Eski Bilgisayara Android Kurulumu ve Yaşadıklarım

YusufRain

80+
Reaksiyon skoru
24
Bu konu umarım sizlere rehber niteliğinde olur.

Eski laptoba ne yapacağımı düşünürken Android kuramaz mıyım diye düşünürken şu videoya denk geldim: Eski bilgisayar böyle hızlandırılır ( bilgisayara android kurulur mu?)

İlk olarak ihtiyacımız olanlar:
  • Laptop/Bilgisayar (Windows bir laptopta denendi.)
  • Rufus (internette çok rahat bulabilirsiniz.)
  • Android ROM for PC (BlissOS, PrimeOS)

Başladım videodakilerin hepsini yapmaya. Kurulum bitiyor ve console# ekranında kalıyordum. Bir türlü olmuyor sürekli farklı ROMlar deniyordum. En sonunda daha yeni olan laptopta denedim. Açılmıştı. Eski laptoba kuramayacağımı anladım. O yüzden araştırdım ve sonunda eski laptoba android kurdum.

En önemli nokta Android ROM seçmek. Çünkü aynı ROM'u 3 farklı laptopta denedim. En yenisinde açıldı. Bi' eski olanda logosunda kaldı. En eski olanında ise 'console#' ekranında kaldı. BlissOS olanı hiçbir şekilde en eski olanda çalıştıramadım. PrimeOS bu konuda biraz daha açık. Hangi işlemcilerin desteklediğini BlissOS'ta bulamadım.

PrimeOS'ta 3 farklı ROM mevcut: Mainline 64 Bit ( 2014 ve daha yeni sistemler), Standart 64 Bit (2011 ve daha yeni sistemler) ve Classic 32 Bit (Daha eski sistemler)
Daha fazlası için

BlissOS kurduğumda başlat tuşuna basıp uygulamaların üstüne imleci götürmeye çalıştığımda başlat ekranı kapanıyor. Wi-Fi bağlantısı da yapamamıştım. Hiçbir Wi-Fi ağını görmüyordu. Bu yüzden PrimeOS'a ağırlık verdim.

Size uygun olan ROM'u seçtikten sonra indirin ve rufus programı USB'ye yazdırın. Kurulumu anlatmayacağım. Çünkü hazır videosu mevcut.

PrimeOS kurduktan sonra ilk ekranda bilgileri doldururken bölge olarak Türkiye'yi bulamadım. O yüzden United States of America'yı işaretledim ve şehir olarak NY seçtim. Otomatik olarak İngilizce kurulum yaptı. Ayarlardan dili Türkçe yaptım fakat klavye Türkçe olmasına rağmen Türkçe karakterleri klavyeden alamadım.

Çok uzun bir deneyimim olmadı. 32 bit kurulumu yaptığım laptopta Clash of Clans kurulumu yaptım. Kastığı belliydi. Ekranı küçültmek için F10 tuşuna bastım ama orada bu ayarı göremedim (Klavye ve fare ile oynama tuşu F12'ymiş). Nişan alma, ateş etme, tuş ekleme, hareket etme gibi tuşlar mevcuttu. Oyun pek denemedim CoC performansını gördükten sonra. Uygulamalar arasında geçiş gayet iyi.

Android 7 olduğunu görmüştüm bi' yerde. Emin değilim.

Son düzenleme:
Konu gerçekten yararlı teşekkür ederiz. Ancak konuyu daha göze hitap eden bir şekile çevirebilirsin. Son konularıma göz atmanı öneririm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,138
Üyeler
183,786
Son üye
maksut
Geri