Epomaker DYNATAB 75x Tuş basmama sorunu çözümü

Bahane

80+
Reaksiyon skoru
25
Arkadaşlar öncelikle herkese merhabalar malum biliyorsunuz klavyeyi güzel fiyata aldık ancak kötü tecrübeler başımıza gelmeyen kalmadı 😂 bende bu kadar uzun bekleyişlerden sonra bir hevesle açıp 1 1.5 hafta kullanabildiğim klavyeyi çok sevdim bir süre kaldırıp kenara koydum ama inatçı yapım bu şekilde bırakmamak gerektiğini bana sürekli hatırlattı bende bir konu açarak benim gibi teknik anlamda bilgisi olan arkadaşları bu konuda toplayarak bilenleri bilmeyenleri Biraraya getirip dynatabı hayata döndürme çalışmalarına başlayalım istiyorum ilk macera şöyle başladı bence esc 1 ve tab tuşları basmamaya art arda basınca geliyordu ama klavye sürekli tekrar gidiyordu sonra ufak araştırmalardan sonra içini açtım ne yapabilirim diye baktım geçen sürede 5 gün önce çözdüğümü düşünmüştüm ama maalesef o harika sorun tekrar karşıma çıktı ve devam etti. Olayı şu şekilde özetlemek isterim pcb de (klavyenin anakartı)bulunan switch bacağının girdiği yerlerinin lehimlerini yeniledim 4 gün sorunsuz kullandım ama devam etti belki bazı arkadaşlarda sorun bu şekildeddir denemelerinden yanayım bugün şans eseri avometreyle ölçüm yaparken ufak bi kısa devre ölçüm yaparken escden başlayıp f12 ve delete kadar elektrik gidiyor aklıma şöyle bir şey geldi esc nin yanındaki f1 den başlayıp esc ye ufak bir kabloyla bağlantı çekip denemek bakalım ne olacak beraber görelim, deneyecek olan arkadaşlarıma dostlarıma şimdiden başarılar hayatta her amacınızın her hayalinizin peşinden bu tutkuyla gitmeniz dileğiyle…

Ekler

• IMG_8102.webp
    IMG_8102.webp
    1.3 MB · Hit: 110
  • EBC54E0D-2D35-48A7-AD50-4AB7C3D565F5.webp
    EBC54E0D-2D35-48A7-AD50-4AB7C3D565F5.webp
    618.5 KB · Hit: 113
  • B5D41FFF-7AF5-4ED7-872C-EFBDD4786D45.webp
    B5D41FFF-7AF5-4ED7-872C-EFBDD4786D45.webp
    433.5 KB · Hit: 108
  • IMG_8073.webp
    IMG_8073.webp
    1.5 MB · Hit: 106
  • IMG_8071.webp
    IMG_8071.webp
    1 MB · Hit: 108
hocam ben de 0 tuşunun girişini söktüm elimde kaldı onu nasıl tekrar yapıştırırım bi dejumper kabloları nerden nereye lehimlemem lazım onu söyleyebilir misin
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1758174314787.webp

o siyah parça komple sökük durumda

Bu klavye iyi ki elden cikarmisim. Kimse de sorunsuz klavye gelmemiş sanırım

bilerek bozukları yolluyorlar. sounsuz olan nadir sanırım

Değişim olarak gelen üründe sıkıntılı çıktı öyle kenara kaldırdım uğraşmıyorum.

Valla iyi kazık attılar bayanda insan aldı aynı ürünü bende yeltendim ama vazgeçtim iyi ki vazgeçtim her gün bir tuş adadan ayrılıyor geçmiş olsun kullananlara

hocam ben de 0 tuşunun girişini söktüm elimde kaldı onu nasıl tekrar yapıştırırım bi dejumper kabloları nerden nereye lehimlemem lazım onu söyleyebilir misin

Alıntıyı görüntüle
o siyah parça komple sökük durumda
hocam o çıkan gri parcayı tekrar altındaki gri yere lehimleyemiyormusunuz ?

hocam o çıkan gri parcayı tekrar altındaki gri yere lehimleyemiyormusunuz ?
hocam sökülürken o gri alandan minik bi kablo daha kalktı koptu veri yolundan biri koptu sanırım o yüzden lehimlesem işe yarar mı bilemiyorum

hocam sökülürken o gri alandan minik bi kablo daha kalktı koptu veri yolundan biri koptu sanırım o yüzden lehimlesem işe yarar mı bilemiyorum
Hocam detaylı incelemek lazım.

Evet büyük bir gelişme daha beyler bu sefer çözdük sanırım f1 den sağ kanal için bağlantı aldım klavyeyi acayip zorluyorum 10saattir bir şey olmadı bakalım bu sefer kaç gün gidecek

Ekler

• 64033E0B-98D2-4276-AC92-F1397D6F9140.webp
    64033E0B-98D2-4276-AC92-F1397D6F9140.webp
    672.8 KB · Hit: 88
Hocam detaylı incelemek lazım.

Evet büyük bir gelişme daha beyler bu sefer çözdük sanırım f1 den sağ kanal için bağlantı aldım klavyeyi acayip zorluyorum 10saattir bir şey olmadı bakalım bu sefer kaç gün gidecek
Ne kadar süre dayanır ?

Son düzenleme:
an itibariyle bütün hata veren basmama sorunu yaşadığım tuşları yan devrelerinden ek bağlantı sağlayarak bağlantı kurmuş bulunmaktayım bakalım yine yoğun kullanımdan sonra tekrar deneriz görmüş oluruz ilerleyen günlerde konuyu güncelleyerek durumu nasıl yapabileceğinizi felan tekrar anlatırım. denemek isteyenler bu yöntemi isterse kendi isterse tanıdığı birine hallettirebilir.

Arkadaşlar uzunca bir test döneminden sonra artık basmam sorununun çözüldüğünü bu hatayla karşılaşmadığımı paylaşmak isterim. Evet çözdük sonunda :) yapmanız gereken ufak yan tuşların birinden artı veya eksi fark etmezbasmayan tusu artı ve eksi tarafına bağlantı almak ve onu lehimlemek esc 1 ve tab tuşları artık tamamen sorunsuz olay tamamen pcb üzerindeki bağlantının lehiminyle alakalı sanırm birazcık acele ile yaptığım daha sonra düzeltirim diye bıraktığım lehim örneklerini nasıl yapmanız gerektiğini aşağıya bırakıyorum

Yapmanız gereken orta kalınlıkta bi kablo bulup görseldeki gibi pcb üzerindeki tetik yuvasına herhangi bir kanaldan lehimlemek

Ben ölçüm yaparak aldım ölçüm cihazıyla ölçüp aynı sıradaki tuşlardan alarak yaptım tabi bu görsel ilk denemeye ait şuan tertemiz güzel bi kabloyla çekilmiş halde yeni temiz bir lehimli

Ekler

• IMG_8126.webp
    IMG_8126.webp
    1.1 MB · Hit: 78
Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,077
Üyeler
186,015