Neler Yeni

Erdoğanın açıklamaları sonrası dolar 8.85 TL yi gördü!

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Sormayın hocam. Kuzenlerim bir geliyor parayı yarınları yokmuş gibi harcıyorlar. İşin garibi bitmiyor. :unsure: En kötü ihtimalle onlarla samimi olduğum için belki almanyaya gidebilirim. En azından gidip bir görmeyi düşünüyorum. Çalışma olayları vs. nasıl oluyor detaylıca bilmiyorum.
Hocam ülke olarak gelişiyoruz diyoruz ama gelişme sadece gösterişte aslında herşeyi borçla yapıyoruz ve bu da aslında gelişme felan yok demek oluyor
Diğer bu almanya hollanda fransa amerika gibi gelişmiş ülkelerde ise hayat gerçekten yaşanabilecek derecede normal ve daha rahat konforlu araba daha ucuz elektronik daha ucuz giysi ve yiyicek de aynı şekilde tek pahalı olan şey ev kiraları ve fiyatları o da devede pire kalıyor o kadar + özelliğin yanında e tabi birde onların parasının değeri bizim para değerimizden kat ve kat yüksek olunca durum bizim için içler acısı aslında bir ülkenin sadece parasının diğer ülkelere göre değerine bakarak bile gelişip gelişmemekte olduğunu anlayabilirsin

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Hocam ülke olarak gelişiyoruz diyoruz ama gelişme sadece gösterişte aslında herşeyi borçla yapıyoruz ve bu da aslında gelişme felan yok demek oluyor
Diğer bu almanya hollanda fransa amerika gibi gelişmiş ülkelerde ise hayat gerçekten yaşanabilecek derecede normal ve daha rahat konforlu araba daha ucuz elektronik daha ucuz giysi ve yiyicek de aynı şekilde tek pahalı olan şey ev kiraları ve fiyatları o da devede pire kalıyor o kadar + özelliğin yanında e tabi birde onların parasının değeri bizim para değerimizden kat ve kat yüksek olunca durum bizim için içler acısı aslında bir ülkenin sadece parasının diğer ülkelere göre değerine bakarak bile gelişip gelişmemekte olduğunu anlayabilirsin
Gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkeler neden gelişti.
1-Zamanında ve şimdi halen sömürgecilik yapıyorlar ve oluk oluk para akıyor.
2-Oradaki insanları sömürüp iyilerini kendilerine alıyorlar.
3-Çıkarları olucak er yerdeki darbe ve terörizm'e destek vererek oralara konuyorlar.
Bunlar olsa biz de zengindik.
Cidden çok fazla kazanıyorlar ve bildiğim kadarı ile Fransa hep eski afrika sömürgelerinden zamanında yaptırdığı şeyleri bahane göstererk gelirlerinin şaka değil %90 bir vergi alıyor kalanı ise o devlete gidiyor. Düşün artık ne kadar para olduğunu.
İşte namusunla ne yapsan hep en az kazanırsın. He suçumuz var mı var o ayrı.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Hocam dediğim gibi kuzenlerim ile samimiyiz. Aslında benim kuzenim annemin yeğeni oluyor kendisi. Benim annem onun teyzesi olduğu için onlarda samimi. Orda bu tarz samimi bir kaç akrabamız daha var annemin halası, çocukları vs gibi. Gerçekten gelişmiş ülkelerde hayat standartı çok yüksek. Adı üstünde gelişmiş ülke. Benim bir ingilizce hocam vardı 40 lı yaşlardaydı sanırım bize şey demişti. "Ben çocukken Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında yer alıyordu ben okudum mesleğimi elde ettim ve yıllardır çalışıyorum fakat Türkiye hala gelişmekte olan ülkeler arasında yer alıyor. İşin üzücü kısmı gelişmekten ziyade geriye gitmiş olmamız. Daha dün sabah konuşuyorduk kuzenim ile kendime 500 euroluk bir araba alıcam idareten diyor. 500 birime burada lastik alamıyorsunuz.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Gelişmişlik düzeyi yüksek olan ülkeler neden gelişti.
1-Zamanında ve şimdi halen sömürgecilik yapıyorlar ve oluk oluk para akıyor.
2-Oradaki insanları sömürüp iyilerini kendilerine alıyorlar.
3-Çıkarları olucak er yerdeki darbe ve terörizm'e destek vererek oralara konuyorlar.
Bunlar olsa biz de zengindik.
Cidden çok fazla kazanıyorlar ve bildiğim kadarı ile Fransa hep eski afrika sömürgelerinden zamanında yaptırdığı şeyleri bahane göstererk gelirlerinin şaka değil %90 bir vergi alıyor kalanı ise o devlete gidiyor. Düşün artık ne kadar para olduğunu.
İşte namusunla ne yapsan hep en az kazanırsın. He suçumuz var mı var o ayrı.
Evet haklısınız hocam ama eğer ilerlemek istiyorsan mecbur onların yaptıklarını sen de yapıcaksın ki bir yerlere varabilesin yoksa senin ülkende öyle Arabistan gibi patrol bolluğu felan yok ki parayı kırasın bu işten hayat acı devam etmek için kötü şeyleri göze almalısın

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Evet haklısınız hocam ama eğer ilerlemek istiyorsan mecbur onların yaptıklarını sen de yapıcaksın ki bir yerlere varabilesin yoksa senin ülkende öyle Arabistan gibi patrol bolluğu felan yok ki parayı kırasın bu işten
Arkadaşlar kimse yanlış anlamasın inançlı bir bireyim. Fakat Allah, kitap, Kuran diyerek bir ilerleme kaydedemiyoruz. Sadece dua ile olmuyor bu işler dinimizin de emrettiği gibi önce çalışmak gerekiyor.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Evet haklısınız hocam ama eğer ilerlemek istiyorsan mecbur onların yaptıklarını sen de yapıcaksın ki bir yerlere varabilesin yoksa senin ülkende öyle Arabistan gibi patrol bolluğu felan yok ki parayı kırasın bu işten hayat acı devam etmek için kötü şeyleri göze almalısın
Arabistanın başındaki Suud ailesi tarihine bakarsanız ülkeyi yönetime almaları İngilizlerin pazarladığı arap ayaklanmasının baş isimlerinden olduğunu ve şerif hüseyine verilen sözü tutmayıp onlara verdiler. Bu arada şerif hüseyin ve suud ailesindne nefret ediyorum. Peygamber soyundan ama nefretlik ve hain bir insan şerif hüseyin ve suudlar.

Hocam dediğim gibi kuzenlerim ile samimiyiz. Aslında benim kuzenim annemin yeğeni oluyor kendisi. Benim annem onun teyzesi olduğu için onlarda samimi. Orda bu tarz samimi bir kaç akrabamız daha var annemin halası, çocukları vs gibi. Gerçekten gelişmiş ülkelerde hayat standartı çok yüksek. Adı üstünde gelişmiş ülke. Benim bir ingilizce hocam vardı 40 lı yaşlardaydı sanırım bize şey demişti. "Ben çocukken Türkiye gelişmekte olan ülkeler arasında yer alıyordu ben okudum mesleğimi elde ettim ve yıllardır çalışıyorum fakat Türkiye hala gelişmekte olan ülkeler arasında yer alıyor. İşin üzücü kısmı gelişmekten ziyade geriye gitmiş olmamız. Daha dün sabah konuşuyorduk kuzenim ile kendime 500 euroluk bir araba alıcam idareten diyor. 500 birime burada lastik alamıyorsunuz.
Öyle hocam öyle hayat cidden zor 135 bine 2021 sıfır egea aldık en boş paket görseniz araba çekmiyor 1.4 95 beygir ve biz bu arabayı bu piyasada bu fiyata sıfıra aldığımıza seviniyoruz aslında ağlanacak halimize gülüyoruz

Top Bottom