Neler Yeni

Yardım Eski Model Laptop Açılmıyor

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Oyun, Kişisel Bakım
Instagram
https://www.instagram.com/abdulkadir_1998
Twitter
AbdulKadir_1998
Merhaba elimde kullanmadığım eski bir laptop modeli var samsungun bu pc açmaya çalıştığım zaman hiç bir şekilde bios ekranı vs gelmiyor bu ekranda kalıyor. Sorun nerde olabilir anakartta mıdır ?

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.8 MB · Hit: 78

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Bios pili ile alakası yok. Bios pili olmasa bile açılır bilgisayar ama saat ve bios ayarları sıfırlanır en fazla. İç donanımla ilgili bir sorun olabilir. İçindeki ramler sökülebiliyorsa tek tek deneyerek açmaya çalış. İşlemci sökülüyorsa çıkarıp bir kontrol et pinlerini falan eğer görebilirsen.

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakartın üzerinde takılı
Anladım yani pc açılıyor - resmi geliyor herhangi bir şekilde biosa girmiyor zaten açılmıyor. İçini açamadım birde burdaki bilgisayarı yapamadı neyi olduğunu da söylemedi bilmiyormuş bunun bana maliyeti ne kadar olur göndersem tamire
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bios pili ile alakası yok. Bios pili olmasa bile açılır bilgisayar ama saat ve bios ayarları sıfırlanır en fazla. İç donanımla ilgili bir sorun olabilir. İçindeki ramler sökülebiliyorsa tek tek deneyerek açmaya çalış. İşlemci sökülüyorsa çıkarıp bir kontrol et pinlerini falan eğer görebilirsen.
Şu an açamıyorum tornavidam arabada gitmiş gelince ben iç tarafının fotoğrafını atsam

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Anladım yani pc açılıyor - resmi geliyor herhangi bir şekilde biosa girmiyor zaten açılmıyor. İçini açamadım birde burdaki bilgisayarı yapamadı neyi olduğunu da söylemedi bilmiyormuş bunun bana maliyeti ne kadar olur göndersem tamire

Şu an açamıyorum tornavidam arabada gitmiş gelince ben iç tarafının fotoğrafını atsam
At da bakalım bir. Bilgisayar bios ekranına giriş kısmını hazırlamaya çalışıyor yani donanımları tararken bekleme yapıyor. Donanımlardan birinde sorun olabilir.

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
At da bakalım bir. Bilgisayar bios ekranına giriş kısmını hazırlamaya çalışıyor yani donanımları tararken bekleme yapıyor. Donanımlardan birinde sorun olabilir.
Olabilir ya zaten bende bir parçanın arızalandığına eminim ama işte bilmiyorum hangisi açamadığım için ablamın pcsi uzun süredir böyle getir bi bakayım dedim içini açamadım açtığımda burayı yine güncellerim he çok önemli değil çalışıp çalışmaması da çalışırsa en azından yeğenim kullanır

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Olabilir ya zaten bende bir parçanın arızalandığına eminim ama işte bilmiyorum hangisi açamadığım için ablamın pcsi uzun süredir böyle getir bi bakayım dedim içini açamadım açtığımda burayı yine güncellerim he çok önemli değil çalışıp çalışmaması da çalışırsa en azından yeğenim kullanır
En son ne zaman kullanıldı ve sorun ne zaman başlamış?

fenerlimühendis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
691
İsim
Ahmet Hakan
BIOS post ekranını atlamış gibi duruyor. İşletim sistemi çökmüş ya da disk bozuk gibi.

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
En son ne zaman kullanıldı ve sorun ne zaman başlamış?
Pc 2014 de alındı ya hiç kullanılmadı desem yeridir 1 sene kullandı koydu köşeye açmadı 2023 de denedim işte açmayı açamadım böyle diyor - bu işaret çıkıyor

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Pc 2014 de alındı ya hiç kullanılmadı desem yeridir 1 sene kullandı koydu köşeye açmadı 2023 de denedim işte açmayı açamadım böyle diyor - bu işaret çıkıyor
Tamam o zaman bence çok büyük bir sorunu yoktur. Ya ram ya işlemci sorunu vardır ve büyük ihtimal ramdir. Ramler oksitlenme yapmış olabilir. Çıkarıp silgi ile silip takıp deneyim bir en basit olarak. Olmazsa ramleri tek tek takıp deneyin.

Tam modelini de yazarsanız daha iyi yardımcı olunur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,064,901
Üyeler
169,206
Son üye
ByArda0032