Neler Yeni

Eski HDD ye windowsdan format atsam yeterli olur mu?

ZeosK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eray Başyiğit
Eski HDDmi yeni kasama takmak istiyorum, bi konu açtığımda yeni kasaya tak virüs taraması yap ve bad sector testi yap dediler. Kasa yüksek ihtimal yarın gelecek oyuzden ben şimdiden windows uzerinden format atsam bad sector testi yapsam sıkıntı olur mu? yani demek istediğim windows uzerinden format atmam bad sector testine etki eder mi?? veya windows uzerinden format attığım zaman herhangi bi virüs tehlikesi olur mu?

bahsettiğim format atma yöntemi:
Bunu kullansam virüslere karşı işlevli olur mu? yoksa başka bir yöntem ile mi atmam gerek

ZeosK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eray Başyiğit
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır neden sorun olsun. Formatlayabilirsin.
Tamamdır teşekkürler, dediğim gibi bad sector testi yapacağım ilk bir sorun çıkmaz ise format atıp yeni kasamda kullanacağım

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Attığın videoda format atmıyor ki sıfırlama yapıyor sadece.
Yeni aldığın sistemde SSD/HDD var değil mi? Yani windowsu yine buna kurmayacaksın?

ZeosK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eray Başyiğit
Attığın videoda format atmıyor ki sıfırlama yapıyor sadece.
Yeni aldığın sistemde SSD/HDD var değil mi? Yani windowsu yine buna kurmayacaksın?
Evet 480gb SSD var windowsu ona kuracağım, attığım videodaki yöntem virüsleri temizlemek için yeterli değil midir. Geç döndüğüm için kusuruma bakma bad sector testi yapıyordum.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
%100 emin olmak istiyorsan hayır yeterli değil . Sistemin geldiği zaman ondaki ssd'ye windowsunu kur. Sonra bu HDD'yi tak ve CMD üzerinden format at.
Ama bu haliyle sisteme takmak istemiyorsan videodaki gibi sıfırlayabilirsin sonra yeni sisteme takıp orada tam format atarsın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu videodaki gibi uğraşmana da gerek yok direkt arama yerine bu bilgisayarı sıfırla aynı adımları takip et.

ZeosK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eray Başyiğit
%100 emin olmak istiyorsan hayır yeterli değil . Sistemin geldiği zaman ondaki ssd'ye windowsunu kur. Sonra bu HDD'yi tak ve CMD üzerinden format at.
Şuan eski kasamdayım, bilgisayarımda virüs olup olmadığını anlayabileceğim güvenli bir program var mı? En azından temiz ise attığım videodaki gibi sadece sıfırlayıp yeni bilgisayara taksam olmaz mı?

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Öncelikle attığın videodaki gibi uğraşmana gerke yok yukarıda yazdım arama yerine bu bilgisayarı sıfırla yazarsan oradan yapabilirsin. Ondan sonra kaspersky indirip tara ardından malwarebytes indirip tara.

Yeni bilgisayara taktığın zaman zaten tekrar biçimlendireceksin içinde windows kurulu olduğu için yani 2 windows mu kullanacaksın ?
O zaman da CMD'den diskpart komutu ile sıfırlayabilirsin.

ZeosK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eray Başyiğit
Öncelikle attığın videodaki gibi uğraşmana gerke yok yukarıda yazdım arama yerine bu bilgisayarı sıfırla yazarsan oradan yapabilirsin. Ondan sonra kaspersky indirip tara ardından malwarebytes indirip tara.

Yeni bilgisayara taktığın zaman zaten tekrar biçimlendireceksin içinde windows kurulu olduğu için yani 2 windows mu kullanacaksın ?
O zaman da CMD'den diskpart komutu ile sıfırlayabilirsin.
CMD'den bilgisayarı sıfırladığımız zaman windows falan silindiği için birdaha kurmamız gerekiyor yani değil mi doğru anladım ona göre şimdi virüs taraması yapayım sıfırlayayım direk bilgisayarı birdaha açmam yeni kasa gelince ona harddiski takarım.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
CMD'den bilgisayarı sıfırladığımız zaman windows falan silindiği için birdaha kurmamız gerekiyor yani değil mi doğru anladım ona göre şimdi virüs taraması yapayım sıfırlayayım direk bilgisayarı birdaha açmam yeni kasa gelince ona harddiski takarım.
CMD'den windowsu çalıştırdığın diski formatlayamazsın mantıken. Onu yeni bilgisayar gelince yapacaksın. Şimdi normal bilgisayarını sıfırla taramalarını yap yeni pc gelince windowsu ona kur windowsu çalıştır bu hdd'yi tak ve cmd'den bu virüslü olabileceğini düşündüğün diski ntfs olarak formatla.

ZeosK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eray Başyiğit
CMD'den windowsu çalıştırdığın diski formatlayamazsın mantıken. Onu yeni bilgisayar gelince yapacaksın. Şimdi normal bilgisayarını sıfırla taramalarını yap yeni pc gelince windowsu ona kur windowsu çalıştır bu hdd'yi tak ve cmd'den bu virüslü olabileceğini düşündüğün diski ntfs olarak formatla.
Hocam, bilgisayarı sıfırlıyorum virüs taramalarını yapıyorum yeni pc gelince harddiski çıkarıp yeni kasaya takıyorum windows hem ssdde hem hddde olmayacak mı bu hata vermiyecek mi

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Sen o zaman boot ayarlarından SSD'yi 1. sıraya koyunca ondaki windows açılacak.

ZeosK

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Eray Başyiğit
Sen o zaman boot ayarlarından SSD'yi 1. sıraya koyunca ondaki windows açılacak.
Tamam yapmayı deneyeceğim bulursam umarım hata yapmam teşekkürler yardımın için

Top Bottom