Neler Yeni

Erasmus için tavsiye verebilir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Doğan
Dostlar merhaba endüstri mühendisliği okuyorum erasmus için okulum dört okul belirlemiş bunlar:

ispanya - mondragon üniv.
çekya - west bohemia üniv.
romanya - burcharest üniv. of technology
romanya - lucian blaga univ. of sibiu

Kafam karışık olduğundan ve soracak kimsem olmadığından dolayı bunların hangisini seçeceğimi bilemiyorum.

Eğitim açısından karşılaştırdığında hangisi daha iyi veya hangi ülke avantaj ve dezavantaj olarak bakıldığında daha iyi? Sizce nereyi seçmem gerekir?

Dostlar ek olarak erasmusta is bulup calismam da gerekiyor hem calisabilecegim hem okuyup gezebilecegim bir yer bana daha mantikli geliyor Ispanyadaki okul Bilbao’da kucuk oldugu icin calisabilme olasiligim diger yerlere gore daha az Cekyadaki ise Plzen’de praga arabayla bir saat ve Bilbao’ya gore daha buyuk. Genel olarak Cekya ile Ispanya arasinda kaldim.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Mehmet Ali Koç
Hiçbir mantığa dayanmadan şöyle diyebilirim dostum romanya ve çekya çok rahat gidebileceğin ülkeler ispanyaya gitmek daha zahmetli olacağı için ben ispanyaya giderdim

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
alperen
arkadaşım Romanya da erasmus yapmıştı pek önermemişti kültürü biraz bize benziyor
İspanya için yazdığın üniversite bilbao ya yakınmış sahil kesim kendini geliştirmenin yanında sosyal aktivitelerin de olacağı için mantıklı olabilir
Çekya da ki Üniversite ise praga yakın orası da bir alternatif olabilir oralarda okumuş kişiler daha iyi tavsiyeler verecektir eminim ama sosyal açıdan Başta İspanya Sonra Çekya olabilir

Fenerli

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
145
İsim
Emirhan Acar
hocam çok bilgim yok ama bana ispanya daha cazip geldi açıkçası

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Doğan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
arkadaşım Romanya da erasmus yapmıştı pek önermemişti kültürü biraz bize benziyor
İspanya için yazdığın üniversite bilbao ya yakınmış sahil kesim kendini geliştirmenin yanında sosyal aktivitelerin de olacağı için mantıklı olabilir
Çekya da ki Üniversite ise praga yakın orası da bir alternatif olabilir oralarda okumuş kişiler daha iyi tavsiyeler verecektir eminim ama sosyal açıdan Başta İspanya Sonra Çekya olabilir
Dostum peki is bulup calisma olarak neresi daha uygun sence

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
killer penguin
romanya insanı da sıcaktır sıkıntı yok istiyosan git

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
alperen
para birimi olarak bakabilirsin mesela hangisi tr ye göre hangisi daha değerli işin maddi boyutu çevre kısmına bakabilirsin genelde merkezi yerlerde biraz daha iyi iş imkanı bulabilirsin nüfusuna bak yaptığın işle alakalı iş imkanlarını araştır mesela ben aşçılık yapıyorum benim gidipte mardinde iş aramam gibi sende kendi işinle alakalı araştırma yap. Tabii ki de En mantıklısı bana göre İspanya
Mesaj otomatik birleştirildi:

+ gezme açısından Çekya da güzel olabilir birden fazla avrupa ülkesine seyahat edip göredebilirsin

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Doğan
para birimi olarak bakabilirsin mesela hangisi tr ye göre hangisi daha değerli işin maddi boyutu çevre kısmına bakabilirsin genelde merkezi yerlerde biraz daha iyi iş imkanı bulabilirsin nüfusuna bak yaptığın işle alakalı iş imkanlarını araştır mesela ben aşçılık yapıyorum benim gidipte mardinde iş aramam gibi sende kendi işinle alakalı araştırma yap. Tabii ki de En mantıklısı bana göre İspanya

+ gezme açısından Çekya da güzel olabilir birden fazla avrupa ülkesine seyahat edip göredebilirsin
Hocam bakıldığında evet ispanya güzel fakat gideceğim yer "Arrasate" olarak geçiyor öyle barcelona veya madrid gibi yerler değil hatta üniversitede hocalar bile ingilizce bilmiyor olabilir aşırı küçük bir yer çünkü. Diğer yandan Romanyadaki okulun Bükreşte olması büyük ve merkezi bir yer olduğundan dolayı iş bulabilme olasılığım, sosyal olarak da katılabileceğim etkinlikler ve faaliyetler olmasından dolayı Romanya en azından İspanyadaki gideceğim ve okuyacağım yere kıyasla daha mantıklı. Durum böyle olduğundan ötürü Romanya ve Çekya arasında kaldım. Romanyayı arkadaşınız neden önermemişti?

Hiçbir mantığa dayanmadan şöyle diyebilirim dostum romanya ve çekya çok rahat gidebileceğin ülkeler ispanyaya gitmek daha zahmetli olacağı için ben ispanyaya giderdim
Yani öyle bana da öyle geliyordu fakat işte üniversiteyi araştırmaya başlayınca şehrin bu kadar küçük olabileceğini hiç düşünmemiştim bi googleyin isterseniz Arrasate olarak 😂

Son düzenleme:
Top Bottom