abdulkadir1998
80+ Bronze
- Reaksiyon skoru
- 360
Nasıl ulaşabilirim bios piline şu an elimde tornavida yok açamıyorum arabada gitmişBios pili bitmiş olabilir
Anladım yani pc açılıyor - resmi geliyor herhangi bir şekilde biosa girmiyor zaten açılmıyor. İçini açamadım birde burdaki bilgisayarı yapamadı neyi olduğunu da söylemedi bilmiyormuş bunun bana maliyeti ne kadar olur göndersem tamireAnakartın üzerinde takılı
Şu an açamıyorum tornavidam arabada gitmiş gelince ben iç tarafının fotoğrafını atsamBios pili ile alakası yok. Bios pili olmasa bile açılır bilgisayar ama saat ve bios ayarları sıfırlanır en fazla. İç donanımla ilgili bir sorun olabilir. İçindeki ramler sökülebiliyorsa tek tek deneyerek açmaya çalış. İşlemci sökülüyorsa çıkarıp bir kontrol et pinlerini falan eğer görebilirsen.
At da bakalım bir. Bilgisayar bios ekranına giriş kısmını hazırlamaya çalışıyor yani donanımları tararken bekleme yapıyor. Donanımlardan birinde sorun olabilir.Anladım yani pc açılıyor - resmi geliyor herhangi bir şekilde biosa girmiyor zaten açılmıyor. İçini açamadım birde burdaki bilgisayarı yapamadı neyi olduğunu da söylemedi bilmiyormuş bunun bana maliyeti ne kadar olur göndersem tamire
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Şu an açamıyorum tornavidam arabada gitmiş gelince ben iç tarafının fotoğrafını atsam
Olabilir ya zaten bende bir parçanın arızalandığına eminim ama işte bilmiyorum hangisi açamadığım için ablamın pcsi uzun süredir böyle getir bi bakayım dedim içini açamadım açtığımda burayı yine güncellerim he çok önemli değil çalışıp çalışmaması da çalışırsa en azından yeğenim kullanırAt da bakalım bir. Bilgisayar bios ekranına giriş kısmını hazırlamaya çalışıyor yani donanımları tararken bekleme yapıyor. Donanımlardan birinde sorun olabilir.
En son ne zaman kullanıldı ve sorun ne zaman başlamış?Olabilir ya zaten bende bir parçanın arızalandığına eminim ama işte bilmiyorum hangisi açamadığım için ablamın pcsi uzun süredir böyle getir bi bakayım dedim içini açamadım açtığımda burayı yine güncellerim he çok önemli değil çalışıp çalışmaması da çalışırsa en azından yeğenim kullanır
Alakası yok bios pili bilgisayar kapalı olduğunda da tarihi güncel tutmak için vardır. Lütfen bilmeden konuşmayınBios pili bitmiş olabilir
Pc 2014 de alındı ya hiç kullanılmadı desem yeridir 1 sene kullandı koydu köşeye açmadı 2023 de denedim işte açmayı açamadım böyle diyor - bu işaret çıkıyorEn son ne zaman kullanıldı ve sorun ne zaman başlamış?
Tamam o zaman bence çok büyük bir sorunu yoktur. Ya ram ya işlemci sorunu vardır ve büyük ihtimal ramdir. Ramler oksitlenme yapmış olabilir. Çıkarıp silgi ile silip takıp deneyim bir en basit olarak. Olmazsa ramleri tek tek takıp deneyin.Pc 2014 de alındı ya hiç kullanılmadı desem yeridir 1 sene kullandı koydu köşeye açmadı 2023 de denedim işte açmayı açamadım böyle diyor - bu işaret çıkıyor