Neler Yeni

Erdoğanın açıklamaları sonrası dolar 8.85 TL yi gördü!

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Ben dış politikadan bahsediyorum sen işin içine sarayı kattın, uyuşturucuyu kattın dostum. Ne alaka şimdi ? Algı yiyenlerden ne farkın var. Neyse.
Çünkü dış politikayı yönetenler bunlar
İsterse gitsin her yerde one minute desin. Halkına gelince bu bahsettiğim şeyler varsa gerisi önemli değil. Halk aç

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
Dostum inanılmazsın bu soruyu sordun yanıtladım hala soruyorsun. İyi forumlar iyi günler :)
Teşekkür ederim dostum iyi günler. Hakaret etmeden rencide etmeden fikirlerini belirttiğin için teşekkür ederim

Awerquan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
585
İsim
Ege
Hocam dediğiniz ülkelerdeki hayatın ferah olması gayet normal. Adamlar sömüre sömüre bitiremedi ve hala daha sömürüyorlar. Osmanlı da gittiği yerlerde hoşgörü değil de kan ve gözyaşı akıtsaydı bütün dünya hizmetimiz altında olurdu. Ama yapmadılar çünkü dinimiz böyle emretmiyor. İnsanları öldürmeyeceksin, kötülük yapmayacaksın, zulmetmeyeceksin diyor. Ama nedense o çok medeni ve çağdaş (!) Batı gittiği her yerde kan ve gözyaşı akıtmaktan başka hiçbir şey yapmadı. Tabii ki teknolojilerini almamız lazımdı Osmanlı Sanayi Devrimini kaçırdı tek hatamız. Yani şimdi sen yaşını bilmiyorum ama gençsin. Gidip kendini o ülkedeki gençlerle kıyaslamayacaksın. Sen ortadoğu gibi bir yerdesin. Terör var, ABD, Rusya vb devletlerin politikaları var bir yandan onlarla mücadele ediyorsun vesaire vesaire daha uzatılabilir. Fransa'da yaşayan, Almanya'da yaşayan, İngiltere'de yaşayan bir gencin böyle dertleri var mı peki ? Bir zahmet rahat yaşasınlar.
Almanya denen ülke 2.Dünya Savaşı sonrası adeta parçalanmıştı. Neredeyse ülkede genç nüfus bitmişti. Ayrıca ülkelerinin bağımsızlık denen kavramı elinden alınmıştı ve ülke 2'ye bölünmüştü. Ayrıca sömürge duruma düşmüşlerdi. En kötü işleri Alman vatandaşlarına yaptırıyorlardı. Ayrıca Sanayi Devrimi'nde yapılan her türlü gelişme bombalama vs. sayesinde tamamıyla yok olmuştu. Yani 2. Dünya Savaşı sonrası bizden kötü durumdalardı bunu anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca şu an o devlete rest buna rest çekiyoruz bu yüzden bize karşılar gibi bir durumdan bahsetmek yanlış olur çünkü dış politikada dikkatlice takip edersiniz anlarsınız ki pasif durumdayız. Mustafa Kemal Atatürk zamanında çok daha fazla saygı duyulan bir ülkeydik. Şu an ki durumla karşılaştırılamayacak düzeydeydi. Bu yüzden bu kavram çok yanlış bunu bir geçelim. Ayrıca büyüyüp gelişiyoruz lafını da bir ele alalım. Büyüyüp geliştiğimiz falan yok. Kişi başına düşen gelir her sene azalırken vergiler çok daha fazla bir biçimde arttırıldığı için kağıt üstünde yüzde 7 büyüdük deniyor. Ayrıca Osmanlı'nın tek hatası Sanayi Devrimi'ni kaçırmak falan değil Kapitülasyonlar, Padişah olmaması gereken kişilerin başa geçirilmesi vs vs bunlar daha çok küçük örnekler. Devlet yönetiminde din vs düşünceme göre bir kenara bırakılmalıdır. Kendi ülkenin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmalısın. Burayı sakın sömürgeciliği övüyor diye algılamayın. Tam anlamıyla karşısındayım dediğim anlam bu değil.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca belki farkında değilsinizdir ancak bu ülkede faiz ile oynanıyor ve birileri sürekli zengin yapılıyor.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Artık güçleniyoruz ve gelişiyoruz.
Her şeyi dolara bağlamanın anlamsız olduğu
Her şeyi dışardan aldığımız için doların artması direkt hayatımızı etkiliyor. Dolara bağlamayıp ne yapalım? Ayrıca güçlenip geliştiğimiz kısmına gram katılmıyorum. Kişi başı gelir her sene düşerken, açlık sınırı artarken, insanlar parasızlıktan intihar ederken, neyin büyümesinden bahsediyorsun? Anca kağıt üstünde büyüyoruz. Meyvelerini bir alamadık şu büyümelerin. Bundan sonra allah gökten inip akp'ye, rte'ye oy ver dese, hadi işine kardeşim derim.

war20anty

80+ Bronze
Almanya denen ülke 2.Dünya Savaşı sonrası adeta parçalanmıştı. Neredeyse ülkede genç nüfus bitmişti. Ayrıca ülkelerinin bağımsızlık denen kavramı elinden alınmıştı ve ülke 2'ye bölünmüştü. Ayrıca sömürge duruma düşmüşlerdi. En kötü işleri Alman vatandaşlarına yaptırıyorlardı. Ayrıca Sanayi Devrimi'nde yapılan her türlü gelişme bombalama vs. sayesinde tamamıyla yok olmuştu. Yani 2. Dünya Savaşı sonrası bizden kötü durumdalardı bunu anlatmaya çalışıyorum. Ayrıca şu an o devlete rest buna rest çekiyoruz bu yüzden bize karşılar gibi bir durumdan bahsetmek yanlış olur çünkü dış politikada dikkatlice takip edersiniz anlarsınız ki pasif durumdayız. Mustafa Kemal Atatürk zamanında çok daha fazla saygı duyulan bir ülkeydik. Şu an ki durumla karşılaştırılamayacak düzeydeydi. Bu yüzden bu kavram çok yanlış bunu bir geçelim. Ayrıca büyüyüp gelişiyoruz lafını da bir ele alalım. Büyüyüp geliştiğimiz falan yok. Kişi başına düşen gelir her sene azalırken vergiler çok daha fazla bir biçimde arttırıldığı için kağıt üstünde yüzde 7 büyüdük deniyor. Ayrıca Osmanlı'nın tek hatası Sanayi Devrimi'ni kaçırmak falan değil Kapitülasyonlar, Padişah olmaması gereken kişilerin başa geçirilmesi vs vs bunlar daha çok küçük örnekler. Devlet yönetiminde din vs düşünceme göre bir kenara bırakılmalıdır. Kendi ülkenin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmalısın. Burayı sakın sömürgeciliği övüyor diye algılamayın. Tam anlamıyla karşısındayım dediğim anlam bu değil.

Ayrıca belki farkında değilsinizdir ancak bu ülkede faiz ile oynanıyor ve birileri sürekli zengin yapılıyor.
Peki hocam onlar çalışkandı ve şuanda da çok iyi durumdalar ürettiler kazdılar falan filan. Biz ne yaptık o dönem o adamlarla aynı duruma gelmişiz her şeyi bitik bir Almanya diyorsun. O zamanki tembelliğimizin suçunu neden hükümete bağlıyoruz ? Ayrıca dış politikada pasif olduğumuzu düşünmüyorum. Hele hele ortadoğu gibi bir yerde pasif olduğumuzu hiç düşünmüyorum. Osmanlı'nın en büyük hatası Sanayi Devrimi hocam diğer söylediğiniz nedenler küçük örnekler ve toparlanılabilir ve halledilebilirlerdi. Devlet yönetiminde dini ayırmak bir dinsizin yapacağı iş. Müslüman bir hanedandan bahsediyoruz. Ayrıca ne olursa olsun din emrediyor diye de değil sırf ülkem iyi olucak diye insan öldürmem. Hitler, Stalin, Lenin gibi adamlardan farkım kalmaz çünkü.

Clusters

80+
Dostum ekonominin iyi kötü olmasının bu olaylarla ilgisi yok. Artık güçleniyoruz ve gelişiyoruz. He sen çıkıp ''yaw abi dolar 10 olmuş ne gelişmesi dersen'' saygı falan duymam kardeşim. Her şeyi dolara bağlamanın anlamsız olduğunu anlatmaları lazım size. Ayrıca sömürgelerimiz ve gittiğimiz coğrafyada kan dökmediğimiz için böyleyiz dedim dediğimin arkasındayım. Osmanlı zulmetseydi bunları konuşmazdık. Ama sizin gibiler her şeyi hükümetten bulduğu için ülkede algı oluşuyor. Amerika bugün Irak'a demokrasi ve barış götürüyordu. Yersen

Dediğiniz Almanya sanayi ve lokomotif alanda en iyi olan ülkelerden biri. Osmanlı'nın tek hatası Sanayi devrimini kaçırması dedim. Almanya'yı sömürü olarak bahane etmedim. Nerenizle okuyorsunuz bunları yoksa işinize mi gelmiyor görmek ?
siyasal islamın kökünü kurutasıya kadar bu ülkeye huzur gelmez

war20anty

80+ Bronze

Hocam faiz ile oynayanları, merkez bankasına dokunanları ne yapıyorlar çok iyi biliyoruz artık bunları geçmemiz lazım.

siyasal islamın kökünü kurutasıya kadar bu ülkeye huzur gelmez
Sen siyasal islam diyebilirsin dostum.

Clusters

80+
Peki hocam onlar çalışkandı ve şuanda da çok iyi durumdalar ürettiler kazdılar falan filan. Biz ne yaptık o dönem o adamlarla aynı duruma gelmişiz her şeyi bitik bir Almanya diyorsun. O zamanki tembelliğimizin suçunu neden hükümete bağlıyoruz ? Ayrıca dış politikada pasif olduğumuzu düşünmüyorum. Hele hele ortadoğu gibi bir yerde pasif olduğumuzu hiç düşünmüyorum. Osmanlı'nın en büyük hatası Sanayi Devrimi hocam diğer söylediğiniz nedenler küçük örnekler ve toparlanılabilir ve halledilebilirlerdi. Devlet yönetiminde dini ayırmak bir dinsizin yapacağı iş. Müslüman bir hanedandan bahsediyoruz. Ayrıca ne olursa olsun din emrediyor diye de değil sırf ülkem iyi olucak diye insan öldürmem. Hitler, Stalin, Lenin gibi adamlardan farkım kalmaz çünkü.
o zaman tarikatçıları ve şeriatçıları astık asmamız gerekiyordu
adamlar 20 yılda 2 trilyon dolar vergi topladı her yeri özelleştirdiler bunlar sayesinde güzel bir dönem geçirdik 2002-2010
dış politikada eeyyyy demekle iş olmaz daha ingilizce bilmiyor ecevit bile daha iyi devlet başkanıydı
ortadoğuda me alabildik ösoyu destekledik hiçbir şey yok noldu petroller bize mi aktı?

Top Bottom