Neler Yeni

Erdoğanın açıklamaları sonrası dolar 8.85 TL yi gördü!

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Öyle hocam öyle hayat cidden zor 135 bine 2021 sıfır egea aldık en boş paket görseniz araba çekmiyor 1.4 95 beygir ve biz bu arabayı bu piyasada bu fiyata sıfıra aldığımıza seviniyoruz aslında ağlanacak halimize gülüyoruz
Piyasa uçmadan önce 55 e 2016 easy paket egea almıştık. Onun borcu bir şekilde bitti o süre zarfında şükürler olsun aile durumumuz da iyi bir hale geldik ondan sonra onu satıp 2016 Toyota corolla premium paket aldık. Egea 55 bile etmezmiş onu anladım hocam ben araba değiştikten sonra.

Piyasa uçmadan önce 55 e 2016 easy paket egea almıştık. Onun borcu bir şekilde bitti o süre zarfında şükürler olsun aile durumumuz da iyi bir hale geldik ondan sonra onu satıp 2016 Toyota corolla premium paket aldık. Egea 55 bile etmezmiş onu anladım hocam ben araba değiştikten sonra.
Öyle hocam biz mesela bundan önce 2020 de nissan navara aldık 135 bine ve arada sadece bir yıl fark var düşünebiliyor musunuz
2.3 motor 160 beygir turbo dizel tam bir canavar 4x2 lik olanından ve orta paket şimdi ise bu arabanın 4x2 liği üretilmiyor ama 4x4 leri 300 binden fazla

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Öyle hocam biz mesela bundan önce 2020 de nissan navara aldık 135 bine ve arada sadece bir yıl fark var düşünebiliyor musunuz
2.3 motor 160 beygir turbo dizel tam bir canavar 4x2 lik olanından ve orta paket şimdi ise bu arabanın 4x2 liği üretilmiyor ama 4x4 leri 300 binden fazla
Maalesef aşırı saçma hocam. Dışarıda ki araba fiyatlarını görünce hayal kurmamak veya karşılaştırmamak elde değil. Şuan sahip olduğumuz birim fiyatına dışarıda bir 2014 model Ferraria 458 Italia alabiliyoruz :) Buna da çok şükür yine de.

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz
Geçen hafta 15 e aldığım dis macunu 60 tl olmuş savaşta mıyız?

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4

war20anty

80+ Bronze
Hocam ülke olarak gelişiyoruz diyoruz ama gelişme sadece gösterişte aslında herşeyi borçla yapıyoruz ve bu da aslında gelişme felan yok demek oluyor
Diğer bu almanya hollanda fransa amerika gibi gelişmiş ülkelerde ise hayat gerçekten yaşanabilecek derecede normal ve daha rahat konforlu araba daha ucuz elektronik daha ucuz giysi ve yiyicek de aynı şekilde tek pahalı olan şey ev kiraları ve fiyatları o da devede pire kalıyor o kadar + özelliğin yanında e tabi birde onların parasının değeri bizim para değerimizden kat ve kat yüksek olunca durum bizim için içler acısı aslında bir ülkenin sadece parasının diğer ülkelere göre değerine bakarak bile gelişip gelişmemekte olduğunu anlayabilirsin
Hocam dediğiniz ülkelerdeki hayatın ferah olması gayet normal. Adamlar sömüre sömüre bitiremedi ve hala daha sömürüyorlar. Osmanlı da gittiği yerlerde hoşgörü değil de kan ve gözyaşı akıtsaydı bütün dünya hizmetimiz altında olurdu. Ama yapmadılar çünkü dinimiz böyle emretmiyor. İnsanları öldürmeyeceksin, kötülük yapmayacaksın, zulmetmeyeceksin diyor. Ama nedense o çok medeni ve çağdaş (!) Batı gittiği her yerde kan ve gözyaşı akıtmaktan başka hiçbir şey yapmadı. Tabii ki teknolojilerini almamız lazımdı Osmanlı Sanayi Devrimini kaçırdı tek hatamız. Yani şimdi sen yaşını bilmiyorum ama gençsin. Gidip kendini o ülkedeki gençlerle kıyaslamayacaksın. Sen ortadoğu gibi bir yerdesin. Terör var, ABD, Rusya vb devletlerin politikaları var bir yandan onlarla mücadele ediyorsun vesaire vesaire daha uzatılabilir. Fransa'da yaşayan, Almanya'da yaşayan, İngiltere'de yaşayan bir gencin böyle dertleri var mı peki ? Bir zahmet rahat yaşasınlar.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Herkes sömürü demiş ama 2. Dünya savaşından sonra sıfırdan sadece çalışarak ve doğru ekonomik hamleler yaparak büyüyen Almanya'ya gidip bakabilirsiniz. İnşallah biz de artık bu tarz şeyleri bahane olarak sunmayıp oturup ülke gelişimi için çalışırız

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
evet her şeyi savunan arkadaşları burayada bekliyorum bu sefer ne dicekler acaba
sadsadasdasdasdsaads
Sömürgelerimiz olmadığı ve gittiğimiz coğrafyalara kan götürmediğimiz için böyleymişiz. 10 yıl önce de osmanlı tarihi aynıydı ama ekonomimiz iyiydi. Şimdi ekonomi kötü olunca birden konular buna geldi...

2008 2012 arasında gayet iyi bir yönetim varmış araştırınca onu gördüm. Yani farklılıklara saygı duyan, nefret dilinden uzak, birleştiren ve eleştiriyi kabul edebilen bir yönetim varmış. Sonra başkanlık süreci dediler ülke dediler kalkıncak dediler de ben saraylar dışında gelişen bir şey göremiyorum son 10 yılda

MENGELE88

80+ Bronze
Herkes sömürü demiş ama 2. Dünya savaşından sonra sıfırdan sadece çalışarak ve doğru ekonomik hamleler yaparak büyüyen Almanya'ya gidip bakabilirsiniz. İnşallah biz de artık bu tarz şeyleri bahane olarak sunmayıp oturup ülke gelişimi için çalışırız
Almanya Amerikan imparatorluğunun üst seviye bir eyaleti rolü araba ve ilaç satmak Avrupa ekonomisinin çökmesini engellemek dolayısıyla Rusyaya karşı sağlam bir blok olmak

Son düzenleme:

war20anty

80+ Bronze
Sömürgelerimiz olmadığı ve gittiğimiz coğrafyalara kan götürmediğimiz için böyleymişiz. 10 yıl önce de osmanlı tarihi aynıydı ama ekonomimiz iyiydi. Şimdi ekonomi kötü olunca birden konular buna geldi...

2008 2012 arasında gayet iyi bir yönetim varmış araştırınca onu gördüm. Yani farklılıklara saygı duyan, nefret dilinden uzak, birleştiren ve eleştiriyi kabul edebilen bir yönetim varmış. Sonra başkanlık süreci dediler ülke dediler kalkıncak dediler de ben saraylar dışında gelişen bir şey göremiyorum son 10 yılda
Dostum ekonominin iyi kötü olmasının bu olaylarla ilgisi yok. Artık güçleniyoruz ve gelişiyoruz. He sen çıkıp ''yaw abi dolar 10 olmuş ne gelişmesi dersen'' saygı falan duymam kardeşim. Her şeyi dolara bağlamanın anlamsız olduğunu anlatmaları lazım size. Ayrıca sömürgelerimiz ve gittiğimiz coğrafyada kan dökmediğimiz için böyleyiz dedim dediğimin arkasındayım. Osmanlı zulmetseydi bunları konuşmazdık. Ama sizin gibiler her şeyi hükümetten bulduğu için ülkede algı oluşuyor. Amerika bugün Irak'a demokrasi ve barış götürüyordu. Yersen
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğiniz Almanya sanayi ve lokomotif alanda en iyi olan ülkelerden biri. Osmanlı'nın tek hatası Sanayi devrimini kaçırması dedim. Almanya'yı sömürü olarak bahane etmedim. Nerenizle okuyorsunuz bunları yoksa işinize mi gelmiyor görmek ?

Son düzenleme:
Top Bottom