Eski DDR3 sistemime yükseltme

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Parçaları sıfır alacağım. Bütçem bu parçaların toplamı işte. Ne çok fazla ne çok az.
bence ddr5 sistem toplayin evet biraz masraf cikacak ama kesinlikle deger bence cunki am4 soketi onu kapali soket max 5800x3d -ye kadar yukselte bilirsiniz ki onun ikinci el fiyatina sifir 7700x-ler var daha iyi performans veriyor bazi oyunlarda o yuzden ddr5 toplayin kesinlikle

bence ddr5 sistem toplayin evet biraz masraf cikacak ama kesinlikle deger bence cunki am4 soketi onu kapali soket max 5800x3d -ye kadar yukselte bilirsiniz ki onun ikinci el fiyatina sifir 7700x-ler var daha iyi performans veriyor bazi oyunlarda o yuzden ddr5 toplayin kesinlikle
Hocam benim aldığım şeylerin fiyatının çok üstüne çıkıyor. Ortalama 9.200₺ tutuyor. Ddr5 sistem en az 13-15K tutar gereği yok bence.

Hocam benim aldığım şeylerin fiyatının çok üstüne çıkıyor. Ortalama 9.200₺ tutuyor. Ddr5 sistem en az 13-15K tutar gereği yok bence.
en fazla 13k-ya toplayabilirsiniz ben tavsiye ederim ileride iyiki ddr5 toplamisin diyeceksiniz

aradaki fark işlemciden geliyor yoksa anakart ve ramdeki fiyatlar aşağı yukarı aynı. bir de bence vrm soğutucusu olan bir anakart alın aşırı ucuzuna kaçmayın

Tekrar merhabalar dostlar. Parçaları yavaştan almaya başlıyorum. Bahsettiğim anakartın en ucuzu şu anda bu var. Daha uyguna alabileceğim bildiğiniz yöntem veya platform var mı? Yoksa direkt bunu alayım mı?

SİSTEMİM ŞU ANDA
İNTEL X3470 İŞLEMCİ
RX580 8GB ASUS ROG STRİX RGB 3 FANLI EKRAN KARTI
8GB DDR3 1333MHZ RAM
1TB CX500 SSD
PEGATRON IPMIP H-55 DDR3 ANAKART

Bunlar da değiştireceğim parçalar
Ryzen 5 5600x İŞLEMCİ
Gskill 8x2 (16GB) DDR4 3600MHZ RAM
ASUS PRİME B550M-K AMD AM4 3. NESİL DDR4 ANAKART

Sizce uygun bir yükseltme olur mu? Ekran kartı bence yeterli kalır. Şu halde bile RDR2'yi 2 defa 60FPS yakınlarında yüksek ayarlarda bitirdim. Açıkçası yazılımcıyım ve arada CS atmak için güncelleyeceğim. Valorant'ta kasma falan yok ama CS2'de çok düşük FPS'ler veriyor.
5600x gereksiz 5600alıj
Hatta bütçe çıkarsa 7-8 civarına 5700x3D var onu alın geçin felaket işlemci

• Beğen
Reaksiyonlar: ebuw
5600x gereksiz 5600alıj
Hatta bütçe çıkarsa 7-8 civarına 5700x3D var onu alın geçin felaket işlemci
5600 alırım o zaman. Kuzenimde de var ve memnun. Bütçeyi maalesef o işlemci için çıkartamam hocam. Anakarttan almaya başlamak istiyorum. Anakart iyi midir sizce? 1TB SSD var bende. İleride M2'de alırım.

Bende arkadaşın dediği sebebten dolayı AM4ten tekrar AM5 upgrade parça siparişlerini oluşturmuşken 3000-4000 daha bütçe çıkarıp AM5Upgrade yaptım

Anakartı sipariş ettim. İlerleyen zamanlarda aşağıdakileri de alacağım.

Bunlar aldığım anakart ile uyumlu diye biliyorum. Doğru değil mi?

Geri