FR13NDSLX
80+ Platinum
- Reaksiyon skoru
- 11,638
Hastalığına çare olacaksa neden olmasın.Well done Mr. Analyst. You described me exatcly true and maybe you should work in criminal as psychologist.
Hastalığına çare olacaksa neden olmasın.Well done Mr. Analyst. You described me exatcly true and maybe you should work in criminal as psychologist.
Bu saydıklarına ek olarak konuyu açan arkadaşın profil resmini eklemeyi unutmuşsunAlexa profilin bende iyice oturdu knk
Togg konusu
Din konusu
Erduvan konusu
Saygılar iyi forumlar.
O onun fotosu değil yanlış bilmiyorsam youtube da olan din kanalıydı.Bu saydıklarına ek olarak konuyu açan arkadaşın profil resmini eklemeyi unutmuşsunMuhtemelen arkada gözüken kitaplar dinle ilgili kitaplar. Fotoya baktığımda at gözlüğü takmış bir erduvancıya benziyor zaten
Milletin düşüncelerini dinlemeden kendi bildiklerini doğru olarak kabul eden, okumadan yanlış bilgilerle siyasete dini alet eden bir kesimi savunan kişiyle polemiğe girmemek lazım he diyip geççen
@Bura.K ne güzel açıklama yapmış adam okumamış bile. "Oku" diye vahiy gelinen bir milletin hiç okumadan polemik yaratmaya çalışıp dini savunması da çok saçma
)
Belli işte aynı b*kun lacivertiO onun fotosu değil yanlış bilmiyorsam youtube da olan din kanalıydı.
Bu saydıklarına ek olarak konuyu açan arkadaşın profil resmini eklemeyi unutmuşsunMuhtemelen arkada gözüken kitaplar dinle ilgili kitaplar. Fotoya baktığımda at gözlüğü takmış bir erduvancıya benziyor zaten
Milletin düşüncelerini dinlemeden kendi bildiklerini doğru olarak kabul eden, okumadan yanlış bilgilerle siyasete dini alet eden bir kesimi savunan kişiyle polemiğe girmemek lazım he diyip geççen
@Bura.K ne güzel açıklama yapmış adam okumamış bile. "Oku" diye vahiy gelinen bir milletin hiç okumadan polemik yaratmaya çalışıp dini savunması da çok saçma
)
Ne güzel demişsiniz hocam. Güzel laf sokmuşsunuz. Bu dini siyasete alet edenlere, edenleri destekleyenlere her şey müstahak.Belli işte aynı b*kun lacivertiDinle ilgili birşeyler var arkada, milletin yazdığını da okumayan birine, ne denir ki?
"Bir delil ile kırk alimi yendim, kırk delil ile bir cahili yenemedim"
Kurtuba Cami inşa edilirken kilise olarak inşa edilmiş geri kilise olması normal.Din Öfkesi Kısmında sizi Anlamamakla beraber Verdiğim Örnek UNESCO Dünya Mirası ve Suanda İbadet icin Klise Olarak Kullanıyor.
Ayrıca Saygısızlık yok, Cami Kısımlarıda Restore Edilmiş ve Ayrıca Cami Kısmıda var ama Klise olarak kullanıyor aktif Olarak.
Cami Kısmı Kültürel yani. Ayasofya gibi.
Bence Cami olarakta Diplomatik vesair bir orta yol bulunabilir cünkü örneği var.
Sadece kime yakınlaşmalı sorusuna cevap verebilirim.İşte bu çok kötü bir olay. Neden biliyor musun? Batılılar ile ters düşüyoruz. Batı'da 10 ülke varsa 9'u bizden üstün ve ambargo uygulayacak kabiliyete sahip. Bak şimdi, sen AB ile mi ittifak olurdun yoksa Afrika veya Çin ile mi? Cevap basit; tabii ki Avrupa. Hem konum olarak yakın hem Ekonomik modelleri daha iyi hem nüfus olarak daha düşükler ve daha iyi kuralları var. Bide kalabalıklar, arkan sağlam yani. Ancak biz Çin ile yakın olmayı seçtik. Çin'de bizim yanımızda olmak istemiyor. Neden mi? İslam'ı uyguluyoruz. Senin Ülken İslamcıl bir zihniyete sahip olsa yanına Ateistlerle dolu bir ülke alır mıydın? Almazdın. Çünkü iç karışıklıklara sebep olurdu bu durum. İç isyanlar, iç karışıklıklar... Bir ton şey. Çin'de akıllılık yapıyor. İslam'ı uygulayacaksan yavaş yavaş, yerinde uygula. Her yere cami açarak değil. Ayasofya'nın Cami olarak açılması tamamen yanlış. Dinsel olarak bakma olaya. Ekonomik olarak muazzam bir etkisi vardı ve AB ile ilişkilerimizi bir gıdım etkiliyordu. Onu Cami yaptıktan sonra AB zaten suratımıza bakmaz oldu. Bu dönemde bir ittifakın olmadan sen bir hiçsin. Bunu bilmeniz yeterli. Şu anda hiçbir ülke bizi istemiyor. Ne AB, ne Rusya Birliği, ne Çin... Biz ne yapacağız? Neden bu duruma düştük biliyor musunuz? "Din kardeşimiz" deyip mülteci almamızdan, Şeriat'ı çok yanlış ve hızlı uygulamaktan, sırf dine ters düştü diye faiz indirmekten, tüm kurumlara dindar birilerini yerleştirmekten, her yere Cami ve "imam hatip" açmaktan. Mesela bir yere git 10 İmam Hatip varsa 1 Fen vardır ki Fenleri kazanıp İmam hatipe giden tonlarca kişi var. Fen ile İmam Hatip'in öğretimi aynı değil.
Kısacası İslam'ı çok yanlış ve yerinde uygulamıyoruz. Böyle devam edersek 3-5 yıla ülke kalmayacak. Soğuk savaş çıktığı anda biteriz zaten. Bunu ben kadar sizde biliyorsunuz.
Şeriat ile yönetilen ülkeler dışında hiçbir ülke Kendi Dinin de "Lider" olarak anılmak istemez. Çünkü Diplomatik olarak çok zararı vardır. Her şey yerinde olması gerekir. Erdoğan bunu başaramadı.
cordoba cami orjinalinde cami değil kilise olarak inşa edilmiştir sonra camiye çevrilip bugünkü halini almıştır görüntü olarakAyasofya Konusunda AB Böyle her şeyimize karışacaksa nasıl sağlıklı bir ittifak olurki?
Bildiğim Kadarıyla belli başlı ortak cıkarlar belirlenir bu ortak cıkarlar Üzerinden Yürüyebilir.
Ayasofyanın Cami olarak Açılması belki Hoşlarına gitmeyebilr Buda Diplomasiyi bozar Ama Kendileride yaptı?
Alexanın Görüsünü tam olarak anlamıyorum. Ama Abnin Tavrını katı buluyorum.![]()
Kurtuba Camii - Vikipedi
tr.wikipedia.org
Çin ileride önem kazanacak. Biz çok erken davrandık. Şu anda neredeyse hiç önemi yok. Eğer Çin Stili Politika izlemeye devam edersek erken başlayıp erken çökeceğiz gibi geliyor. Çin politikasını uygulamak için ilk önce üretimin olması lazım. Bizde o yok. Bu yüzden çok erken davrandık. Dediğin gibi Çin ileride önem kazanacak şu anlık en mantıklı Politikalar ABD/AB politikalarıdır. Bu politikaları uygulayıp sonradan üretime abansak ve yavaştan Çin Stiline geçsek her şey iyi ilerler idi. Ülkenin başındakiler bile bu Ekonomik Planın işe yarayacağından şüpheli. Bildiğin kumar oynuyoruz ve kazanma şansımız nerdeyse hiç yok.Sadece kime yakınlaşmalı sorusuna cevap verebilirim.
Şuan Çin Ve afrikayı desteklemek ve onunla kalmak evet develt için daha mantıklı oluyor.
Çin'İ gram sevmem benim kardeşlerimi öldürenleri sevemem ama çin aslında istiyor aslında çin şuan her yeri istiyor.
Avrupaya oranla çin şuan amerikaya oranlar daha hakim afrika ise aslında büyük bir öneme sahip bu yüzden çin habire yatırımalr yapıyor ve stratejik yerleri alıyor.
Aslında bu çok önemli avrupa evet büyük bir ekonomi ama şuan bakarsan amerika ve çin büyük olanlar avrupa değil.
Bunlar benim şahsi fikrim siyasi olarak beni eleştirmeyin fikrimi eleştirin.
He politika demedim ama politika dersem riskli bir girişim tek diyecğeim buÇin ileride önem kazanacak. Biz çok erken davrandık. Şu anda neredeyse hiç önemi yok. Eğer Çin Stili Politika izlemeye devam edersek erken başlayıp erken çökeceğiz gibi geliyor. Çin politikasını uygulamak için ilk önce üretimin olması lazım. Bizde o yok. Bu yüzden çok erken davrandık. Dediğin gibi Çin ileride önem kazanacak şu anlık en mantıklı Politikalar ABD/AB politikalarıdır. Bu politikaları uygulayıp sonradan üretime abansak ve yavaştan Çin Stiline geçsek her şey iyi ilerler idi. Ülkenin başındakiler bile bu Ekonomik Planın işe yarayacağından şüpheli. Bildiğin kumar oynuyoruz ve kazanma şansımız nerdeyse hiç yok.
Bende ekonomisyen değilim, etraftan duyduğum bilgileri araştırıp tartışıyorumVe zaten faizi sanırsam üretici gelsin ve yatırımcı gelsin diye yapıyorlar ben ekonomisyen değilim bu yüzden fikrimi söylerim maksimum
Vallaha kanka inşallah haklı olurlar ben haksız çıkarım ama bekleyip görücez o zaman eleştiririz bol bol.Bende ekonomisyen değilim, etraftan duyduğum bilgileri araştırıp tartışıyorum
Evet, faizi o yüzden indiriyorlar. Hem oy toplamak, hem Kurun artmasıyla yatırım almayı amaçlamak, hem de üretime destek için. Ancak atladığı bir şey var. O da Çiftçinin ekinlerin vesaire Dolara göre artması. Yani faizi düşürmek çiftçiye yarardan çok zarar oluyor. Aynı şekil tesisat şirketlerin de vesaire de geçerli bu durum.
Ne diyeyim, Allah sonumuzu hayır etsin![]()