Neler Yeni

Ergen kardeşim çok ciddi neden böyle?

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Erkek kardeşim var 16 yaşında sürekli evde, internetten insanlarla konuşuyor odasında duyuyorum kim onlar dediğimde yıllardır Konuştuğu arkadaşlarıymış kendi yaşlarında bulmuş birilerini. Git dışarı yaşıtlarınla takıl diyorum s2f s2lak küçük çocuklar diyor kendi yaşıtlarına. Bana daha olgun kişilikli insanlar lazım diyor. Ne yapabilirim sürekli bilgisayar başında internetten paramı kazanıyormuş ne onun dışında bir şey yaptığı yok. sosyalleşmek istemediğini söylüyor Spor vb. aktivitelere katılması için yazdırmaya gitmiştik istemiyor. Kendinden büyüklerine yaşıtıymış gibi davranıyor. Geçen bir arkadaşım kerata falan diyordu neymiş onu çocuk yerine koymuş oda ona sinirlenmiş anne babasına sövüyor. Anlamsız anlamsız kızıyor bu tür şeylere ama bize karşı nedense çok hassas bi bağırsak ağlamaya başlıyor. Ama dışarıda insanlara karşı düşmanmış gibi davranıyor bize karşı çok sakin ve her dediğimizi yapıyor nedeni ne olabilir? hiç arkadaşı falanda varmı bilmiyorum internette konuşuyorum diyor. sizce ne yapmalıyım?

aikeytia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
170
İsim
anonim
Erkek kardeşim var 16 yaşında sürekli evde, internetten insanlarla konuşuyor odasında duyuyorum kim onlar dediğimde yıllardır Konuştuğu arkadaşlarıymış kendi yaşlarında bulmuş birilerini. Git dışarı yaşıtlarınla takıl diyorum s2f s2lak küçük çocuklar diyor kendi yaşıtlarına. Bana daha olgun kişilikli insanlar lazım diyor. Ne yapabilirim sürekli bilgisayar başında internetten paramı kazanıyormuş ne onun dışında bir şey yaptığı yok. sosyalleşmek istemediğini söylüyor Spor vb. aktivitelere katılması için yazdırmaya gitmiştik istemiyor. Kendinden büyüklerine yaşıtıymış gibi davranıyor. Geçen bir arkadaşım kerata falan diyordu neymiş onu çocuk yerine koymuş oda ona sinirlenmiş anne babasına sövüyor. Anlamsız anlamsız kızıyor bu tür şeylere ama bize karşı nedense çok hassas bi bağırsak ağlamaya başlıyor. Ama dışarıda insanlara karşı düşmanmış gibi davranıyor bize karşı çok sakin ve her dediğimizi yapıyor nedeni ne olabilir? hiç arkadaşı falanda varmı bilmiyorum internette konuşuyorum diyor. sizce ne yapmalıyım?
nedense kendimi gördüm
ergenlik işte çıkar bir zaman yapıcak bir şey yok gibi ve birde lütfen onun üstüne gitmeyin çünkü sonuçları çok ağır oluyor onun açısından

Rik Sançez

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
612
İsim
.
İlgilendiği Kategoriler
Yazılım
Bir şeyler yapması için öneri sunmak iyi olabilir ama istemiyorum diyorsa üstüne gitmek mantıklı değil.

Sebastian Szymanski

80+ Silver
Normal olduğunu düşünüyorum ben ergenlik zamanımda dışarıya karşıda içeriye karşıda aynıydım hep sinirliydim bilgisayardan kalkmazdim derslerim buna rağmen iyiydi güzel bir lise kazandım fikirlerimin uyuştuğu kişileri bulunca da uzaklaştım böyle şeylerden o da muhtemelen düzelir boş ta bırakmayın üzerine de fazla gitmeyin.

Rulep

80+ Gold
kendinden büyüklerine ve küçüklerine öyle davranıyorsa arkadaşlarının sorunu bana öyle davranmasına izin vermem. Asosyal olmak istiyorsa da onun tercihi ileride pişman olur bence güzel dille anlatın olmuyorsa da zorlamanın mantığı yok
Yaşanılabilir bir şey ama baba kurgu geldi neyse

jımalya

80+ Bronze
kardesin asosyal bir sosyopat olma yolunda kulube kursa falan yazdirin zorlada olsa disarda sosyallestirin ilerde acisini o ceker

Kara*

80+ Silver
Sanal olarak daha kafa dengi insanlar bulduğu için dışarıda aynı yaşta onun gibi olmayan çocukların davranışlarını sevmediği için daha çok sanala bağlanmak durumunda kalıyor gibi. Real olarak sosyalleşmesi gerekir elbet ama tecrübesi varsa kolay atlatır yoksa onun dışında sorunlu bir ergenlik devam edebilir. Çocuk yerine koyulduğunda sinir olması normal kabullenmek istemez siz ciddi yüklenmeyin duygusallığı ileride sorun olabilir. Spor vs gibi yerlere yazdırmanız güzel ama istemiyorsa yapacak bir şey yok. Huyuna gidin fazla sıkılamayın sorunu olduğunda ilgilenin falan.

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
1-2 yıla düzelir

kendinden büyüklerine ve küçüklerine öyle davranıyorsa arkadaşlarının sorunu bana öyle davranmasına izin vermem. Asosyal olmak istiyorsa da onun tercihi ileride pişman olur bence güzel dille anlatın olmuyorsa da zorlamanın mantığı yok
Yaşanılabilir bir şey ama baba kurgu geldi neyse
Ne yapacağımı bilmiyorum daha çok küçük bu yaşta dışarı çıkması iyi olurmu bilemiyorum çünkü dediğim gibi yaşı çocukluk dönemine denk geliyor ve neyin ne olduğunu bilmiyor

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,006,266
Üyeler
159,469
Son üye
Mert Öcel
Top Bottom