Epic Games oyuncuların yokluğundan şikayet ettiği Başarılar sistemini getirmiş. Bugün denk geldim gezinirken. Kendisini zamanla geliştiren Epic Games'in yeni Başarılar sistemine göz atalım.
Rocket League, Hades, Pillars of Eternity, Humankind, Zombie Army 4, Defense Grid oyunlarında bu sistemi görüyoruz. Tabi ki zaman geçtikçe daha çok oyunda da yer alacak. Benim bizzat denk geldiğim Epic Games özel aksiyon-platform türünde Kena: Bridge of Spirits oyununda da başarılar sistemi var.
69 TL'den satılan Kena indirime girerse almayı düşünüyorum. Oyunu beğendim.
Kısa incelemesi burada. Zaman ayarlı.
Kena ve Hades'in başarılar sayfasından görüntüler.
Sistem nasıl çalışıyor?
Epic Başarıları, XP değerlerine göre dört kademeye ayrılır ve bir oyunda 1.000 XP kazanıldığında Platinum Başarı verilir. Epic Başarısı kademeleri ve Başarı için elde edilen ilave XP miktarı şu şekilde:Bronz = 5-45 XP
Gümüş = 50-95 XP
Altın = 100-200 XP
Platin = 250-1000 XP
Epic haberler sayfasından alıntı :
Epic Başarılarına sahip olan oyunlarda ilerlemeni paylaşabileceğin ve takip edebileceğin yeni bir Başarılar ayrıntı sayfası bulunuyor. Bu sayfa, oyunda mevcut tüm Epic Başarılarını özetliyor, her birindeki ilerlemeni gösteriyor ve açmaya yaklaştığın Epic Başarılarını öne çıkarıyor. Her oyundaki Epic Başarıları ve Başarı ilerlemen artık kütüphanende gösterilecek. Ayrıca, mağazada gezerken mevcut tüm Epic Başarılarını Oyun Ayrıntıları Sayfalarından görebilirsin.
Beklediğin diğer güncellemeler için takipte kal. Bu yılın ilerleyen döneminde yeni sosyal özellikler ve oyuncu ödülleri yayınlayacağız.
Epic Games pazarda yükselme ve gelişme yolunda emin adımlarla ilerliyor.