gruplarca yükseltilir .. Yani tansiyon sürekli artar . Sönümlenemez ..

Sönüm ihtiyacını gidermek isteyenler .. Eyleme geçmeyi zaruri ihtiyaç hissederler .

Görsel şu şekle döner .

1662216153633.png

Her grup birbirine ; karşı kompulsiyona eyleme geçmeye başlar .. Ve süreğenleşen kronikleşen bu problem .. Entropinin şiddetini öyle arttırır ki ..

Sönümde olmadığı için .. Tolere edilemediği için .. Absorbe edilemediği için ..

Kompulsiyonun ; eylemin de şiddetinde katlanarak artış meydana gelir .

Nihayetinde bu karşımıza .. cinnet , toplu linçler .. savaş .. tecavüz .. toplu tecavüzler .. intiharlar .. işkenceler şeklinde gerçekleşir .

Bu süreçte .. gruplar arası çatışma .. hiç olmadığı kadar artar . Geri dönülmez bir noktaya gelir . Kronikleşir .

Bu yüzden eğer bir ülkede .. Bu türden kompulsiyonların ; eylemlerin vakaların sayısı artmışsa ?

İstatistiki olarak limitleri aşmışsa .. bu hususta önleyici tedbirler , gerekirse güç kullanımı .. planlar .. yapılması gerekir .

İnfial yaratıcı .. sabitleşen kronikleşen .. olayları ve vakaları .. tespit ederek .. işbu gruplar baskı altına alınıp ; çekinikleştirilmelidir .

Dolayısıyla artık tek çare .. İşbu grupları sindirmek .. baskı altına almak .. onları etkisizleştirmek .. olayların gelişimine seyrine oluşumuna etki edici güçlerini .. tüm unsurlarıyla ele geçirmek .. Onları baskılayarak çekinikleştirmek gerekir .

Sonrası da .. Gruplar arası çatışmayı önlemek adına .. İşbu grupları grup yapan .. açmazların .. kültürün .. sosyokültürel ve sosyodemografik unsurların .. her tür sosyal öğenin .. irdelenerek ..

onları tek bir grup altında .. sindirmek .. eritmek gerekir .

Yani .. Tabloyu .. Maviye ve yeşile döndürmek .. Sayıları da düşürmek .. gerekir .

Yoksa sonuç olarak .. O toplum içinde yaşanamaz .. barınılamaz bir hale gelir .

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Konudan başımsız olarak bir şey sormak istiyorum. Yazınızdaki onca gereksiz noktanın amacı nedir?

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Entropi dediğimiz şey Termodinamiğin 2.yasası olan değil miydi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Konudan başımsız olarak bir şey sormak istiyorum. Yazınızdaki onca gereksiz noktanın amacı nedir?
Teşekkür ederim . Bunu söylediğin için sen şimdi ; Ordinaryüs profesör oldun . Bu yüzden senin dediğin her şey doğru olacaktır .
Eristikle olmuyor bu işler . Özür dilerim ülkemiz de oluyor tabi .
Entropi dediğimiz şey Termodinamiğin 2.yasası olan değil miydi?

Sosyal Entropi :

Bu da benim yazım :

@isikt11

Sen önce şu yazdığım yazıyı oku sonra buraya gel

Türkçe..:; güzel bir dil...;:+!.?-&'

Bak güzel kardeşim . Hiçbir hususta fikir telakki edecek kadar donanım yok . Sıfırsınız . Sadece insanların şahsiyetlerine .. alakasız yerlerden saldırmaya çalışarak eristikle bir tartışmada öne çıkmaya çalışıyorsunuz .

Sizinle fikir alışverişine girebilmek için .. Önce sizin EVRİMİNİZİ tamamlamanız lazım .

Bu kadar da olmaz .

Var mı ? fikrin yok .. Anca boş laf .. Zübüklük .

Herkese saygısızlık , herkese iğrenç muameleler .

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,468
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Bak güzel kardeşim . Hiçbir hususta fikir telakki edecek kadar donanım yok . Sıfırsınız . Sadece insanların şahsiyetlerine .. alakasız yerlerden saldırmaya çalışarak eristikle bir tartışmada öne çıkmaya çalışıyorsunuz .

Sizinle fikir alışverişine girebilmek için .. Önce sizin EVRİMİNİZİ tamamlamanız lazım .

Bu kadar da olmaz .

Var mı ? fikrin yok .. Anca boş laf .. Zübüklük .

Herkese saygısızlık , herkese iğrenç muameleler .
Boşsun, direkt saldırıya geçiyorsun. Seni sadece sade bir anlatım ve düzgün bir Türkçe kullandığın takdirde kale alabilirim. Yazdıkların anlaşılmıyor. Bunu düzeltmeni söylüyorum. Sen de hemen 10 yaşındaki çocuk gibi saldırıya geçiyorsun. Halbuki olgunluğunu gösterip "dikkat etmem gerekirdi" falan demen lazım. Konularının iyiliği için diyorum. Hemen cahil diyorsun. Kendin sanki bir şey olmuşsun da Google'dan baktığın yazıları yazıyorsun. Amatörce. İnsanları aşağılamaya devam et. Burada istediğini yaz, bu Türkçeyle kimse seni dikkate almaz. Öptüm.

Son düzenleme:
Boşsun, direkt saldırıya geçiyorsun. Seni sadece sade bir anlatım ve düzgün bir Türkçe kullandığın takdirde kale alabilirim. Yazdıkların anlaşılmıyor. Bunu düzeltmeni söylüyorum. Sende hemen 10 yaşındaki çocuk gibi saldırıya geçiyorsun. Halbuki olgunluğunu gösterip "dikkat etmem gerekirdi" falan demen lazım. Konularının iyiliği için diyorum. Hemen cahil diyorsun. Kendin sanki bir şey olmuşsun da Google'dan baktığın yazıları yazıyorsun. Amatörce. İnsanları aşağılamaya devam et. Burada istediğini yaz, bu Türkçeyle kimse seni dikkate almaz. Öptüm.

Sağolasın .. Şimdi git mağaranda yaşa !

isikt11

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Teşekkür ederim . Bunu söylediğin için sen şimdi ; Ordinaryüs profesör oldun . Bu yüzden senin dediğin her şey doğru olacaktır .
Eristikle olmuyor bu işler . Özür dilerim ülkemiz de oluyor tabi .

Sosyal Entropi :

Bu da benim yazım :

@isikt11

Sen önce şu yazdığım yazıyı oku sonra buraya gel

Ne diyorsun cidden anlamadım. Ben sadece yazılarındaki aşırı derecede fazla bulunan noktalama yanlışının sebebini sordum.

Yaptığın yanlış sıradan bir şey olsa tabii ki bir şey demeyeceğim ama bu hem estetik açıdan hem de imla kuralları açısından katliam resmen.

Ayrıca konuyu diğer konularını okumam gerektiğine nereden bağladın? Senin yazına karşı bir şey mi dedim ben? Çok bilmişlik mi tasladım?

Mesajımın başında konudan bağımsız olduğunu belirttim zaten soracağım sorunun.

mfimmel

80+ Silver
Eğer iddia ettiğin kadar donanımlıysan böyle konuşmazdın laf salatası yapıyorsun kanka.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer iddia ettiğin kadar donanımlıysan böyle konuşmazdın laf salatası yapıyorsun kanka.
Ya da otizimli veya çok araştırmaktan kafası karışmış bir bireysin.

Top Bottom