Neler Yeni

Erdoğanın açıklamaları sonrası dolar 8.85 TL yi gördü!

Atyxah

80+ Silver

MENGELE88

80+ Bronze
Sömürgelerimiz olmadığı ve gittiğimiz coğrafyalara kan götürmediğimiz için böyleymişiz. 10 yıl önce de osmanlı tarihi aynıydı ama ekonomimiz iyiydi. Şimdi ekonomi kötü olunca birden konular buna geldi...

2008 2012 arasında gayet iyi bir yönetim varmış araştırınca onu gördüm. Yani farklılıklara saygı duyan, nefret dilinden uzak, birleştiren ve eleştiriyi kabul edebilen bir yönetim varmış. Sonra başkanlık süreci dediler ülke dediler kalkıncak dediler de ben saraylar dışında gelişen bir şey göremiyorum son 10 yılda
Herzaman pusuda bekliyordu yönetim ozaman daha ufak ve gizli yapıyorlardı bazı şeyleri çünkü maximum güce ulaşmamışlardı henüz.
Şeriatçı cumhuriyet düşmanı oldukları biliniyordu ama kendilerine modern süsü verdiler üzerinede tonla borç alıp düşük faiz düşük kuru dayadılar kafaları rahattı

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dostum ekonominin iyi kötü olmasının bu olaylarla ilgisi yok. Artık güçleniyoruz ve gelişiyoruz. He sen çıkıp ''yaw abi dolar 10 olmuş ne gelişmesi dersen'' saygı falan duymam kardeşim. Her şeyi dolara bağlamanın anlamsız olduğunu anlatmaları lazım size. Ayrıca sömürgelerimiz ve gittiğimiz coğrafyada kan dökmediğimiz için böyleyiz dedim dediğimin arkasındayım. Osmanlı zulmetseydi bunları konuşmazdık. Ama sizin gibiler her şeyi hükümetten bulduğu için ülkede algı oluşuyor. Amerika bugün Irak'a demokrasi ve barış götürüyordu. Yersen
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğiniz Almanya sanayi ve lokomotif alanda en iyi olan ülkelerden biri. Osmanlı'nın tek hatası Sanayi devrimini kaçırması dedim. Nerenizle okuyorsunuz bunları yoksa işinize mi gelmiyor görmek ?
Osmanlı bitti ve çok güçlü bit Türkiye kuruldu dostum. 2010 yılına git bak ciddi biçimde artık geliştiğimiz bir dönemdeydik. Kurumlar görevini yapıyordu torpil bu kadar yerleşmemişti . İnsanlar çalışınca karşılığını alıyordu. Sonra resmen tek adam rejimine döndük.
Ayrıca ekonomiyi dolara bağlamıyorum ama ülkede işsizlik muazzam düzeye ulaşmış durumda. İnsanlar her geçen gün daha da aç sefil hale geliyor.

En ufak bir hobi artık lüks olmuş. Ülke gidip 1. En büyük ekonomi olsa ne olur? Üretim dallarının hepsi birer birer kapatılmış, gidip en 1. En büyük ekonomi olsak ne olur? Teyfik saydam Hıfzıssıhha enstitüsünü kapatanlar şimdi aşı tedarik edemiyorlar yabancı ülkelerden.
Ne ektiysek onu biçiyoruz üzgünüm.

Ülkenin eski başbakanının çocuğu Venezuela ile nasıl anılıyor azıcık araştırırsan görürsün. Artık 80 milyon bir adamı memnun etmek için çalışmasak mı diyorum? Biraz liyakatle insanlar bir yere gelse çok mu kötü olur?

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
Hocam ülke olarak gelişiyoruz diyoruz ama gelişme sadece gösterişte aslında herşeyi borçla yapıyoruz ve bu da aslında gelişme felan yok demek oluyor
Diğer bu almanya hollanda fransa amerika gibi gelişmiş ülkelerde ise hayat gerçekten yaşanabilecek derecede normal ve daha rahat konforlu araba daha ucuz elektronik daha ucuz giysi ve yiyicek de aynı şekilde tek pahalı olan şey ev kiraları ve fiyatları o da devede pire kalıyor o kadar + özelliğin yanında e tabi birde onların parasının değeri bizim para değerimizden kat ve kat yüksek olunca durum bizim için içler acısı aslında bir ülkenin sadece parasının diğer ülkelere göre değerine bakarak bile gelişip gelişmemekte olduğunu anlayabilirsin
hocam dün bulgur ve makarna ithal ürünler listesine girdi nereye gelişiyoruz 😳

war20anty

80+ Bronze
Ülkemizin kötü gidişatını tamamen hükümete değil de biraz dış politikaya bağlasak aklınızdaki sorular çözülecek de. He tabii ki hükümetin suçu var mı var. Şuan ki durumdan hükümette memnun değil zaten.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Ülkemizin kötü gidişatını tamamen hükümete değil de biraz dış politikaya bağlasak aklınızdaki sorular çözülecek de. He tabii ki hükümetin suçu var mı var. Şuan ki durumdan hükümette memnun değil zaten.
Dış politikaları yönetenler de bu hükumet değil mi?
Ben her yaptığı şey yanlış demiyorum bu arada yanlış anlaşılmasın. Gücü aldıktan sonra zehirlendiklerini düşünüyorum yoksa 2010 2008lerde bence gayet iyi bir yönetim varmış. En azından araştırmalarım onu gösteriyor.

war20anty

80+ Bronze
Evet bu hükümet. Ama şöyle bir durum var. Önceki hükümetler hep susmuş ve pasif kalmış diğer ülkelerin dış politikalarına karşı. Bu hükümet biraz daha sert ve masaya yumruğunu vuruyor. Bunun sonucunda onların politikalarını engellediğimiz için bizi sıkıntıya sokuyorlar. Ve ülke de sıkıntıyı halk yaşıyor. Üstüne üstlük algı yapıp tüm suçu hükümete atıyorlar. Ben şahsen bu ülke için sıkıntı yaşamaya razıyım siz değilseniz saygı duyarım sıkıntı yok.
politikaları yönetenler de bu hükumet değil mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Alii
Yakın bir süre içerisinde 3.kez aynı hataya düşüyor ne zaman çıkıp Merkez Bankası ve Faiz hakkında yorup yapsa dolar direk yükseliyor.Hala farkına varmıyor varmak mı istemiyor anlamak mümkün değil.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Evet bu hükümet. Ama şöyle bir durum var. Önceki hükümetler hep susmuş ve pasif kalmış diğer ülkelerin dış politikalarına karşı. Bu hükümet biraz daha sert ve masaya yumruğunu vuruyor. Bunun sonucunda onların politikalarını engellediğimiz için bizi sıkıntıya sokuyorlar. Ve ülke de sıkıntıyı halk yaşıyor. Üstüne üstlük algı yapıp tüm suçu hükümete atıyorlar. Ben şahsen bu ülke için sıkıntı yaşamaya razıyım siz değilseniz saygı duyarım sıkıntı yok.
Ben birileri sarayda sefa çeksin, birileri uyuşturucu ticareti yaparak benim 100 yılda kazanacağım parayı 1 günde kazansın diye sıkıntı yaşamaya razı değilim . Olmayacağım da.

Kur artışı faizin sebebidir
Faiz kur artışının sebebi değildir. Bu ayrıma bile varamayan biri var başta.

war20anty

80+ Bronze
Dış politikaları yönetenler de bu hükumet değil mi?
Ben her yaptığı şey yanlış demiyorum bu arada yanlış anlaşılmasın. Gücü aldıktan sonra zehirlendiklerini düşünüyorum yoksa 2010 2008lerde bence gayet iyi bir yönetim varmış. En azından araştırmalarım onu gösteriyor.
Bende tamamen doğru yapıyor demiyorum. AKP 2008-2012 yönetiminde teknoloji üretenleri ülkeye getirdiği için hiç bir sıkıntımız yoktu ve çıkarlarımız uyuşuyordu. O yüzden iyi yönetiyorlardı. Yanlışları bu teknoloji firmalarını ülkeden teker teker çıkarmaları.

Sıpekular

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,016
İsim
İbrahim
İşin garibi Google'da gözükmemesi 8.85'in

war20anty

80+ Bronze
Ben birileri sarayda sefa çeksin, birileri uyuşturucu ticareti yaparak benim 100 yılda kazanacağım parayı 1 günde kazansın diye sıkıntı yaşamaya razı değilim . Olmayacağım da.

Kur artışı faizin sebebidir
Faiz kur artışının sebebi değildir. Bu ayrıma bile varamayan biri var başta.
Ben dış politikadan bahsediyorum sen işin içine sarayı kattın, uyuşturucuyu kattın dostum. Ne alaka şimdi ? Algı yiyenlerden ne farkın var. Neyse.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,034,206
Üyeler
163,969
Son üye
Vlcyy
Top Bottom