Neler Yeni

Yardım Eski Model Laptop Açılmıyor

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar, Oyun, Kişisel Bakım
Instagram
https://www.instagram.com/abdulkadir_1998
Twitter
AbdulKadir_1998
Tamam o zaman bence çok büyük bir sorunu yoktur. Ya ram ya işlemci sorunu vardır ve büyük ihtimal ramdir. Ramler oksitlenme yapmış olabilir. Çıkarıp silgi ile silip takıp deneyim bir en basit olarak. Olmazsa ramleri tek tek takıp deneyin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tam modelini de yazarsanız daha iyi yardımcı olunur.
samsung np270e5j arka kapağında böyle yazıyor

• Beğen
Reaksiyonlar: ca.s

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
pcnin içini açtım ram ve hdd söktüö taktım herhangi bir şey değişmedi yine aynı başka neler deneyebilirim

At da bakalım bir. Bilgisayar bios ekranına giriş kısmını hazırlamaya çalışıyor yani donanımları tararken bekleme yapıyor. Donanımlardan birinde sorun olabilir.
Şuan açık pc arkası

Ekler

• image.jpg
    image.jpg
    2.6 MB · Hit: 31

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
pcnin içini açtım ram ve hdd söktüö taktım herhangi bir şey değişmedi yine aynı başka neler deneyebilirim

Şuan açık pc arkası
Ram'in pinlerini silgi ile silip tekrar dener misin? Ama önce içindeki statik elektriğin gitmesi için güç tuşuna batarya ve prize takılı değilken 10-15 kere üst üste bas, 10 saniye de 3-5 kez basılı tut.
Her ihtimale karşı bios pilini de söküp bir dene. Bios pili olmadan da açılır normalde.

Varsa farklı bir ram ile dene DDR3L olan

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
Ram'in pinlerini silgi ile silip tekrar dener misin? Ama önce içindeki statik elektriğin gitmesi için güç tuşuna batarya ve prize takılı değilken 10-15 kere üst üste bas, 10 saniye de 3-5 kez basılı tut.
Her ihtimale karşı bios pilini de söküp bir dene. Bios pili olmadan da açılır normalde.

Varsa farklı bir ram ile dene DDR3L olan
Üstad hepsini denedim olmadı aynı kalıyor sanırsam bunu ben profesyonel bir tamirciye yollayım yani pc o kadar kullanılmamış ki 1 gram toz yok fanında vs. en iyisini tamirci bilir gibi

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Üstad hepsini denedim olmadı aynı kalıyor sanırsam bunu ben profesyonel bir tamirciye yollayım yani pc o kadar kullanılmamış ki 1 gram toz yok fanında vs. en iyisini tamirci bilir gibi
HDD'yi takmadan açar mısın bir de? Ekrana hiç mi görüntü gelmiyor ilk açtığında samsung logosu gibi falan?

Ustam çoğu bilgisayarcı gerçekten tamirci değil bunu bil. Ufak tefek bilgisayar sorunları götürüyorlar milletin hiç bilmediği onu çözüyor sonra adı bilgisayarcı oluyor. Gerçek sorunlarda da öylece kalakalıyorlar.

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
HDD'yi takmadan açar mısın bir de? Ekrana hiç mi görüntü gelmiyor ilk açtığında samsung logosu gibi falan?

Ustam çoğu bilgisayarcı gerçekten tamirci değil bunu bil. Ufak tefek bilgisayar sorunları götürüyorlar milletin hiç bilmediği onu çözüyor sonra adı bilgisayarcı oluyor. Gerçek sorunlarda da öylece kalakalıyorlar.
Hiç kıpırdama yok ya rami söktüm denedim taktım denedim olmadı hard diski çıkardım denedim olmadı taktım olmadı 2 sinide komple söktüm denedim yine olmadı aynı kalıyor

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Num lock, caps lock, scroll lock gibi tuşların ışıkları yanıp sönüyor mu basınca?
Bir de açıkken ctrl+alt+delete yap ne olacak.

Sorun yine devam ederse anakarttan bağlı donanımları tek tek söküp dene ses donanımı, mouse donanımı, klavye donanımı gibi küçük donanımları dene.

Wifi adaptörünü sök, varsa cd/dvd sürücüsünü sök, parmak izi okuyucu varsa onu sök.

Usb bağlantısı varsa yine onları sök. Küçücük girişleri olur bu dediklerimin anakarta. Jumperlar.

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
Num lock, caps lock, scroll lock gibi tuşların ışıkları yanıp sönüyor mu basınca?
Bir de açıkken ctrl+alt+delete yap ne olacak.

Sorun yine devam ederse anakarttan bağlı donanımları tek tek söküp dene ses donanımı, mouse donanımı, klavye donanımı gibi küçük donanımları dene.

Wifi adaptörünü sök, varsa cd/dvd sürücüsünü sök, parmak izi okuyucu varsa onu sök.

Usb bağlantısı varsa yine onları sök. Küçücük girişleri olur bu dediklerimin anakarta. Jumperlar.
Ustam ne var ne yok söktüm taktım 😄 yok bana mısın demiyor valla ama çok teşekkür ederim destek için ben bunu beceremem işin ehli birisine yollayım

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Ustam ne var ne yok söktüm taktım 😄 yok bana mısın demiyor valla ama çok teşekkür ederim destek için ben bunu beceremem işin ehli birisine yollayım
her donanımı tek tek söküp açmayı dene. mesela wifi adaptörünü sök diğerleri takılı dursun. olmazsa usb jumperini sök diğerleri takılı dursun. yine olmazsa fan jumperini sök diğerleri takılı dursun (işlemci hemen ısınmaz merak etme). yine olmazsa (işlemci jumperini tak tabi artık) klavyeyi sök, yine olmazsa touchpad jumperini sök. böyle böyle dene bir. Hepsini söküp takıp deneme yani demek istediğim. Tek tek sorunu bulabilecel şekilde denemeye çalış. Olmazsa anakartta bir devrede sorun olabilir o zaman tamirciye bırak.

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
her donanımı tek tek söküp açmayı dene. mesela wifi adaptörünü sök diğerleri takılı dursun. olmazsa usb jumperini sök diğerleri takılı dursun. yine olmazsa fan jumperini sök diğerleri takılı dursun (işlemci hemen ısınmaz merak etme). yine olmazsa (işlemci jumperini tak tabi artık) klavyeyi sök, yine olmazsa touchpad jumperini sök. böyle böyle dene bir. Hepsini söküp takıp deneme yani demek istediğim. Tek tek sorunu bulabilecel şekilde denemeye çalış. Olmazsa anakartta bir devrede sorun olabilir o zaman tamirciye bırak.
Üstad hepsini denedim yok :D 2 saattir sök tak yapıyorum sonuç yok

• Beğen

ca.s

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,329
İsim
C Ş
Üstad hepsini denedim yok :D 2 saattir sök tak yapıyorum sonuç yok
Hadi yaa. :( Vardır bir çözümü de bulamadık iyi mi. Olmazsa yeni anakart alırsın uyumlu olanından var birkaç model. Aynısından veya bir üst modelinden alır takarsın. 1000-1500 TL arası fiyat tutar.

abdulkadir1998

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
358
İsim
Abdulkadir ÇİFTÇİ
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
Twitter
AbdulKadir_1998
Hadi yaa. :( Vardır bir çözümü de bulamadık iyi mi. Olmazsa yeni anakart alırsın uyumlu olanından var birkaç model. Aynısından veya bir üst modelinden alır takarsın. 1000-1500 TL arası fiyat tutar.
Öyle yaptıracağım anlaşılan ama eforunuz için teşekkür ederim yardımlarınız içinde demek ki benim çözebileceğim bir problem değilmiş

• Beğen
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Muhammed YILDIZ
Merhaba elimde kullanmadığım eski bir laptop modeli var samsungun bu pc açmaya çalıştığım zaman hiç bir şekilde bios ekranı vs gelmiyor bu ekranda kalıyor. Sorun nerde olabilir anakartta mıdır ?

Kardesimm Ram ve Depolama Aygitina bak bakalim.Sorun bundan kaynaklı olma ihtimali yuksekk

Kardesimm Ram ve Depolama Aygitina bak bakalim.Sorun bundan kaynaklı olma ihtimali yuksekk

Boyle cihazlar bana cok geliyor

Top Bottom